Skip to main content

Alsace med Colmar 7 dagar

BUSSRESA - Frankrike - Vinresa, Alsace med Colmar 7 dagar

- Tusenåriga anor längs östra Frankrikes vindistrikt

Följ med på en bussresa till en av Frankrikes främsta vinregioner, där de berömda alsacevinerna riesling, gewurztraminer och pinot gris produceras. Vi bor centralt i den sagolikt vackra korsvirkesstaden Colmar, varifrån vi besöker olika vinkällare, njuter av kombinationer från det franska och tyska köket och upplever Alsaces unika atmosfär!

 

12 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Vi bor centralt i Colmar – den mysigaste staden i Alsace!
  • Härlig stämning och goda, prisvärda viner.
  • Besök i mysiga tyska städerna Trier och Heidelberg ingår!
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 alternativt 2 middagar
  • 6 frukostar
  • Besök i Trier och Heidelberg
  • Reseledarservice

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.655:- Ordinarie pris: 1.840:- Du sparar 185:-
 
     

TRIER

Följ med på en liten promenad i Tysklands äldsta stad! Vi möts av den mäktiga romerska stadsporten Porta Nigra, som efter närmare två tusen år fortfarande är en imponerande syn. De inbjudande gågatorna kantas av både butiker och serveringar som lockar med frestande utbud.

Ingår i resans pris!

LA BONNE VIE, KVÄLLSTUR

La bonne vie! Det goda livet. Det är dags att stifta bekantskap med den alsaciska atmosfären. Efter middagen tar vi en liten orienterande stadspromenad genom den välbevarade stadskärnan, känd som ”Lilla Venedig”. Vi promenerar på säregna broar över kanalerna och beundrar de för Colmar så typiska korsvirkeshusen. Kvällen rundar vi av med att gästa en trevlig restaurang där vi avnjuter ett glas vin och en god ostbit. Vi är i Alsace!

Pris inkl. ost och vin ca 250:-

STRASBOURG, HELDAG

I gåsleverstaden Strasbourg, där hela Europa sammanträder i olika konstellationer, flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France" som vi glider förbi under kanalturen på floden Ill. Under dagen ges även tid för egna strövtåg.

Pris inkl. kanaltur ca 450:-

VINPROVNING, KVÄLLSTUR

Vinerna i Alsace ges ofta namnet ”de gyllene dropparna”. Här odlas sju olika druvsorter med tonvikten på de vita gyllene vinerna. Denna afton gör vi en vinprovning för att lära känna vinerna och få veta mer om vinodlingskonsten.

Pris ca 250:-

ROUTE DU VIN, HELDAG

Vinets väg, Route du Vin, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av små trevliga franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinsluttningar och stolta slott. Vi besöker det romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by och charmiga Ribeauvillé, där kända sorter som riesling och gewurztraminer odlas. På en trevlig vingård avsmakar vi Alsaces viner. När vi sedan fortsätter genom det vackra landskapet är det lätt att förstå varför tyskar och fransmän slagits om Alsace i århundraden.

Pris inkl. vinprovning ca 495:-

VINDISTRIKTET BADEN, HALVDAG

Strax öster om Colmar korsar vi floden Rhen och beger oss in i Tysklands sydligaste vindistrikt, Baden. På de vulkaniska jordarna utmed bergmassivet Kaiserstuhls sluttningar odlas många olika druvsorter. Bland de mest framträdande hittar vi pinot gris, som här oftast kallas för grauburgunder, och vi passar på att besöka en lokal vinodlare för att ta reda på hur de tyska vinerna förhåller sig till sina franska motsvarigheter några mil bort.

Pris inkl. vinprovning ca 395:-

HEIDELBERG

Drottning Silvias födelsestad bjuder oss på ett romantiskt stadslandskap. Vår reseledare tar oss med på en liten promenad i den välbevarade universitetsstaden och vi beundrar den imponerande bron Alte Brücke som spänner över floden Neckar. Ovanför staden, på Schlossberg, tronar ruinerna av Heidelbergs överväldigande renässansslott, ett av Tysklands mest berömda landmärken. Vi strosar runt i stadskärnan och insuper den historiska atmosfären.

