Albanien 8 dagar ✈

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

- Upptäck Europas mest okända Medelhavsland!

Trots att Albanien har en lång härlig medelhavskust mellan Montenegro och Grekland är det fortfarande en oupptäckt pärla. Det beror på att landet under nästan 50 år var en sträng diktatur stängd för omvärlden. För några år sedan öppnade man upp sig och det fåtal turister som i dag hittar hit får uppleva en spännande tidsresa till ett rike med orörda byar, vattenfall, osmanska hus, kommunistpalats, långa sandstränder och branta berg.

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta

  • Upptäck Albanien före alla andra!
  • Underbar natur, god mat och spännande utflykter.
  • Missa inte utflykterna till Durrës och Dajtiberget med linbana.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Podgorica t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 4 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN – PODGORICA

Under dagen flyger vi från Köpenhamn till Podgorica, huvudstad i Montenegro. Väl på plats hälsas vi välkomna av vår reseledare och transferbussen tar oss till bekväma Ramada Hotel. Här väntar god middag och skön nattvila. Ca 2 mil

DAG 2, SÖNDAG: PODGORICA – SHKODËR – TIRANA

Podgorica grundades redan under romartiden och även om seklerna tidvis har varit oaktsamma är det en innehållsrik och livfull huvudstad som vi har all anledning att bekanta oss med närmare senare under resan. Efter frukost sätter vi kurs mot den albanska gränsen och väl på andra sidan väntar ett av Europas mest outforskade länder. Här möter vi en hel del hästskjutsar, men också Mercedesbilar i stora mängder, då detta är en betydande statussymbol i Albanien. Vi inleder vårt albanska äventyr med att åka till en av landets äldsta städer, Shkodër. Här tar vår reseledare med oss på en kortare rundtur innan det blir dags för lunchpaus och tid att titta runt på egen hand. Framåt eftermiddagen anländer vi till Tirana och checkar in på centralt belägna Hotel Tirana International. Under kvällen njuter vi av en god middag i trevligt sällskap. Ca 16 mil

DAG 3, MÅNDAG: TIRANA

Fram till för tjugo år sedan var Tirana näst intill omöjlig för utomstående att besöka. Nu har vi dock chansen att lära känna denna ganska okända huvudstad. Större delen av staden är uppbyggd under efterkrigstiden, vilket vi kan se på de stora, breda paradgatorna. Ännu har inte de stora affärs- och restaurangkedjorna nått Albanien och gatubilden skiljer sig från den vi ser på andra håll i Europa. Under kommunisttiden hindrades invånarna från att flytta till städer från landsbygden, men efter kommunismens fall har Tiranas invånarantal ökat kraftigt. Vi som vill se och uppleva extra mycket får möjlighet att följa med vår kunniga reseledare och en lokalguide på en rundtur. Bland Tiranas sevärdheter möter vi den förre diktatorn Enver Hoxhas förfallna mausoleum, det historiska museet, universitetet och mycket annat. Under eftermiddagen erbjuder vi en spännande utflykt till Dajtiberget i utkanten av Tirana. Här tar vi linbanan upp på berget och njuter av fina vyer och god mat.

DAG 4, TISDAG: TIRANA – FIER

Vi lämnar Albaniens huvudstad för att ta oss söderut, till den okända staden Fier, belägen vid Gjanicafloden. Fier har traditionellt sett varit en industristad, men fler och fler börjar upptäcka charmen i denna oslipade diamant. Stadens moskéer vittnar om landets historia som en tidigare provins inom det Osmanska riket. Under kommunisttiden var religion förbjudet och i dag är Albanien huvudsakligen ett sekulariserat land. Precis som i övriga delar av landet kan vi också beskåda några av de cirka 700 000 bunkrar som byggdes upp för att beskydda landet från eventuella angrepp utifrån. Vi checkar in på centralt belägna hotell Fieri, där vi även avnjuter kvällens middag. Ca 11 mil

DAG 5, ONSDAG: FIER – ARDENICE – DURRËS

Under morgonen njuter vi av den goda frukosten. Mätta och belåtna tar vi sikte på Ardenice, ett gammalt ortodoxt kloster som ligger omslutet av skog högst uppe på en liten kulle. Vi stannar en stund för fotomöjligheter innan vi fortsätter till Durrës, Albaniens största hamnstad. Här checkar vi in på utmärkta Hotel Harmonia AS, beläget precis intill stranden i Durrës södra utkant. Under kvällen serveras en god middag på hotellets restaurang. Ca 9 mil

DAG 6, TORSDAG: DURRËS

Durrës är den största staden vid den albanska kusten och känd framför allt för sin fina strand. Redan under romartiden tillbringade många mäktiga personligheter sina somrar här, däribland Julius Caesar och poeten Catullus. I staden, som omringas av den gamla stadsmuren, hittar vi också venetianska lämningar från 1400-talet samt Balkanhalvöns största amfiteater, som upptäcktes när markägaren grävde i sin trädgård på 1960-talet. Under dagen finns det möjlighet att följa med på en rundtur, där vi bland annat får se den romerska amfiteatern, stadsmuren och flera av stadens alla moskéer. Självklart ges det även tid för egna strövtåg och kanske shopping av en eller annan souvenir? Hotellets läge erbjuder dessutom möjlighet för bad i havet eller ett dopp i poolen. Vi som så önskar tar en tur till gamla staden och under kvällen kan vi njuta av en trevlig albansk måltid.

