Agadir och Marrakech 8 dagar ✈

Kungar och sultaner har präglat Marocko som bjuder på arabisk tradition, blandat med europeiska och orientaliska influenser. Tusen och en natt-känslan är ständigt närvarande. Många av Unescos världsarvsfavoriter står på programmet. Färgsprakande Marrakech och den vackra kuststaden Agadir. En rundresa som blir ett minne för livet!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien–Agadir
  • Flygresa Marrakech–Skandinavien
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – AGADIR

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under eftermiddagen. Snabbt och bekvämt tar vi fågelvägen söderut och når Agadir. Efter en kort bussresa är vi framme vid välkomnande Hotel Atlas Amadil Beach, beläget ett stenkast från stadens ikoniska sandstrand, där vi smidigt checkar in. Under kvällens gemensamma middag på hotellet får vi möjlighet att bekanta oss närmare med våra medresenärer och vår svensktalande reseledare. Ca 2 mil

Dag 2-4, SÖNDAG TILL TISDAG: AGADIR

Med den milda havsbrisen från Atlanten i ansiktet och de mäktiga Atlasbergen i ryggen är det tre underbara dagar som väntar oss i Agadir. Det behagliga kustklimatet gör staden till en av Marockos mest populära semesterorter och med uppemot 300 soldagar om året är det lätt att förstå. Myllret kring stadens 9 kilometer långa sandstrand är en häftig upplevelse. Strandpromenaden är en naturlig samlingsplats och här finns ett virrvarr av trevliga restauranger och kaféer där vi kan koppla av med en drink eller måltid för en billig peng. Förutom det vänliga klimatet bjuder Agadir även på traditionella marockanska upplevelser. Missa inte att besöka den lokala marknaden, ”Souk Al-Had”. Med en pulserande atmosfär och ljuvliga dofter samlas intrycken på hög. Hantverk, kryddor, tyger, elektronik bland mycket annat finns att handla på marknaden. För oss som vill vidga våra vyer erbjuds spännande utflykter till Soussdalens pärla Taroudant och en stadsrundtur i Agadir.

Dag 5, ONSDAG: AGADIR – MARRAKECH

Efter underbara dagar i Agadir styr vårt äventyr norrut. Vi lämnar kusten och färdas inåt landet. Andlöst vackra vyer mot Höga Atlasbergens toppar ramar in den breda bekväma motorvägen. Framåt eftermiddagen når vi den röda staden Marrakech och vår oas i sagolandet, det trevliga Golden Tulip Farah Hotel beläget endast 10 minuters prommenad från den kända Medinan. Middagen väntar på oss efter en smidig incheckning. Ca 26 mil

Dag 6-7, TORSDAG TILL FREDAG MARRAKECH

Marrakech betyder ”Guds land” på berbiska och det är ett namn som minst sagt förpliktigar. Den snart tusen år gamla staden gör oss inte besvikna. Med en färgsprakande siluett visar Marrakech upp den ena sevärdheten efter den andra. Den labyrintliknande gamla staden ”Medinan” är omringad av en mur och är världsavlistad sedan. Innanför murarna blir vi hänförda av den majestätiska Koutoubiamoskén som praktfullt reser sig mot himlen. Mittpunkten i den gamla staden är marknadsplatsen ”Djema el-Fna” där vimlet och atmosfären skapar minnen som varar i tusen och en natt. Vill vi fördjupa oss i sagan finns det möjlighet att följa med på stadsrundtur i Marrakech och utflykt till den häpnadsväckande Ourika-dalen. Häng med och upplev sagolika platser med Marrakech som utgångspunkt!

Dag 8, LÖRDAG: MARRAKECH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vi checkar ut från vårt hotell på förmiddagen och tar oss till flygplatsen. Rikare på minnen, vänner och bekantskaper tar vi farväl av Marocko och styr vingarna mot nordligare bredgrader igen. Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.395:- Ordinarie pris: 1.550:- Du sparar: 155:-
 
     

STADSRUNDTUR I AGADIR, HALVDAG

Upptäck det mesta och det bästa med Agadir. På vår stadsrundtur tar vi oss från den långa vackra strandpromenaden till den mysiga småbåtshamnen, fylld av variationsrika små fiskebåtar. Däremellan provar vi våra förhandlingstekniker på den lokala ”Souken” och får ta del av fantastiska panoramavyer från toppen av Kabash. Med de små och stora berättelserna upplever vi både det moderna och forntida Agadir.

Pris ca 220:-

TAROUDANT, HELDAG

Omringad av sina höga färgskiftande murar är Taroudant en stad som skapar en alldeles speciell känsla. Med sina röda lerhus och höga minareter är Taroudant ett magnifikt citadell vid foten av Atlasbergen. Staden är välkänd för sin marknad med lokala hantverk som är av mycket hög kvalitet. Följ med oss och strosa bland dungar av granatäpple- och apelsinträd.

Pris ca 450:-

STADSRUNDTUR MARRAKECH, HELDAG

Vid foten av de majestätiska Atlasbergen utkristalliserar sig en stad i rött skimmer. Tillsammans tar vi oss an Marrakech. Koutoubiamoskén reser sig från hjärtat av den gamla staden ”Medinan” och vakar över torget Jemaa El-Fna. Här vi får gott om tid att äta lunch och promenera bland stånden. Torget är inte bara platsen för den mytomspunna souken utan det symboliserar även hela Marockos samexistens. Med det i åtanke fortsätter vår stadsrundtur efter lunch och vi besöker både Bahiapalatset och den bedårande Menara-trädgården tillsammans. Ofantligt mycket rikare på enastående intryck återvänder vi tryggt med buss till hotellet framåt kvällen.

Pris inkl. lunch ca 550:-

OURIKADALEN, HALVDAG

På förmiddagen beger vi oss mot Ourikadalen, beläget uppe i Atlasbergen. Vägen dit domineras av stora fält med soltörstande olivträd och väl framme väntar en grönskande dal som sträcker sig längs med Ourikafloden. Vi besöker en lokal keramikverkstad och provsmakar te i de lokala invånarnas miljö. Vi passar på att njuta av storartade utsikter och tar med oss nya minnen på bussen tillbaka till hotellet under eftermiddagen.

Pris ca 330:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

Samtliga priser är frånpris per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Agadir samt Marrakech-Skandinavien. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc samt halvpension (7 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1195:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 1 - 5

LTI Agadir Beach Club Hotel, Agadir
Mycket uppskattad fyrstjärnig hotellanläggning med många återkommande gäster, belägen precis vid stranden. Härlig utomhuspool omgiven av palmer. Läge: Underba...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 5 - 8

Hotel Farah, Marrakech
Modernt och uppskattat hotell med bra faciliteter och flertalet restauranger på promenadavstånd. Läge: Beläget i ett lugnt och trivsamt område ca 3 km från centrala Marrakech ....

Övernattning Dag 5 - 8

Hotel Farah, Marrakech
Modernt och uppskattat hotell med bra faciliteter och flertalet restauranger på promenadavstånd. Läge: Beläget i ett lugnt och trivsamt område ca 3 km från centrala Marrakech ....