Ingår i resans pris!

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

12 recensioner medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Alsace med vin och fina vänner ,full poäng, det är bara så jag känner.

-

★ ★ ★ ★

 


Colmar är alltid fantastiskt! Där saknar man ingenting. God mat och dryck. Trevliga utfärder med bra vinprovningar och fantastisk reseledare.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Trevligt upplagd resa med stopp i små Tyska kultur städer på vägen till Colmar. Utfärder med vinprovning både i Alsace och i Tyskland gjorde att vi fick smaka på mycket olika viner. Dagsutflykten till Strasbourg var fantastiskt. Dessutom var reseledaren mycket påläst och kunnig. De trevliga medresenärererna gjorde att resan komplett.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Fransk och Tysk mat/vinkultur i ett landskap med vackra städer och byar.Trevliga medresenärer, säker chaufför och kunnige guiden Joakim bidrog alla till en fin upplevelseresa.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Fick se och uppleva så mycket spännande och sevärt, både kulturellt och gastronomiskt gott. Allt toppades med kunnig, humoristisk personal, Joachim och Kaj.

-

★ ★ ★ ★

 


Det var en mycket skicklig reseledare som förmedlade kunskap på ett trevligt sätt. Detta bidrog även till att vår grupp svetsades samman.

-

★ ★ ★ ★

 


Vi var där för några år sedan..funderar på att åka dit igen. Hotellet på den tiden var minus. Men allt annat...ink vår reseledare var toppen.

-

★ ★ ★ ★

 


en mycket trevlig resa , men hotell Brit var under allkritik, stank mögel , rummen var som celler inga garderober och dåligt med varmvatten. inte ens värt att kalas vandrarhem. men tack vare bra reseledare fixa dom ett nytt hotell som vi dess värre fick bekosta själv

-

★ ★ ★ ★

 


Vacker stad och spännande omgivningar med närhet till smakliga vindistrikt och sköna städer.

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Reste i oktober 2015. Ett Alsace i höstfärger, så vackert. Utflykterna var innehållsrika, reseledare och chaufför mycket duktiga. Alla de små pittoreska byarna utmed Route de Vine. Fina Strasbourg och Colmar var så mysigt att promenera runt i. Vi längtar dit igen!

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Så nöjda med mycket välplanerad höstresa! Väl guidade utflykter i intressanta Trier och Strassbourg och med utrymme för egna upptäckter i underbara promenadstaden Colmar. Guide och chaufför = toppen!

-

★ ★ ★ ★ ★

 


Helt perfekt resa. Colmar är en mysig stad med många trevliga "vattenhål" där det är lätt att knyta bekantskaper med trevliga människor på ett otvunget sätt. Middagarna var hur trevligta som helst med god mat och en skön nedvarvningspromenad tillbaka till hotellet därefter (om inte "stan" lockade en stund till). Utflykterna var också mycket trevliga med lagom längd, mycket att se med lärorika men samtidigt personliga vinprovningar. Stoppen i Trier och Heidelberg mycket intressanta. Guide och busschaufför ett föredömligt radarpar. Nicklas mycket påläst och informativ och Alexander bara bäst.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – RUHR

Då vi alla mottagits av vår reseledare och stigit på den bekväma bussen beger vi oss söderut via Öresundsbron och färjeleden Rödby-Puttgarden. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch och under eftermiddagen fortsätter färden förbi hansestäderna Lübeck och Hamburg. Väl framme i Ruhrområdet tar vi in på vårt hotell där mat och sköna sängar väntar. Ca 73 mil

DAG 2, SÖNDAG: RUHR – TRIER – COLMAR

Efter frukosten lämnar vi vårt hotell och fortsätter söderöver för att stanna till i Trier, som gör anspråk på att vara Tysklands äldsta stad. Trier ligger vackert vid floden Mosel och här tittar vi bland annat närmare på den gamla romerska stadsporten Porta Nigra. Lagom till kvällen anländer vi till Colmar och inkvarterar oss på respektive hotellalternativ, Hotel Kyriad Colmar Centre eller Brit Hotel Primo. Båda hotellen kan bokas med frukostpension respektive halvpension. Nu börjar vårt franska äventyr på riktigt! Ca 52 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: COLMAR

