Alperna runt 9 dagar

- En rundresa genom Alpernas dramatiska skönhet

Alperna är utan jämförelse Europas mäktigaste bergskedja. Full av hisnande naturscenerier, snöklädda bergstoppar, vidsträckta alpängar och små färgglada alpbyar med blomsterprydda balkonger. Gästfriheten i bergstrakterna är omtalad och omsorgen om livets goda utbredd. På denna omtyckta rundresa besöker vi Schweiz, italienska Sydtyrolen och givetvis Österrike. En resa som innehåller allt vi kan önska oss!
 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – KIRCHHEIM

Vårt äventyr inleds på morgonen i Malmö. Här välkomnas vi av vår reseledare och den bekväma bussen innan vi tar oss över Öresundsbron till Danmark. I Rödby väntar färjan till Tyskland och kort därefter gör vi ett uppskattat uppehåll för lunch på en trevlig restaurang. Under eftermiddagen fortsätter vi mot Kirchheim och framåt kvällen checkar vi in på vårt bekväma övernattnigshotell CPH Seeblick som välkomnar oss med en god middag. Ca 74 mil

DAG 2, SÖNDAG: KIRCHHEIM –  ROTHENBURG – WILDHAUS

Efter en stadig frukost går färden vidare söderut mot Bayern. Vid lunchtid besöker vi en av Tysklands bäst bevarade medeltidsstäder, Rothenburg ob der Tauber. Vår reseledare tar oss med på en spännande vandring genom tid och rum innan det blir dags för en bit mat. Under eftermiddagen passerar vi Bregenz vid den vackra Bodensjön och i takt med att alptopparna blir allt högre närmar vi oss den schweiziska gränsen. Lagom till kvällen anländer vi till Wildhausen och gemytliga Hotel Hirschen som tar emot oss för två nätter. Vi sätter oss till bords och låter oss väl smaka av hotellets middag! Ca 50 mil

DAG 3, MÅNDAG: WILDHAUS

Byn Wildhaus är med sina dryga tusen invånare och lika många meter över havsytan naturskönt belägen i kantonen St Gallen. Robusta hus i trä och sten pryds av prunkande blomsterlådor medan den friska och klara bergsluften fyller våra lungor. Alptoppen Säntis finner vi norr härom och omgivningarna känneteckans av både spetsiga berg och grönskande alpängar. Utsikten är vidsträckt och livsrytmen behagligt lugn. Härifrån är det inte långt till furstendömet Liechtenstein som vi tillsammans med natursköna alpvägar får möjlighet att upptäcka närmare på en av våra utflykter.

DAG 4, TISDAG: WILDHAUS – INNSBRUCK – BOLZANO

Efter en stärkande schweizisk hotellfrukost beger vi oss över den österrikiska gränsen. På mäktiga vägar förbi snöklädda bergstoppar låter vi oss förtrollas av det tyrolska landskapet. Dagens lunchstopp unnar vi oss i Alpernas egen huvudstad, Innsbruck. Via Brennerpasset lämnar vi Tyrolen och välkomnas istället till Italien. I Bolzano checkar vi in på charmfulla Hotel Chrys och nu väntar en god middag på oss. Ca 28 mil

DAG 5, ONSDAG: SYDTYROLEN

Välkommen till Sydtyrolen! Italienarna omnämner regionen som Alto Adige, men här på Dolomiternas sydsluttningar förenas verkligen det österrikiska gemytet med den italienska livsglädjen. Lägger vi sedan till en rejäl portion storslagen natur, öppen gästfrihet och utsökta viner har vi förutsättningar för vår Italienska vistelse. Vi som vill se och uppleva ännu mer tar tillfället i akt att lära känna huvudorten Bolzano lite närmare och stifta bekantskap med traktens vinproduktion!

DAG 6, TORSDAG: BOLZANO – GROSSGLOCKNER – ABTENAU

Den friska alpluften stärker oss på bästa sätt och vi gör oss redo för ännu fler upptäckter. Dolomiternas karga kalkstensberg låter sina toppar sträva mot himlen medan vi åter sätter kurs mot Österrike. På tyska kallas området på andra sidan italiensk-österrikiska gränsen för Osttirol och vyerna får oss nästan att tappa andan. Måleriska Heiligenblut är sista byn innan vi tar oss upp mot Grossglockner, Österrikes högsta berg. Eftermiddagen bjuder på ännu fler vidsträckta landskapsupplevelser innan vi rullar in i Abtenau. Här tar ombonade Hotel Der Abtenauer mot oss med middag och sköna sängar. Ca 31 mil

DAG 7, FREDAG: ABTENAU

Den rogivande alpbyn Abtenau, vackert inbäddad bland grönskande kullar, ligger centralt beläget i delstaten Salzburg. Dess vitkalkade sobra kyrka sträcker sin spira mot skyn och många av de välskötta och mjukt färglagda husfasaderna pryds av rustika blomsterbehängda träbalkonger. I närheten finns flera av Österrikes friska och klara alpsjöar samt naturområdet Salzkammergut som är ännu vackrare än sitt rykte! Låt oss undersöka detta!

