Skip to main content

Amsterdam och Hollands blommor 5 dagar ✈

FLYGRESA - Holland - Rundresa, Amsterdam och Hollands blommor 5 dagar

- Mot kanalernas och blommornas Amsterdam

Holland är ett litet land med ett rikt utbud av upplevelser. Vi möts av vidsträckta landskapsvyer, eleganta slott och traditionella väderkvarnar. Amsterdams säregna stadslandskap och vindlande kanaler hänför oss. Det bästa av Holland helt enkelt!

 

2 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Snabbt och bekvämt med flyg till charmiga Amsterdam.
  • Mysig stämning bland upplysta kanaler och ståtliga köpmanshus.
  • Fantastiska utflykter - bl.a. blomsterparken Keukenhof - ett minne för livet!
Ingår i priset!
  • Flyg Skandinavien–Amsterdam t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – AMSTERDAM

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen och efter ett par timmar landar vi i Amsterdam. Här möter vår reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Courtyard by Marriot Atlas Arena. Welkom in Nederland! Ca 1 mil

DAG 2-4: FREDAG TILL SÖNDAG: AMSTERDAM

Att sysselsätta sig i Amsterdam är ingen svår uppgift! Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad. Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. Vi upplever dessa på en båttur då vi en kväll i sakta mak färdas längs de upplysta kanalerna vilka kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet. Staden har dessutom mycket annat att erbjuda, inte minst flera museer i världsklass med konst från landets stora mästare Rembrandt och van Gogh, men även ett husbåtsmuseum och ett museum helt ägnat åt handväskor. För den shoppingsugne finns det mängder av olika butiker att botanisera bland, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design. På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor och vi får möjlighet att besöka blomsterprakten i Keukenhof och njuta av liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner. Följ med och möt äventyren i Holland!

DAG 5, MÅNDAG: AMSTERDAM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vårt holländska äventyr börjar närma sig sitt slut för den här gången. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.695:- Ordinarie pris: 1.885:- Du sparar 190:-
 
     

STADSRUNDTUR I AMSTERDAM, HALVDAG

Amsterdam är en brokig och vänlig nöjesstad med många sevärdheter. Under vår rundtur, som till stor del genomförs till fots, får vi uppleva smala kanalkantade gator och ståtliga byggnader från olika tidsepoker. Vår reseledare berättar om stadens spännande historia och dess kulturarv. Vid torget Dam finner vi både det kungliga palatset och nationalmonumentet, en utmärkt utgångspunkt för egna strövtåg.

Pris ca 240:-

KANALER I KVÄLLSLJUS, KVÄLLSTUR

I kvällningen njuter vi av ost och vin ombord på en traditionell kanalbåt medan stadens ljus glittrar förföriskt förbi. Allt viktigt känns plötsligt mindre viktigt och vi förvandlas till obotliga romantiker. Upplev Amsterdam på riktigt, i sakta mak längs kanalerna.

Pris inkl. båttur med ost och vin ca 420:-

KEUKENHOF, HELDAG

En blommornas dag väntar oss! Keukenhof är floristernas paradis och här är det svårt att se sig mätt på den blomsterprakt som fyller stora fält med sin färgrikedom. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman.

Pris inkl. inträde ca 495:-

LANTLIGA HOLLAND, LÅNG HALVDAG

I utkanten av Amsterdam finner vi Zaanse Schans, ett bebott friluftsmuseum som ger oss chansen att uppleva hur livet tedde sig i Holland på 1600- och 1700-talen. Tidstypiska trähus, ett historiskt skeppsvarv och mängder av väderkvarnar berättar om typiska holländska kännetecken. Vi passar också på att bekanta oss närmare med de traditionella holländska näringarna ystning och träskotillverkning under vårt besök. Möjlighet ges också att besöka en väderkvarn. Vi hälsar även på i Volendam, ett traditionellt fiskesamhälle som förr i tiden låg vid havsviken Zuidersee men som sedan 1930-talet är separerad från Nordsjön via en lång vall. En del av befolkningen går fortfarande klädda i klassiska folkdräkter.

Pris ca 295:-

RIJSTTAFEL, KVÄLLSTUR

En kväll sätter vi oss till bords och njuter av en färgstark måltid på en indonesisk restaurang. Som kolonisatörer av det som i dag är Indonesien tog holländarna med sig det bästa i matväg hem. Detta resulterade i ett dignande bord av en mängd olika rätter, ett risbord.

Pris inkl. middag med dryck ca 435:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket trevlig resa. Välplanerad. Heldagen i Keukenhof var toppen. Förutom alla fina blommor såg vi mycket i Amsterdam och Haag. Vi hann njuta av atmosfären i städerna. En underbar kvällstur med båt. Reseguiden och busschauffören var trevliga.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi Bode på bra hotell och utflykterna var bra planerade med intressanta mål. Keukenhof var höjdpunkten med alla sina färger och olika sorters tulpaner. Ett minne för livet. Måste även ge guiden plus, duktig och påläst.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Amsterdam tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö