Alperna runt 8 dagar ✈

Alperna är utan jämförelse Europas mäktigaste bergskedja. Full av hisnande naturscenerier, snöklädda bergstoppar, vidsträckta alpängar och små färgglada alpbyar med blomsterprydda balkonger. Gästfriheten i bergstrakterna är omtalad och omsorgen om livets goda utbredd. På denna omtyckta rundresa besöker vi Schweiz, italienska Sydtyrolen och givetvis Österrike. En resa som innehåller allt vi kan önska oss!

 

Snabba fakta

 • En ljuvlig kombination av Schweiz, italienska Sydtyrolen och Österrike.
 • Mäktiga berg, gröna dalar, frisk alpluft och vackra vyer så långt ögat kan nå!
 • 3 utflykter ingår i resans pris!

Ingår i priset!

 • Flyg Skandinavien–Zürich t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 6 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Innsbruck, Grossglockner och Neuschwanstein
 • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1, TORSDAG: KÖPENHAMN /STOCKHOLM – ZÜRICH – SINS

Vi lämnar Skandinavien med flyg med siktet inställt på Alperna. Efter bara några timmar landar vi i Zürich, Schweiz största stad. Här möter vår reseledare upp och vi tar plats i den bekväma helturistbussen. Nu bär det vidare till Sins och moderna Hotel Arcade. På kvällen servas middag i hotellets restaurang. Ca 4 mil

DAG 2, FREDAG: SCHWEIZ

Sins ligger i kantonen Aargau, ett naturskönt område i östra Schweiz. I närheten väntar höga berg, vackra sjöar och bedårande utsikt. Vi som vill vidga våra vyer får möjlighet att följa med på upptäcktsfärder i grannskapet. Drömmen om det schweiziska alplandskapet står för dörren!

DAG 3, LÖRDAG: SINS – INNSBRUCK – BOLZANO

På mäktiga vägar förbi snöklädda bergstoppar lämnar vi Schweiz bakom oss. Vi förtrollas av det skiftande landskapet innan vi unnar oss lunch i Alpernas egen huvudstad, Innsbruck. Via Brennerpasset lämnar vi Tyrolen och välkomnas därefter till Italien. I Bolzano checkar vi in på charmfulla Hotel Chrys och nu väntar en god middag på oss. Ca 41 mil

DAG 4, SÖNDAG: SYDTYROLEN

Välkommen till Sydtyrolen! Italienarna omnämner regionen som Alto Adige, men här på Dolomiternas sydsluttningar förenas verkligen det österrikiska gemytet med den italienska livsglädjen. Lägger vi sedan till en rejäl portion storslagen natur, öppen gästfrihet och utsökta viner har vi förutsättningar för vår italienska vistelse. Vi som vill se och uppleva ännu mer tar tillfället i akt att lära känna huvudorten Bolzano lite närmare och stifta bekantskap med traktens vinproduktion!

DAG 5, MÅNDAG: BOLZANO – GROSSGLOCKNER – ABTENAU

Den friska alpluften stärker oss på bästa sätt och vi gör oss redo för ännu fler upptäckter. Dolomiternas karga kalkstensberg låter sina toppar sträva mot himlen medan vi åter sätter kurs mot Österrike. På tyska kallas området på andra sidan italiensk-österrikiska gränsen för Osttirol och vyerna får oss nästan att tappa andan. Måleriska Heiligenblut är sista byn innan vi tar oss upp mot Grossglockner, Österrikes högsta berg. Eftermiddagen bjuder på ännu fler vidsträckta landskapsupplevelser innan vi rullar in i Abtenau. Här tar ombonade Hotel Der Abtenauer mot oss med middag och sköna sängar. Ca 34 mil

DAG 6, TISDAG: ABTENAU

Den rogivande alpbyn Abtenau, vackert inbäddad bland grönskande kullar, ligger centralt beläget i delstaten Salzburg. Dess vitkalkade sobra kyrka sträcker sin spira mot skyn och många av de välskötta och mjukt färglagda husfasaderna pryds av rustika blomsterbehängda träbalkonger. I närheten finns flera av Österrikes friska och klara alpsjöar samt naturområdet Salzkammergut som är ännu vackrare än sitt rykte! Låt oss undersöka detta!