DAG 8, LÖRDAG: ABTENAU – GÖTTINGEN

Hotellets frukost blir en utmärkt start på en ny morgon och sedan hägrar Bayern, Tysklands största förbundsstat. Dagens lunchuppehåll gör vi på ett utvalt ställe längs resvägen. Under eftermiddagen följer det mjukt böljande mellantyska backlandskapet vår färd innan vi framåt kvällen når Göttingen och välskötta Hotel Astoria som dukar till middag. Ca 70 mil

DAG 9, SÖNDAG: GÖTTINGEN – MALMÖ

Efter en stärkande frukost vänder vi blickarna norrut. Under förmiddagen fortsätter vi upp över Lüneburger Heide och förbi Hamburg och Lübeck. Vi besöker ett värdshus för att äta en välsmakande lunch innan det är dags att ta färjan från Puttgarden till Rödby. Smidigt rullar vi de sista milen genom Danmark och tar vid ankomsten till Malmö farväl av våra nyfunna reskamrater. På återseende! Ca 63 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 710:- Ordinarie pris: 790:- Du sparar 80:-
 
     

ROTHENBURG

Utmed den slingrande ”Romantische Strasse” ligger Rothenburg ob der Tauber, en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. Innanför den höga ringmuren möter vi ålderstigna korsvirkeshus och vindlande gränder. Rådhusets sevärda klockspel ruvar på en spännande historia från trettioåriga krigets dagar.

Ingår i resans pris!

WALENSEE OCH LIECHSTENSTEIN, HELDAG

Under dagen tar vi oss genom schweiziska byar för att komma till Walensee. Vi åker längs sjöns södra kant och beundrar kontrasterna mellan det blå vattnet och de höga bergen. Efter ett kortare stopp tar vi oss till Liechtenstein, ett furstendöme som alla vet existerar, men som få egentligen känner till! Precis på gränsen mellan Österrike och Schweiz besöker vi ett spännande litet land. Berg och dalar möter oss, liksom en befolkning med mycket hög levnadsstandard. Huvudstaden Vaduz är inte för inte en mycket omtyckt stad bland besökare som kommer från när och fjärran. Och vår reseledare vet att berätta spännande episoder ur Liechtensteins nu och då!

Pris ca 240:-

INNSBRUCK

Innsbruck är huvudstaden i Tyrolen och har fått sitt namn av floden Inn. Här sjuder det av charm och levnadsglädje. Den österrikiska kejsarprakten från Maria Theresias tid möter oss än i dag och tillsammans gör vi en spännande rundtur. Habsburgarnas residens Hofburg med tillhörande hovkyrka dominerar den gamla stadskärnan tillsammans med Goldenes Dachl, Gyllene taket.

Ingår i resans pris!

SÜDTIROLER WEINSTRASSE OCH BOLZANO, HELDAG

Bolzano är Sydtyrolens största och viktigaste stad. Stadens mest kände och definitivt äldste innevånare kallas Ötzi och håller till på det arkeologiska museet. Ötzi, ismannen, levde och dog för mer än fem tusen år sedan och hans kvarlevor hittades i början av 1990-talet. Bolzano är också centrum för områdets vinframställning, vilket bland annat tar sig uttryck i en av den gotiska domkyrkans portar som pryds av vackert utmejslade figurer arbetandes på vinfälten. I det kuperade landskapet som omger Bolzano trivs vinrankorna utmärkt och vi färdas längs den sydtyrolska vinvägen för att hälsa på en lokal odlare. På vingården får vi inblick i vinframställning, vi får prova vin och givetvis även möjlighet att handla vin till förmånligt pris.

Pris inkl. vinprovning ca 240:-

GROSSGLOCKNER

Vi besöker Österrikes högsta berg och hänförs av den enastående utsikten! På norrsluttningarna smälter aldrig snön, men under sommarhalvåret porlar smältvattnet nerför sluttningarna.  Har vi tur kan vi få syn på både murmeldjur och stengetter som likt våghalsiga akrobater smidigt klättrar på branterna!

Ingår i resans pris!

HALLSTÄTTER SEE OCH SALZKAMMERGUT, HELDAG

Vi besöker en av Österrikes vackraste alpsjöar, Hallstätter See, och njuter av en stilla båtfärd i vacker miljö. Bad Ischl, kurorten som kejsar Franz Joseph och hans fagra hustru Sissi gärna tillbringade somrarna i, blir vår nästa anhalt. Kejsarvillan liknar mer ett palats än en sommarstuga. Vi fortsätter genom det bedårande landskapet Salzkammergut, välkänt från musikalen Sound of Music. I byn St Wolfgang, belägen invid sjön vars namn den delar, finner vi det berömda värdshuset som gett namn åt operetten Vita Hästen.

Pris inkl. båttur ca 310:-

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (8 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Rothenburg ob der Tauber, Innsbruck samt på Grossglockner.

Enkelrumstillägg: 1.495:-.

Barnrabatter:  30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Schweiziska Franc (CHF)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Chrys, Bolzano
Familjeägt och mycket uppskattat hotell, lugnt beläget i utkanten av Bolzano. Läge: Tyst och lugnt hotell beläget ca 2 km från centrala Bolzano. Adress: Via della Mendola 100...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

CPH Hotel Seeblick, Kirchheim
Bekvämt och uppskattat hotell, vackert beläget i ett charmigt naturområde utanför Kirchheim. Läge: Beläget i ett vackert naturområde utanför charmiga Kirchheim ....

Övernattning Dag 2 - 4

Swiss Quality Hotel Hirschen, Wildhaus
Komfortabelt och välskött hotell med utmärkt service, beläget i den natursköna lilla orten Wildhaus. Läge: Centralt beläget i den vackra natursköna orten Wildhau ....

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Der Abtenauer, Abtenau
Välkomnande hotell med familjär stämning beläget i hjärtat av den pittoreska orten Abtenau. Läge: Beläget i hjärtat av den pittoreska orten Abtenau Adress : &nbs ....

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Astoria, Göttingen
Uppskattat trestjärnigt hotell med utmärkt service och trevlig personal. Läge: Beläget ca 2 km från centrum Adress: Hannoversche Strasse 51-53, DE-37075 GÖTTINGEN Telefon ....