Amsterdam 5 dagar ✈

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

- Mot kanalernas och blommornas Amsterdam

Holland är ett litet land med ett rikt utbud av upplevelser. Vi möts av vidsträckta landskapsvyer, eleganta slott och traditionella väderkvarnar. Amsterdams säregna stadslandskap och vindlande kanaler hänför oss. Det bästa av Holland helt enkelt!

Snabba fakta

  • Snabbt och bekvämt med flyg till charmiga Amsterdam.
  • Mysig stämning bland upplysta kanaler och ståtliga köpmanshus.
  • På våravgången besöker vi blomsterparken Keukenhof - ett minne för livet!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Amsterdam t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram - Avresa 19/4

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – AMSTERDAM

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen och efter ett par timmar landar vi i Amsterdam. Här möter vi vår reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Courtyard by Marriot Atlas Arena. Welkom in Nederland! Ca 1 mil

DAG 2-4: AMSTERDAM: FREDAG TILL SÖNDAG

Att sysselsätta sig i Amsterdam är ingen svår uppgift! Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad. Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. Vi upplever dessa på en båttur då vi en kväll i sakta mak färdas längs de upplysta kanalerna vilka kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet. Staden har dessutom mycket annat att erbjuda, inte minst flera museer i världsklass med konst från landets stora mästare Rembrandt och van Gogh, men även ett husbåtsmuseum och ett museum helt ägnat åt handväskor. För den shoppingsugne finns det mängder av olika butiker att botanisera bland, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design. På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor och på avgången 19 april får vi möjlighet att besöka blomsterprakten i Keukenhof och njuta av liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner. Vid de övriga avgångar senare på säsongen hälsar vi på hos en träskotillverkare och besöker Nederländernas yngsta provins, Flevoland. Följ med och möt äventyren i Holland!

DAG 5, MÅNDAG: AMSTERDAM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vårt holländska äventyr börjar närma sig sitt slut för den här gången. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 1 mil

Dagsprogram - Avresa 31/5, 5/7 och 6/9

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – AMSTERDAM

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen och efter ett par timmar landar vi i Amsterdam. Här möter vår reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Courtyard by Marriot Atlas Arena. Welkom in Nederland! Ca 1 mil

DAG 2-4: AMSTERDAM: FREDAG TILL SÖNDAG

Att sysselsätta sig i Amsterdam är ingen svår uppgift! Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad. Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. Vi upplever dessa på en båttur då vi en kväll i sakta mak färdas längs de upplysta kanalerna vilka kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet. Staden har dessutom mycket annat att erbjuda, inte minst flera museer i världsklass med konst från landets stora mästare Rembrandt och van Gogh, men även ett husbåtsmuseum och ett museum helt ägnat åt handväskor. För den shoppingsugne finns det mängder av olika butiker att botanisera bland, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design. På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor och på avgången 19 april får vi möjlighet att besöka blomsterprakten i Keukenhof och njuta av liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner. Vid de övriga avgångarna senare på säsongen hälsar vi på hos en träskotillverkare och besöker Nederländernas yngsta provins, Flevoland. Följ med och möt äventyren i Holland!

DAG 5, MÅNDAG: AMSTERDAM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vårt holländska äventyr börjar närma sig sitt slut för den här gången. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.380:- Ordinarie pris: 1.535:- Du sparar 155:-
 
     

KEUKENHOF, HELDAG

En blommornas dag väntar oss! Keukenhof är floristernas paradis och här är det svårt att se sig mätt på den blomsterprakt som fyller stora fält med sin färgrikedom. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman. (Genomförs på avgången 19/4.)

Pris inkl. inträde ca 415:-

NORDHOLLAND OCH FLEVOLAND, HELDAG

I dag ska vi utforska två av Hollands mest intressanta provinser. Vi börjar i Nordholland med ett besök hos en lokal träskotillverkare. Här får vi lära oss mer om de typiskt holländska träskorna, som skiljer sig åt från de vi kan se i Sverige. Kanske köper vi även med oss en souvenir? Efter besöket åker vi vidare till staden Volendam, omtalad för sina gamla fiskebåtar och befolkningens traditionella klädsel. Vi tittar gemensamt runt innan vi får tid att vi spatsera på egen hand och kanske äta lunch på en av stadens alla trevliga restauranger. Efter lunch fortsätter vi norrut och passerar Enkhuizen innan vi sedan kör över IJsselmeer för att komma till Nederländernas yngsta provins, Flevoland. Nästan hela Flevolands landmassa är utvunnen ur den gamla havsviken Zuiderzee. Vi rundar av dagen med ett besök i provinsens största stad, Lelystad. (Genomförs på avgångarna 31/5, 5/7 samt 6/9.)

Pris inkl. inträde ca 415:-

KANALER I KVÄLLSLJUS, KVÄLLSTUR

I kvällningen njuter vi av ost och vin ombord på en traditionell kanalbåt medan stadens ljus glittrar förföriskt förbi. Allt viktigt känns plötsligt mindre viktigt och vi förvandlas till obotliga romantiker. Upplev Amsterdam på riktigt, i sakta mak längs kanalerna.

Pris inkl. båttur med ost och vin ca 340:- 

STADSRUNDTUR I AMSTERDAM, HALVDAG

Amsterdam är en brokig och vänlig nöjesstad med många sevärdheter. Under vår rundtur, som till stor del genomförs till fots, får vi uppleva smala kanalkantade gator och ståtliga byggnader från olika tidsepoker. Vår reseledare berättar om stadens spännande historia och dess kulturarv. Vid torget Dam finner vi både det kungliga palatset och nationalmonumentet, en utmärkt utgångspunkt för egna strövtåg.

Pris ca 190:-

HAAG MED SCHEVENINGEN, HELDAG

I dag går färden till Haag, Hollands politiska och diplomatiska centrum. Här har regeringen sitt säte och staden är känd för sina många monument, historiska distrikt och sitt starka band till den holländska kungafamiljen. Vi gör en liten rundtur tillsammans innan vi får tid att upptäcka staden på egen hand. Den moderna skylinen och den historiska stadskärnan samspelar i en perfekt harmoni. Vi hinner också med ett besök i Scheveningen, Hollands mest populära strandort. Flanera längs strandpromenaden eller passa på att gå ut på den berömda piren.

Pris ca 230:-

RIJSTTAFEL, KVÄLLSTUR

En kväll sätter vi oss till bords och njuter av en färgstark måltid på en indonesisk restaurang mitt inne i staden. Som kolonisatörer av det som idag är Indonesien tog holländarna med sig det bästa i matväg hem. Detta resulterade i ett dignande bord av en mängd olika rätter, ett risbord.

Pris inkl. middag med dryck ca 360:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 person(er) ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket trevlig resa. Välplanerad. Heldagen i Keukenhof var toppen. Förutom alla fina blommor såg vi mycket i Amsterdam och Haag. Vi hann njuta av atmosfären i städerna. En underbar kvällstur med båt. Reseguiden och busschauffören var trevliga.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Amsterdam tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.595:-

Övrigt: Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Till många orter erbjuder vi även anslutningsresa hem från Malmö dagen efter resans hemkomst. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Courtyard by Marriott Atlas Arena, Amsterdam
Modernt fyrstjärnigt storstadshotell med hög bekvämlighet, utmärkta förbindelser till centrum. Läge: beläget i Amsterdams sydöstra delar, cirka 10-15 minuters ...