DAG 7, ONSDAG: ABTENAU – NEUSCHWANSTEIN – FELDKIRCH

Stärkta av en god hotellfrukost sätter vi kurs västerut. På mäktiga vägar förbi snöklädda bergstoppar låter vi oss förtrollas av det omväxlande landskapet. I södra Bayern besöker vi det välkända sagoslottet Neuschwanstein. Senare under dagen återvänder vi till Österrike igen och tar in på bekväma Hotel Löwen i Feldkirch. Ca 39 mil

DAG 8: TORSDAG: FELDKIRCH – ZÜRICH – KÖPENHAMN /STOCKHOLM

Vi inleder med en god frukost innan det är dags för avfärd. Via Liechtenstein lägger vi alpvärlden bakom oss för att återvända till flygplatsen i Zürich och våra väntande plan. Tack för den här gången och trevlig hemresa! Ca 14 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.250:- Ordinarie pris: 1.390:- Du sparar: 140:-
 
     

ZUG, LUZERN OCH VACKRA SJÖAR, HELDAG

I dag njuter vi av vyer, vidder och vackra sjöar. Vi börjar med ett besök i Zug, allmänt betraktat som en av Schweiz mest välmående städer.  Längs sjön med samma namn fortsätter vi förbi bergstoppen Wildspitz och vid Küssnacht stöter vi på nästa sjö, Vierwaldstättersee. Inte långt härifrån ligger Luzern, omtalad för sina festivaler och tornförsedda murar. Vi tittar runt i den välbevarade staden och njuter av alla välbevarade byggnader.

Pris ca 290:-

INNSBRUCK

Innsbruck är huvudstaden i Tyrolen och har fått sitt namn av floden Inn. Här sjuder det av charm och levnadsglädje. Den österrikiska kejsarprakten från Maria Theresias tid möter oss än i dag och tillsammans gör vi en spännande rundtur. Habsburgarnas residens Hofburg med tillhörande hovkyrka dominerar den gamla stadskärnan tillsammans med Goldenes Dachl, Gyllene taket.

Ingår i resans pris!

SÜDTIROLER WEINSTRASSE OCH BOLZANO, HELDAG

Bolzano är Sydtyrolens största och viktigaste stad. Stadens mest kände och definitivt äldste innevånare kallas Ötzi och håller till på det arkeologiska museet. Ötzi, ismannen, levde och dog för mer än fem tusen år sedan och hans kvarlevor hittades i början av 1990-talet. Bolzano är också centrum för områdets vinframställning, vilket bland annat tar sig uttryck i en av den gotiska domkyrkans portar som pryds av vackert utmejslade figurer arbetandes på vinfälten. I det kuperade landskapet som omger Bolzano trivs vinrankorna utmärkt och vi färdas längs den sydtyrolska vinvägen för att hälsa på en lokal odlare. På vingården får vi inblick i vinframställning och givetvis även provsmakning.

Pris inkl. vinprovning ca 285:-

GROSSGLOCKNER

Vi besöker Österrikes högsta berg och hänförs av den enastående utsikten! På norrsluttningarna smälter aldrig snön, men under sommarhalvåret porlar smältvattnet nerför sluttningarna.  Har vi tur kan vi få syn på både murmeldjur och stengetter som likt våghalsiga akrobater smidigt klättrar på branterna!

Ingår i resans pris!

HALLSTÄTTER SEE OCH SALZKAMMERGUT, HELDAG

Vi besöker en av Österrikes vackraste alpsjöar, Hallstätter See, och njuter av en stilla båtfärd i vacker miljö. Bad Ischl, kurorten som kejsar Frans Josef och hans fagra hustru Sissi gärna tillbringade somrarna i, blir vår nästa anhalt. Kejsarvillan liknar mer ett palats än en sommarstuga. Vi fortsätter genom det bedårande landskapet Salzkammergut, välkänt från musikalen Sound of Music.

Pris inkl. båttur ca 350:-

NEUSCHWANSTEIN

Den excentriske bayerske fursten Ludvig II lät uppföra ett helt fantastiskt sagoslott i de sydtyska alperna, inte långt från gränsen till Österrike. Vi låter oss bedåras av skönheten från detta ett av de mest avbildade slotten i världen och som dessutom har inspirerat Walt Disneys Törnrosaslott.

Ingår i resans pris!

AVSKEDSMIDDAG I FELDKIRCH, KVÄLLSTUR

I spännande historisk miljö går vi till bords för att njuta av en god måltid, gemensamma reseminnen och en storslagen utsikt. Vilken underbar avrundning på vår resa!

Pris inkl. middag med dryck ca 465:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Zürich tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom sista kvällen i Feldkirch (6 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Innsbruck, Grossglockner och Neuschwanstein.

Enkelrumstillägg: 1.795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Schweiziska Franc (CHF)

På avresa 5/7 bor vi på Holiday Inn Express Luzern-Neuenkirch i Luzern dag 1-3.