DAG 7, FREDAG: DURRËS – PODGORICA

Vi lämnar Albanien bakom oss och styr tillbaka i riktning mot Podgorica och bekanta Ramada Hotel. Den montenegrinska huvudstaden är för många fortfarande mer känd under namnet den bar under kommunisttiden, Titograd. Det nuvarande namnet betyder ”under den lilla kullen”, och staden är ett av de plattaste områdena i detta bergiga land med bara drygt 600 000 invånare. I själva huvudstaden bor ungefär var fjärde montenegrin, cirka 150 000 invånare. Andra världskrigets stridigheter ledde till att staden mer eller mindre jämnades med marken. Stadsbilden domineras därför framför allt av arkitektur från kommunisttiden även om det dessutom finns modernare inslag, som Millenniumbron och den ortodoxa katedralen. Ca 17 mil

DAG 8, LÖRDAG: PODGORICA – KÖPENHAMN

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och med underbara upplevelser i bagaget sätter vi under förmidagen kurs mot Podgoricas flygplats. Efter en bekväm flygning landar vi i Köpenhamn några timmar senare. Tack för en trevlig resa och på återseende! Ca 2 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.890:- Ordinarie pris: 2.100:- Du sparar 210:-.
 
     

SHKODËR

Vi inleder vår vistelse i Albanien med ett besök i staden Shkodër, beläget vid Shkodërsjöns södra strand. Denna historiska stad domineras av det venetianska citadellet från fjortonhundratalet, och staden är idag norra Albaniens viktigaste kultur- och handelsstad. Små gator varvas med livliga marknader i denna charmiga stad.

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I TIRANA, HALVDAG

Följ med på en intressant guidad tur i den albanska huvudstaden. Vi färdas längs stadens stora paradgator och fascineras av pampiga palats, marknader och moskéer medan vi lyssnar på vår guide som berättar om stadens spännande historia.

Pris ca 240:-

DAJTIBERGET MED LINBANA, KVÄLLSTUR

Bara ett stenkast från Tirana hittar vi en fin nationalpark, som domineras av Dajtiberget. Denna plats har länge varit Tiranabornas gröna oas, och har på senare tid börjat locka ännu mer folk. År 2005 byggdes linbanan, vilken snabbt och smidigt tar oss till en höjd av 1230 meter över havet. Väl uppe sätter vi oss ner på en trevlig restaurang och låter både god mat och fin utsikt hänföra oss.

Pris inkl. middag med dryck ca 500:-

KONST OCH KULTUR I BERAT, HALVDAG

Vi åker till den charmiga staden Berat, som karaktäriseras av hus från den osmanska tiden som klättrar upp på klipporna i riktning upp mot stadens slott. Dessa hus har stora fönster, och därför brukar staden kallas för de tusen fönstrens stad. Stadens gamla kvarter är en trevlig blandning av kullerstensgator och små trånga gränder.

Pris inkl. inträden ca 310:-

STADSRUNDTUR I DURRËS, HALVDAG

Under denna rundtur i Albaniens näst största stad ser vi många av stadens sevärdheter. Vår kunniga guide berättar för oss om stadens 2600 år gamla historia, och visar bland annat den bysantinska stadsmuren, det venetianska tornet och amfiteatern, vilken upptäcktes först på 1960-talet.

 Pris ca 200:-

ALBANSK AFTON, KVÄLLSTUR

På en restaurang som serverar traditionell albansk kokkonst får vi även en inblick i Albaniens rika kulturliv. En kväll att minnas!

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

RUNDTUR I PODGORICA

Under denna rundtur i lilla men charmiga Podgorica kommer vi att få se Podgoricas sevärdheter, däribland Milleniumbron, det osmanska klocktornet Sahat Kula, parlamentet samt Podgoricas katedral.

Ingår i resans pris!

MONTENEGRINSK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till en gemytlig restaurang med mysig inredning i traditionell stil. Här provar vi på en montenegrinsk paradrätt.

Pris inkl. middag med dryck ca 460:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 person(er) ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra standard på boende och mat. Trevlig och kunnig guide vilket gav en intressant insikt i Albaniens historia. Resorna med buss till de olika städerna var inte förlånga. Vi var en liten grupp vilket var trevligt.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Podgorica tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt fyra middagar (4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.595:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen. Dessutom ingår besök i Shkodër och Podgorica.

Resan avgår: Från Kastrup. Vi erbjuder övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Albanska Lek (ALL)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 4

Tirana International Hotel, Tirana
Fyrstjärnigt hotell i internationell stil på bästa läge i Tirana, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Beläget i hjärtat av Tirana på promenad...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Ramada Hotel, Podgorica
Nytt fyrstjärnigt storstadshotell med hög bekvämlighet, trevligt inredda rum och en serviceinriktad personal. Läge: Mycket centralt beläget i huvudstaden, behagligt promenadavstånd til ....

Övernattning Dag 4 - 5

Hotel Fieri, Fier
Mycket prestigefyllt hotell beläget i hjärtat av Fier, bekväma rum och en service på topp. Läge: Centralt beläget i hjärtat av Fier med promenadavstånd till shopping och res ....

Övernattning Dag 5 - 7

Harmonia AS Hotel, Durrës
Omtyckt och gästvänligt hotell beläget vid det gnistrande medelhavet, ett plus för den serviceinriktade personalen. Läge: Beläget precis vid Medelhavet cirka 10 km från centrala D ....

Övernattning Dag 7 - 8

Ramada Hotel, Podgorica
Nytt fyrstjärnigt storstadshotell med hög bekvämlighet, trevligt inredda rum och en serviceinriktad personal. Läge: Mycket centralt beläget i huvudstaden, behagligt promenadavstånd til ....