Skip to main content

Andalusien Långsemester 15 dagar ✈

FLYGRESA - Spanien - Rundresa, Andalusien Långsemester 15 dagar

- Solkustens sevärdheter och ljuva klimat

I Andalusien kommer värmen tidigt om våren och dröjer sig kvar länge om hösten! På denna resa tränger vi under skinnet på Spaniens mest fascinerande region, belägen där Atlanten möter Medelhavet och Europa nuddar vid Nordafrika. Låt dig ryckas med!

 

4 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Bekvämt direktflyg till Malaga.
  • Njut av en avkopplande semester i solen.
  • Vi bor på strandnära hotell med halvpension hela resan!
  • Trevligt, varierande och innehållsrikt utflyktsprogram där vi utforskar Andalusiens godbitar.
Ingår i priset!
  • Flyg Skandinavien-Malaga t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 14 övernattningar i dubbelrum
  • 14 middagar
  • 14 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – MALAGA – TORREMOLINOS

Vi anländer till Malagas flygplats och hälsas välkomna av vår reseledare. Transferbussen tar oss sedan smidigt till den klassiska semesterorten Torremolinos strax söder om Malaga och populära Hotel Royal Al-Andalus som blir vårt hem de kommande veckorna. Välkomna till Spanien! Ca 1 mil

DAG 2-14, SÖNDAG TILL FREDAG: ANDALUSIEN

Nu har vi två härliga veckor på oss att både koppla av och lära känna den här delen av södra Spanien lite bättre. Andalusien tillhör både de största och mest befolkade regionerna i Spanien och kanske har det trivsamma klimatet bidragit till att människor gärna bosätter sig här och har så gjort under långa tider. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, ungefär 300 soldagar per år, ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol. Förutom det vänliga klimatet väntar spännande och trevliga utflykter för oss som vill vidga våra vyer. Storstaden Sevilla, historiska Granada och unika Gibraltar är några av platserna som vi får tillfälle att besöka. Sol, äventyr och avkoppling. De bästa ingredienserna för en lyckad semesterresa!

DAG 15, LÖRDAG: TORREMOLINOS – MALAGA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter en mängd färgstarka upplevelser har det blivit dags att säga adjö till Andalusien. Vårt flyg tar oss tillbaka till Skandinavien med oförglömliga spanska minnen i bagaget. På återseende! Ca 1 mil

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.750:- Ordinarie pris: 3.060:- Du sparar 310:-

 
     

GRANADA OCH ALHAMBRA, HELDAG

Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Fortfarande anses det vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på Unescos världsarvslista, liksom Albaicín, den arabiska ”gamla stan”. Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. I stadens imponerande katedral vilar det förenande Spaniens första kungapar, Isabella och Ferdinand. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik upptäcktsfärd innan vi får tid till egna strövtåg.

Alla Utflykter och/eller utflykten Granada och Alhambra måste förbokas senast 1 månad före avresa (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 595:-

SEVILLA, HELDAG

Sevilla, Spaniens fjärde största stad med sina 700 000 invånare, ligger vid floden Guadalquivir. Vår reseledare tar oss med på en givande rundtur. Katedralen från 1400-talet är en av de stora sevärdheterna och här finns även Columbus grav. Mittemot ligger kungapalatset Alcazár som ursprungligen var ett moriskt palats. Vi får även tid att upptäcka staden på egen hand under eftermiddagen.

Pris ca 425:-

MARBELLA, HALVDAG

Vi besöker den exklusiva semesterorten Marbella. I hamnen ligger välpolerade yachter förtöjda och stadens breda shoppingutbud spänner från de lyxigaste boutiquerna till de välkända kedjorna. Här finns något för alla smaker!

Pris ca 210:-

MALAGA, HALVDAG

Under en intressant rundtur upptäcker vi de olika delarna av Malaga, hamnstaden med 600 000 invånare, som är den största staden utmed Costa del Sol. Staden lär ha grundats av fenicier för nästan tre tusen år sedan, men det var under den moriska eran på 700-talet som staden utvecklades till en viktig handelsplats. Till stadens mest berömda invånare räknas Pablo Picasso som föddes här i slutat av 1800-talet och som hedras med ett populärt museum.

Pris ca 250:-

GIBRALTAR, HELDAG

Vi passerar gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Den legendariska kalkklippan the Rock är drygt 400 meter hög och avtecknar sig som en mäktig kuliss. Vid klart väder siktar man Rifbergen på den afrikanska sidan. I Gibraltar Town är den brittiska atmosfären påtaglig. Passa på att shoppa taxfree! Vår reseledare berättar mer om den fängslande klippans dramatiska historia och har vi tur träffar vi även på klippans berömda apor.

Pris ca 470:-

ALMUÑECAR OCH NERJAS BERÖMDA GROTTOR, HELDAG

I dag beger vi oss österut och besöker Almuñecar. Högt över staden tronar fästningen Castillo de San Miguel och vi njuter av stadens vackra gamla bebyggelse och dess lugna tempo. Den botaniska Majueloparken inbjuder till en trivsam promenad. Under dagen passar vi också på att stanna i Nerja och besöka de berömda Nerjagrottorna, upptäckta av fem tonårspojkar 1959 och i dag en av de mest besökta sevärdheterna i Spanien. Vi fascineras av stalaktiter och stalagmiter under vårt besök!

Pris inkl. inträde ca 350:-

VITA STADEN MIJAS, HALVDAG

På en höjd ovanför Costa del Sol ligger den vackra vita staden Mijas. Här är alla husen vita och vid klart väder har man en hänförande utsikt över kusten ända bort mot Gibraltar och Rifbergen! Vi passar också på att besöka ett vinmuseum där vi får veta mer om regionen Malagas långa vinhistoria. Givetvis blir det även vinprovning!

Pris inkl. vinprovning ca 290:-

ANDALUSISK AFTON MED FLAMENCO, KVÄLLSTUR

Få saker är så förknippade med Andalusien som flamencon, en konstform som yttrar starka känslor genom sång, dans och musik. Vi beger oss in till centrala Malaga där vi slår oss ner på en trevlig restaurang och hänförs av flamencons flammande rytmer medan vi avnjuter en smakfull middag i gott sällskap.

Pris inkl. middag med dryck och underhållning ca 470:-

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 recensioner medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk bra planerad resa, bra utflykter, bra hotell men det som gjorde hela resan så bra var våran fantastiska guide med god kännedom om utflyktsmålen och en fantastisk service känsla. Ser fram emot flera resor med er

av

★ ★ ★ ★ ★

Wow, vilken härlig resa! Fantastiska utflykter, varvat med "lediga" dagar och en toppenguide. Resan kan verkligen rekommenderas!!

av

★ ★ ★

Wow, vilken härlig resa! Fantastiska utflykter, varvat med "lediga" dagar och en toppenguide. Resan kan verkligen rekommenderas!!

av

★ ★ ★ ★

Bra upplagd resa med utflykter varannan dag, där var mycket och se. Om vi ska klaga så var maten på hotellet sisådär annars bra.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Malaga tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och restur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (14 middagar och 14 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Från 3.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
27/9Stora Italienresan 13 dagarfrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö