Aten med Akropolis 5 dagar ✈

nyhet, flygresa, 5 dagar, Aten med korinth, Grekland

Aten brukar kallas för civilisationens vagga. Det ståtliga området Akropolis, över 5 000 år gammalt, tronar över staden. Klimatet, havet och den goda maten är alla utmärkta anledningar att besöka den grekiska huvudstaden!

Snabba fakta

  • Känn historiens vingslag i en av Europas äldsta städer.
  • Utflykten stadsrundtur i Aten med Akropolis ingår!
  • Möjlighet att uppleva idylliska ön Egina.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Aten t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Rundtur i Aten
  • Besök på Akropolis
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – ATEN

Vi stiger ombord på flyget och efter några timmar i luften landar vi i Aten och möts av vår svensktalande reseledare och inhemska chaufför. Transferbussen tar oss till centrum och vi checkar in på centrala Hotel Stanley. Aten ligger nu för våra fötter, redo att utforskas! Ca 4 mil

DAG 2-4, ONSDAG TILL FREDAG: ATEN

Vi har tre hela dagar på oss att lära känna den grekiska huvudstaden! Aten, som räknas som den västerländska civilisationens vagga, har cirka 3,5 miljoner invånare, vilket märks på det goda shoppingutbudet! Här kan vi njuta av värmen och ta det lugnt eller följa med på en rundtur i staden och uppleva Akropolis med det berömda Parthenontemplet. Vi kan också göra ett besök på den grekiska ön Egina, belägen i den Saroniska bukten. Den gamla stadskärnan är verkligen värd att upptäckas eller om vädret tillåter kanske vi passar på att ta ett dopp i havet? Vi får heller inte missa kvällsturen till Plaka, ett av Atens trevligaste områden eller turen till Kap Sounion som bjuder på magiska vyer vid Poseidontemplet!

DAG 5, LÖRDAG: ATEN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vår vistelse i Grekland börjar närma sig sitt slut. Efter en god frukost på hotellet lämnar vi våra rum, men vi har ytterligare några timmar att tillbringa på exempelvis shopping innan vi åker med transferbussen till flygplatsen. Snart är det dags att säga adjö till våra reskamrater och efter några timmar i luften är vi åter på hemmaplan. Tack för en trevlig resa! Ca 4 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.440:- Ordinarie pris: 1.600:- Du sparar 160:-
 
     

STADSRUNDTUR I ATEN MED AKROPOLIS

Under vår rundtur i staden får vi se både gammalt och nytt. När vi är klara med den moderna staden stannar vi till vid Akropolis, där vi bland annat hittar Atens kanske mest kända byggnad, Parthenon, som blickar ut över staden. Med lokalguide går vi en gemensam rundtur och får höra om vad som gör denna plats så speciell.

Ingår i resans pris!

AFTON I PLAKA, KVÄLLSTUR

I Atens äldsta bebodda område, Plaka, hittar vi välbevarade gränder och mysiga grekiska tavernor. På en av dessa slår vi oss till bords och njuter av god grekisk mat och levande musik. En kväll vi inte får missa!

Pris inkl. middag med dryck samt underhållning ca 630:-

ÖN EGINA, HELDAG

Sydväst om Aten hittar vi den Saroniska bukten som fått sitt namn från den antika kungen Saron. Vi tar tunnelbanan till Atens hamnkvarter Pireus och färdas härifrån sedan med båt till ön Egina, mitt mellan Aten och Peloponnesoshalvön. Vi kommer iland i huvudorten med samma namn som ön. Här kan vi njuta av lugnet på en mysig taverna, vandra runt bland öns pistaschträd eller kanske ta ett dopp i det klarblå havet? Efter några timmar på ön åker vi tillbaka till det grekiska fastlandet medan vi njuter av havets salta bris.

Pris inkl. båttur ca 580:-

KAP SOUNION OCH POSEIDONTEMPLET, LÅNG HALVDAG

Söder om Aten ligger udden Kap Sounion och de majestätiskt belägna ruinerna av Poseidontemplet från 400-talet f.Kr. På vägen hit färdas vi längs Attikahalvöns kust och njuter av det Egeiska havets vyer.

Pris ca 390:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
22 / 10 Stanley Hotel, Aten
Arlanda 7 595:- Inga tillgängliga platser
22 / 10 Stanley Hotel, Aten
Kastrup 7 595:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Aten tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår rundtur i Aten och besök på Akropolis.

Enkelrumstillägg: 2.195:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Stanley Hotel, Aten
Uppskattat och centralt beläget fyrstjärnigt hotell i Atens centrum, fantstisk vy över Akropolis från hotellets takterrass. Läge: Centralt beläget i Aten med promenadav...