Sorrentohalvön Långsemester 16 dagar ✈

- Hänförande utsikt, branta berg och klarblått hav

Sorrento är Syditalien när det är som bäst. Strosa genom smala gränder, bland butiker, barer och restauranger. Ät nyfångad fisk ackompanjerad av goda viner. Sorrentohalvön är känd för sin skönhet och den hänförande utsikten när de branta bergen reser sig över det klarblå havet. Här har vi gott om tid att både koppla av och att njuta av vårt välmatade utflyktsprogram

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Neapel t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 15 övernattningar i dubbelrum
  • 15 middagar
  • 15 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
14 995:-
Dagar:16
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – NEAPEL – SORRENTOHALVÖN

Vi lämnar Skandinavien under dagen och via mellanlandning når vi Neapel. Väl på plats i den bekväma helturistbussen bär det av söderut. Stolta cypresser och uråldriga olivlundar kantar vår väg genom regionen Kampanien, medan Neapelbukten breder ut sig i alla tänkbara blågröna nyanser. Senare under dagen kommer vi fram till Sorrentohalvön där vi tar in på vårt hotell. På avgångarna 1/4 och 7/10 bor vi på Hotel Rivage i Sorrento och på avresan 15/7 bor vi på Hotel Panorama Palace i Meta di Sorrento. Ca 5 mil

DAG 2-15, SÖNDAG TILL LÖRDAG: SORRENTOHALVÖN

På den underbara Sorrentohalvön ska vi nu tillbringa ett par sköna veckor tillsammans. Här vid kusten kan man njuta av nyfångad fisk eller smutta på ett gott vin från Vesuvius sluttningar. Hela kusten är fylld av vackra platser som trollbinder besökarna. Att italienarna är verkliga livsnjutare är känt sedan långa tider. Oavsett om man äter en middag eller dricker en ”caffè latte” så tar man sig tid att njuta. Vi som vill sätta extra guldkant på tillvaron har ett innehållsrikt och spännande utflyktsprogram att se framemot. Den bedårande Amalfikusten bjuder på Europas kanske vackraste kuststräcka. Capri lockar med tropisk växlighet medan Pompeji låter oss färdas långt tillbaka till antika tider. Möjlighet till både avkoppling och unika upplevelser!

DAG 16, SÖNDAG: SORRENTOHALVÖN – NEAPEL – KÖPENHAMN/STOCKHOM

Efter frukost hämtar transferbussen oss för färd mot Neapels flygplats. Det har blivit dags att säga ”arrivederci” till alla våra nya vänner innan planen hemåt lyfter. Via mellanlandning anländer vi till Skandinavien framåt eftermiddagen. Tack för en trevlig resa! Ca 5 mil

 

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.820:- Ordinarie pris: 3.135:- Du sparar: 315:-

 
     

PROMENAD I SORRENTO, HALVDAG

Den gamla centrumkärnan i Sorrento är som gjord för en stilla promenad bland vindlande smala gator med insprängda små torg och kyrkor. Vid Fransiscusklostret stannar vi till och njuter av den vidunderliga utsikten över Neapelbukten med Capri och Vesuvius som blickfång. Sorrento är citronernas stad så vi passar även på att provsmaka det bästa citronen har att erbjuda, limoncello.

Pris inkl. förfriskning ca 220:-

AMALFI OCH RAVELLO, HELDAG

Staden Amalfi, som har fått ge namn till hela den underbara kuststräckan, var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Missa inte den imponerande katedralen! Vi tar oss också upp på höjden ovanför Amalfi och besöker berömda Villa Rufolo i Ravello. Vacker trädgård och oslagbar utsikt!

Pris inkl. inträde ca 430:-

POMPEJI, LÅNG HALVDAG

Vi låter historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om historien under vår guidade rundtur.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 390:-

AMALFIKUSTEN MED POSITANO, HELDAG

I dag ska vi utforska Europas kanske ­vackras­­te kuststräcka. Med båt från Salerno tar vi oss till staden Positano som bjuder på citrusdoftande kullar, dramatiska klippor, blått hav, vindlande gränder och fiskmarknader. Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sjuhundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragits hit. Till skillnad mot andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration. Njut av både den hänförande havsutsikten och alla vackert färgade hus som klänger sig fast på bergväggarna.

Pris inkl. båttur ca 490:-

CAPRI, HELDAG

Vi stiger i land i Capris hamn, Marina Grande. Öns vackra bergslandskap präglas av tropisk växtlighet. Skönhetsupplevelserna på ön är många och storslagna. Vi besöker bland annat Anacapri och den svenske hovläkaren Axel Munthes drömvilla San Michele med hisnande vacker utsikt.

Pris inkl. båttur och inträde ca 700:-

BUFFELMOZZARELLA, LÅNG HALVDAG

På förmiddagen passar vi på att provsmaka Kampaniens delikatess nummer ett, buffelmozzarella. Under ett fascinerande gårdsbesök beundrar vi bufflarna, lär oss om tillverkningsprocessen och njuter av den goda osten.

Pris inkl. provsmakning ca 345:-

NEAPEL, HALVDAG

I dag besöker vi regionens huvudort Neapel, som med sin dryga miljon invånare är Italiens tredje största stad. Namnet Neapel, som kommer från latinets Neapolis, ny stad, kan vara missvisande, då staden är över 2 400 år gammal. Vi gör en rundtur och får bland annat se Castel Nuovo och kyrkan San Francesco di Paola. Vi får även tid på oss att upptäcka staden på egen hand, och kanske äta en pizza i dess hemstad?

Pris ca 240:-

VESUVIUS VINER, HALVDAG

Vulkanen Vesuvius är fortfarande aktiv även om den inte haft något utbrott sedan 1944. På dess mineralrika bergssidor växer fina druvor som ger goda viner kända som Kristi tårar vid Vesuvius, Lacryma Christi del Vesuvio. Vi besöker en lokal tillverkare och provar på!

Pris inkl. vinprovning ca 320:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
7 / 10 Hotel Rivage, Sorrento
Arlanda 14 995:- Boka
7 / 10 Hotel Rivage, Sorrento
Kastrup 14 995:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Neapel tur och retur med mellanlandning. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (15 middagar och 15 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 3.295:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa och hem från Malmö dagen efter resans hemkomst. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

På avgångarna 1/4 och 7/10 bor vi på Hotel Rivage i Sorrento och på avresan 15/7 bor vi på Hotel Panorama Palace i Meta di Sorrento.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Rivage, Sorrento
Mycket uppskattat hotell med serviceinriktad personal, mycket bra läge i Sorrento på bekvämt avstånd till shopping och lokala transporter. Läge: Vackert och centralt bel&aum...