Välkommen till några minnesvärda dagar med storslagna upplevelser i vackra Alsace. Detta framstående vindistrikt kombinerar med sin blandning av tysk och fransk kultur det bästa av två världar. Alldeles nedanför Vogesernas grönklädda sluttningar ligger Colmar, som blir vår utgångspunkt för utflykterna i området. Colmar är en stad utöver det vanliga och inbjuder till promenader i den välbevarade medeltida stadskärnan. Gamla stadens centrum kring ”Lilla Venedig” präglas av smala kanaler, kantade av gamla korsvirkeshus, doftande blomsterprakt och inbjudande restauranger. Varför inte följa impulsen att slå sig ner på någon trivsam uteservering och avnjuta ett glas vin från trakten? I de små vinodlarbyarna utanför Colmar framställs Alsaces berömda vita viner i ett sagolikt vackert landskap, där vinodlingarna sträcker sig mil efter mil. På utflykten Route du Vin ges möjlighet att närmare lära känna både denna trivsamma del av Frankrike och områdets härliga viner. Välkommen med på våra utflykter!

DAG 6, TORSDAG: COLMAR – HEIDELBERG – KASSEL

Vi tar farväl av Colmar efter frukost och beger oss norrut mot Neckardalen och dess pärla Heidelberg, drottning Silvias födelsestad. I denna välbevarade universitetsstad kan vi bland annat beskåda det berömda renässansslottet högt ovan floden Neckar. Under eftermiddagen färdas vi genom ett vackert kuperat landskap och tid för en kaffetår ges. Framåt kvällen är vi framme vid vårt hotell i Kasseltrakten där en god middag väntar oss innan nattens timma är slagen. Ca 46 mil

DAG 7, FREDAG: KASSEL – MALMÖ

Hemfärden går norrut efter en stärkande frukost på hotellet. I skön och lugn takt åker vi till en tysk by för lunch innan vi beger oss den sista biten upp mot färjan i Puttgarden som tar oss till Danmark. Efter att ha tagit oss över Öresund via bron siktar vi åter Malmö och det börjar bli dags att ta farväl av våra reskamrater. Hoppas att vi snart ses igen för nya spännande äventyr! Ca 65 mil

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Alsace samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland (6 middagar och 6 frukostar alternativt 2 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Trier och Heidelberg.

Enkelrumstillägg: Brit Hotel Primo 1.195:-, Hotel Kyriad Colmar Centre 1.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på Brit Hotel Primo. Både Brit Hotel Primo och Hotel Kyriad Colmar Centre kan bokas med frukostpension respektive halvpension. Vid bokning av halvpension serveras middagarna på en trevlig närbelägen restaurang i centrala Colmar.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Brit Hotel Primo Colmar Centre, Colmar
Brit Hotel Primo Colmar Centre, Colmar
Enkelt men uppskattat hotell med serviceinriktad personal och bästa läge mitt inne i Colmar, nära till allt! Läge: Mycket centralt beläget i Colmar. Genomfartstrafik Adress: 5 Rue des Ancêtres,...

Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
Trevligt franskt hotell med utmärkt service och ett mycket bra läge i Colmar. Läge: Centralt beläget vid järnvägsstationen med några minuters promenad till Gamla stan. Livlig genomfartstrafik. Adress:...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Essential by Dorint Hotel, Remscheid
Essential by Dorint Hotel, Remscheid
Komfortabelt och bra övernattningshotell i utkanten av Remscheid med bekväma rum. Läge: Beläget ca 4 km från centrum Adress: Jägerwald 4, DE-42897 REMSCHEID Telefon: 0049-2191-60710 Officiell klass:...

Övernattning Dag 6 - 7

Wyndham Garden, Kassel
Wyndham Garden, Kassel
Komfortabelt och trivsamt hotell med bra service och bekväma rum Läge: Beläget ca 8 km från Kassels centrum. Genomfartstrafik Adress: Heiligenröder Strasse 61, DE-34123 KASSEL Telefon: 0049-561-52050...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö