Algarvekusten Långsemester 15 dagar ✈

1 gäster ger medelbetyg 4 av 5

★ ★ ★ ★

Södra Portugal, och Algarvekusten i synnerhet, är en omtyckt destination med skönt klimat och ett rikligt utbud av natur, historia och kultur. Ett idealiskt resmål när de kalla vindarna sveper in över våra nordliga breddgrader. Under två veckor bor vi på ett bekvämt semesterhotell i populära Albufeira, med promenadavstånd till såväl centrum som strand. Tillsammans upptäcker vi Algarveregionen i ett rofyllt tempo.

Snabba fakta

  • En resa full av portugisiska njutningar när de är som bäst!
  • En perfekt plats för avkoppling - behagligt väder, bra priser och ett väl avvägt utflyktsprogram.
  • Missa inte turen till västra Algarve för fantastiska naturupplevelser.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Faro t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 14 övernattningar i dubbelrum
  • 14 middagar
  • 14 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – FARO – ALBUFEIRA

Med flyg lämnar vi Skandinavien med sikte på Faro, Algarvekustens huvudort. Här möts vi av vår svensktalande reseledare och transferbuss för att åka den korta biten till vår destination Albufeira och fyrstjärniga samt moderna Hotel Da Oura. Under kvällen serveras middag på hotellet och vi får möjlighet att bekanta oss med våra medresenärer. Ca 4 mil

DAG 2-14, SÖNDAG TILL FREDAG: ALGARVEKUSTEN

Den natursköna Algarvekusten har en lång och spännande historia. I väst ligger Kap St. Vincent, känt som världens ände, och härifrån till den spanska gränsen i öst ligger fiskebyar och större semesterorter som på ett pärlband. Albufeira är en vacker stad med vitkalkade hus och smala gator. Atmosfären inbjuder till sköna promenader både i den lilla staden och vid stranden. Här finns också en mysig fiskehamn med traditionella båtar i glada färger. Hotellets pool och utomhusterrass blir säkerligen också populära tillhåll för oss. Vi som vill sätta extra guldkant på tillvaron får möjlighet att följa med på spännande utflykter till bland annat en rad helt underbara okända favoriter längs den portugiska sydkusten. Välkommen till Algarvekusten!

DAG 15, LÖRDAG: FARO – ALBUFEIRA ­– KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter två trevliga veckor har det nu blivit dags att återvända hem. Vi tar farväl av våra medresenärer och stiger ombord på flyget tillbaka till Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 4 mil

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.955:- Ordinarie pris: 2.175:- Du sparar: 220:-

 
     

CHARMIGA BYAR OCH FARO, HELDAG

Vi besöker den vackra staden Tavira, Algarves Venedig, som sträcker sig längs floden Gilao. Här får vi tid att titta runt innan vi sedan åker till Olhao, en liten by med en av regionens viktigaste fiskehamnar och en speciell kubliknande bebyggelse med hus där taken har ersatts av platta terrasser som använts för att torka fisk. Det blir också ett färgstarkt marknadsbesök med färsk fisk direkt från havet, färska grönsaker och frukt från regionens inland. Vi fortsätter till Faro, Algarves huvudort. Här utforskar vi de äldsta delarna av staden och får tid att titta runt på egen hand.

Pris ca 435:-

ALTE OCH DEN BERÖMDA KORKVÄGEN, HELDAG

Vi besöker den lilla bergsbyn Alte och tar en promenad i de blomstersmyckade gränderna. Efter besöket fortsätter vi till Loulé som är känd för sitt hantverk. Den populära marknaden tittar vi också närmare på innan vi sedan fortsätter till Sao Brás de Alportel där den berömda korkvägen startar. Här besöker vi en korkfabrik med plantage och utställning där vi får lära oss mer om framställningsprocessen och korkens användningsområden, i allt från matlagning till kläder och accessoarer.

Pris inkl. inträde ca 475:-

VÄSTRA ALGARVE – VÄRLDENS ÄNDE, HELDAG

Vi inleder dagen med ett besök i Sagres, den västligaste spetsen av Algarve. Höga klippor, öde stränder och en makalös utsikt väntar. I Kap St. Vincent, kallat världens ände då det ligger längst söderut i sydvästra Europa, ligger fyren som byggdes 1846 och har en av strålkastarna med störst räckvidd i hela Europa. Vi fortsätter därefter mot Lagos, där höjdpunkten är gamla stan med smala gator och eleganta kyrkor. Lagos långa historia återspeglas i många av de gamla byggnaderna, som exempelvis Slavmarknadsmuseet, en gång centrum för slavhandeln på Algarvekusten.  Vi njuter sedan av det magnifika landskapet i Ponta da Piedade, kanske det vackraste i hela Algarve. Härifrån har vi en fenomenal utsikt över Atlanten och de världsberömda klippformationerna.

Pris ca 435:-

 

MORISKA SILVES OCH BERGSOMRÅDET SIERRA DE MONCHIQUE, HALVDAG

I dag besöker vi bergsområdet Serra de Monchique med rik tropisk vegetation, bergsbyar och berömda varma källor. Vi börjar med det gamla moriska fästet Silves där vi besöker borgen från 1100-talet. Omgivningarna kring Serra de Monchique-bergen är kända som Portugals trädgård och vi njuter av de sköna naturscenerierna. Vi avslutar med att besöka berget Foia, den högsta punkten i Algarve, som bjuder på hisnande utsikt.

Pris ca 355:-

NOSSA SENHORA DA ROCHA, CARVOEIRO OCH VINPROVNING, HELDAG

Dagen börjar med att vi åker till ett litet stenkapell på klipporna som kallas Nossa Senhora da Rocha. Efter ett kort stopp åker vi vidare till de spektakulära stenformationerna Algar Seco precis utanför byn Carvoeiro. Vi promenerar längs Algar Seco-stigen tills vi kommer fram till den undangömda pärlan Carvoeiro där det ges tid för lunch. Vi åker sedan till en trevlig och uppskattad vingård i regionen där det blir provsmakning. Vi besöker vinkällaren och provar tre olika viner medan vi njuter av omgivningen.

Pris inkl. vinprovning ca 475:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 personer ger den här resan medelbetyget 4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Bra upplägg och en mycket bra reseledare. Hotellet bra. Men måste klaga på att vi fick inget att äta på hemresan med flyget. 11 nov . Maten tog slut och enligt flygvärdinnorna är detta vanligt. Men vi anser inte detta acceptabelt

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
9 / 11 Luna Hotel Da Oura, Albufeira
Arlanda 12 495:- Inga tillgängliga platser
9 / 11 Luna Hotel Da Oura, Albufeira
Kastrup 12 495:- Inga tillgängliga platser
9 / 11 Luna Hotel Da Oura, Albufeira
Landvetter 12 795:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Faro tur och retur med mellanlandning. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (14 middagar och 14 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 3.795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Luna Hotel Da Oura, Albufeira
Fyrstjärnig, trevlig och välskött hotellanläggning med utom- och inomhuspool, promenadavstånd till stranden. Läge: Väl beläget i stadsdelen Areias de Sã...