Balatonsjön 7 dagar

- Ungern från sin bästa sida

Den här bussresan tar oss ut på den ungerska landsbygden till Balatonsjön där det rustika gemytet omfamnar oss. Här njuter vi av livet och kan upptäcka vad Ungerns största sjö har att erbjuda. Ungern lockar med sköna bad, gulasch, brinnande paprikor och andra lokala specialiteter och vi finner oss snabbt tillrätta!

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta

  • Njut av sol och bad, vinprovningar och vacker natur.
  • Vi bor i den trevliga staden Balatonalmádi vid den norra sidan av sjön.
  • Missa inte att bada i en av världens största termalsjöar eller att åka till Budapest och se en av Europas vackraste städer!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 middagar
  • 6 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – ÚSTÍ NAD LABEM

Till Ungern går vår färd och via Öresundsbron sätter vi kurs mot den väntande färjan i Gedser. Ombord får vi tillfälle att äta lunch och under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår väg söderut. Strax efter vi lämnat Tyskland bakom oss är vi framme vid bekväma Comfort Hotel i Ústí nad Labem i norra Tjeckien. Nu väntar middag och sedan är det dags att säga god natt. Ca 71 mil

DAG 2, SÖNDAG: ÚSTÍ NAD LABEM – BRATISLAVA – BALATONALMÁDI

Efter en stärkande frukost bär det av vidare genom det böljande böhmiska landskapet. Lagom till lunch stannar vi till i Slovakiens huvudstad Bratislava och sedan är det inte långt kvar till den ungerska gränsen. Väl inne i Ungern styr vi kosan mot Balatonsjön och framåt kvällen är vi framme i Balatonalmádi vid Balatonsjöns norra strand. Här väntar underbara dagar på tilltalande Hotel Bál Resort med många spännande upplevelser. Ca 58 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: BALATONSJÖN

Med vårt Hotel Bál Resort som utgångspunkt har vi tre hela dagar på oss att utforska trakten och vara med om festliga äventyr vid Ungerns främsta sol- och baddestination! Vi bor alldeles vid Balatonsjön i den vänliga och trevliga staden Balatonalmádi. Vi passar på att njuta av ljuvliga strandpromenaderna som förströelse efter middagarna på kvällarna. Det är lätt att förstå att detta är ungrarnas mest kända och populära semesterparadis! Runt sjön sträcker sig ett av Ungerns främsta vindistrikt och här tillverkas både röda och vita viner. På vår utflykt i omgivningarna ges vi en fantastisk möjlighet att själva ta del av den ungerska vinkulturen. Huvudstaden Budapest vill också få chansen att förföra alla nyfikna besökare, och så även Veszprém, en av Ungerns allra äldsta städer. Innehållsrika och avkopplande dagar väntar oss i detta semesterparadis.

DAG 6, TORSDAG: BALATONALMÁDI – DRESDEN

Efter händelserika dagar lämnar vi Ungern och de goda upplevelserna. Några av dem kanske får följa med i bagaget! Under förmiddagen passerar vi gränsen till Tjeckien och vi stannar till för lunch. Eftermiddagen bjuder på både kuperade landskap och öppna vidder innan vi anländer till den tyska delstaten Sachsen och dess huvudstad Dresden. Här väntar mycket bekväma Achat Premium Hotel med god mat och sköna sängar. Ca 64 mil

DAG 7, FREDAG: DRESDEN – MALMÖ

Hotellets frukostbuffé blir en bra start på dagen. Vi passerar utanför Berlin på vår väg upp mot Östersjön. Väl ombord på färjan från Rostock till Gedser ges sedan möjlighet till en välsmakande lunchbuffé. Färden tar oss genom det danska landskapet och snart når vi åter Malmö där resan började. Tack alla nyfunna vänner för en smakfull resa! Vi syns snart igen på en annan lika trevlig resa! Ca 63 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.075:- Ordinarie pris: 1.195:- Du sparar 120:-
 
     

TIHANY OCH VESZPRÉM, LÅNG HALVDAG

Balatonsjön är Ungerns största sjö och utmed dess stränder ligger många små trevliga badorter. Vi tar en tur till halvön Tihany, omtalad för sitt ståtliga barockkloster och söta små butiker med ungerskt hantverk. Färjan tar oss över till den södra sidan av sjön och vi rundar sjöns norra del innan vi hälsar på i Veszprém, en av Ungerns allra äldsta städer: Veszprém brukar kallas för drottningarnas stad eftersom de ungerska drottningarna kröntes här förr. Särskilt vacker är utsikten från stadens högt belägna slott.

Pris inkl. färjeöverfart ca 280:-

VINPROVNING, KVÄLLSTUR

Vi besöker en vinkällare i trakterna. I de robusta källarvalven serveras typiska tilltugg medan vi låter oss väl smaka av det lokala vinet. Besöket rundas av med att vi får möjlighet att köpa några flaskor med oss hem.

Pris ca 235:-

BUDAPEST, HELDAG

Vi besöker Ungerns magnifika huvudstad. En innehållsrik stadsrundtur tar oss till det ålderdomliga Buda, där vi stannar till för att blicka ut över staden. Det mer storslagna Pest, med breda avenyer och sekelskiftesbyggnader som minner om rika dagar, ser vi på flodens östra strand. Det är här Statsoperan, parlamentet och Stefanskyrkan är belägna. Donaus Drottning bjuder också på en härlig innerstad med mängder av butiker, kaféer och gallerier. En vänlig stad som i dag hör till de mest kulturella och spännande i Europa!

Pris ca 465:-

BÅTTUR PÅ BALATONSJÖN, EFTERMIDDAGSTUR

Vi beger oss med buss till närliggande och mysiga Balatonfüred. Här går vi ombord den väntande båten som erbjuder oss en tur med vackra vyer och trevligt sällskap, medan vi stillsamt guppar fram på Centraleuropas största sjö.   

Pris ca 215:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (6 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.295:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungerska Forint (HUF)