Skip to main content

Amsterdam - Blomsterresa med Hemmets Journal ✈

 

- Mot kanalernas och blommornas Amsterdam

Holland är ett litet land med ett rikt utbud av upplevelser. Vi möts av vidsträckta landskapsvyer, eleganta slott och traditionella väderkvarnar. Amsterdams säregna stadslandskap och vindlande kanaler hänför oss. Det bästa av Holland helt enkelt!


Ingår i priset!
  • Flyg Arlanda/Köpenhamn – Amsterdam t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
  • Samtliga utflykter och måltider som beskrivs i dagsprogram och under fliken utflykter

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – AMSTERDAM

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen och efter ett par timmar landar vi i Amsterdam. Här möter vår reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Courtyard by Marriot Atlas Arena. Welkom in Nederland! Ca 1 mil

DAG 2-4: FREDAG TILL SÖNDAG: AMSTERDAM

Att sysselsätta sig i Amsterdam är ingen svår uppgift! Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad. Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. Vi upplever dessa på en båttur då vi en kväll i sakta mak färdas längs de upplysta kanalerna vilka kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet. Staden har dessutom mycket annat att erbjuda, inte minst flera museer i världsklass med konst från landets stora mästare Rembrandt och van Gogh, men även ett husbåtsmuseum och ett museum helt ägnat åt handväskor. För den shoppingsugne finns det mängder av olika butiker att botanisera bland, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design. På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor och vi får möjlighet att besöka blomsterprakten i Keukenhof och njuta av liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner. Följ med och möt äventyren i Holland!

DAG 5, MÅNDAG: AMSTERDAM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vårt holländska äventyr börjar närma sig sitt slut för den här gången. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 1 mil

Utflykter

STADSRUNDTUR I AMSTERDAM, HALVDAG

Amsterdam är en brokig och vänlig nöjesstad med många sevärdheter. Under vår rundtur, som till stor del genomförs till fots, får vi uppleva smala kanalkantade gator och ståtliga byggnader från olika tidsepoker. Vår reseledare berättar om stadens spännande historia och dess kulturarv. Vid torget Dam finner vi både det kungliga palatset och nationalmonumentet, en utmärkt utgångspunkt för egna strövtåg.

Ingår i resans pris

 

KANALER I KVÄLLSLJUS, KVÄLLSTUR

I kvällningen njuter vi av ost och vin ombord på en traditionell kanalbåt medan stadens ljus glittrar förföriskt förbi. Allt viktigt känns plötsligt mindre viktigt och vi förvandlas till obotliga romantiker. Upplev Amsterdam på riktigt, i sakta mak längs kanalerna.

Båttur med ost och vin ingår i resans pris

 

KEUKENHOF, HELDAG

En blommornas dag väntar oss! Keukenhof är floristernas paradis och här är det svårt att se sig mätt på den blomsterprakt som fyller stora fält med sin färgrikedom. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman.

Inträde ingår i resans pris

 

LANTLIGA HOLLAND, LÅNG HALVDAG

I utkanten av Amsterdam finner vi Zaanse Schans, ett bebott friluftsmuseum som ger oss chansen att uppleva hur livet tedde sig i Holland på 1600- och 1700-talen. Tidstypiska trähus, ett historiskt skeppsvarv och mängder av väderkvarnar berättar om typiska holländska kännetecken. Vi passar också på att bekanta oss närmare med de traditionella holländska näringarna ystning och träskotillverkning under vårt besök. Möjlighet ges också att besöka en väderkvarn. Vi hälsar även på i Volendam, ett traditionellt fiskesamhälle som förr i tiden låg vid havsviken Zuidersee men som sedan 1930-talet är separerad från Nordsjön via en lång vall. En del av befolkningen går fortfarande klädda i klassiska folkdräkter.

Ingår i resans pris

 

RIJSTTAFEL, KVÄLLSTUR

En kväll sätter vi oss till bords och njuter av en färgstark måltid på en indonesisk restaurang. Som kolonisatörer av det som i dag är Indonesien tog holländarna med sig det bästa i matväg hem. Detta resulterade i ett dignande bord av en mängd olika rätter, ett risbord.

Middag inkl. dryck ingår i resans pris

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Amsterdam tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.995:-

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
27/9Stora Italienresan 13 dagarfrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö