Sorrentohalvön med Capri och Rom 8 dagar ✈

Här är Syditalien när det är som bäst. Strosa genom smala gränder, bland butiker, barer och restauranger. Ät nyfångad fisk ackompanjerad av goda viner. Sorrentohalvön är känd för sin skönhet och den hänförande utsikten när de branta bergen reser sig över det klarblå havet. Innan resan är slut har vi dessutom lagt både paradisön Capri och antikens Rom i bagaget!Se även:
Sorrentohalvön med Capri och Neapel 8 dagar ✈
med avresor april - september.

Allt det här ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien – Rom t/r
  • Transfer flygplats – hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • Båtresa Capri – fastlandet t/r
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 5 middagar
  • 7 frukostar
  • Besök i Pompeji
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – ROM

Vi lämnar Skandinavien under dagen och landar ett par timmar senare i Rom. Väl på plats i den bekväma helturistbussen bär det av mot trivsamma Club House Hotel i Rom. Här väntar vår reseledare på att hälsa oss välkomna till Italien. Ca 3 mil

DAG 2, MÅNDAG: ROM – POMPEJI – SORRENTO

Dagen börjar med en god frukost innan det blir dags för oss att resa vidare. Det mjukt böljande landskapet i regionen Lazio är som hämtat som ur en saga och vår väg kantas av stolta cypresser och uråldriga olivlundar. Så småningom anländer vi till regionen Kampanien, medan Neapelbukten breder ut sig i alla tänkbara blågröna nyanser. På vägen stannar vi till vid ett av Italiens populäraste besöksmål, den antika ruinstaden Pompeji. Under eftermiddagen kommer vi fram till Meta di Sorrento, alldeles utanför Sorrento, och här tar vi in på charmiga Hotel Panorama Palace. Ca 27 mil

DAG 3, TISDAG: SORRENTOHALVÖN

På den underbara Sorrentohalvön ska vi nu tillbringa en skön dag tillsammans. Här vid kusten kan vi njuta av nyfångad fisk eller smutta på ett gott vin från Vesuvius sluttningar. Hela kusten är fylld av vackra platser som trollbinder besökarna. Att italienarna är verkliga livsnjutare är känt sedan långa tider. Oavsett om man äter en middag eller dricker en ”caffé latte” så tar man sig tid att njuta. Här ska vi koppla av och låta livet ta hand om oss på bästa sätt!

DAG 4, ONSDAG: SORRENTO – CAPRI

I dag ska vi bege oss till Axel Munthes ö Capri med sitt dramatiska landskap och oöverträffade stämning av romantik. Från Sorrentos hamn bär det av med båt till Marina Grande på Capri. Härifrån tar vi oss i minibussar till anrika Hotel San Michele, som blir vårt hem för två nätter. Ca 2 mil

DAG 5, TORSDAG: CAPRI

”Det var på Capri vi mötte varandra”. Vilken lycka att ha en hel dag på drömmarnas ö framför oss! Vi bor i högt belägna orten Anacapri i närheten av den svenska livläkarens berömda drömvilla. Här uppifrån är utsikten över Neapelbukten och bort mot Vesuvius hänförande. I utflyktsprogrammet hittar vi givetvis ett besök på Villa San Michele och vi passar även på att åka en båttur förbi de mycket speciella Faraglioniklipporna. De flesta turister kommer enbart på dagsbesök till Capri, så framåt kvällen har vi nästan ön för oss själva. Att kalla stämningen för magisk är ingen överdrift. Här skapas minnesbilder som vi för alltid kommer att gömma i våra hjärtan.

DAG 6, FREDAG: CAPRI – ROM

Vi lämnar Neapelbukten bakom oss men ser fram emot att tillbringa ett par dagar i den italienska huvudstaden. Under eftermiddagen anländer vi till denna eviga stad och kan med en gång börja hänföras av dess skönhet. Vi checkar in på centralt belägna Hotel Archimede och nu väntar nya upptäckter! Ca 23 mil

DAG 7, LÖRDAG: ROM

En gång var Rom centrum i ett stort rike och spåren av det förflutna är många liksom stadens historiska sevärdheter. Här finns ett myllrande folkliv, eleganta butiker och livliga espressobarer med omisskännlig italiensk stämning. Vi njuter av godbitarna i denna innehållsrika mångmiljonstad. Det är svårt att inte fängslas av Roms tvåtusenåriga livsglädje!

DAG 8, SÖNDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

I dag bär det av mot flygplatsen Fiumicino utanför Rom. Det har blivit dags att säga ”arrivederci” till alla våra nya vänner innan planen hemåt lyfter. Två till tre timmar senare landar vi i Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 3 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 2.420:- Ordinarie pris: 2.690:-
 
     

POMPEJI

Vi låter historien bakom Pompeji föra oss ungefär två tusen år tillbaka i tiden. År 79 e.Kr. fick vulkanen Vesuvius plötsligt ett våldsamt utbrott och staden begravdes under sten och aska. Jorden rämnade, giftiga gaser strömmade ut och tusentals människoliv utplånades. Utgrävningarna vittnar om historien under vår guidade rundtur.

Ingår i resans pris!

AMALFIKUSTEN, HELDAG

Grekerna grundade handelsplatser vid Amalfikusten redan sjuhundra år före vår tideräknings början och människor har i alla tider dragits hit. Till skillnad mot andra italienska kuster har den här kusten aldrig blivit riktigt exploaterad, hit kom endast författare och konstnärer för att få ro och inspiration. Vi besöker Positano med sina färgglada byggnader övervuxna av bougainvillea och blåregn. Staden Amalfi, som har fått ge namn till hela kuststräckan, var under medeltiden en sjömakt att räkna med, vilket fortfarande sätter sin prägel på staden. Njut av både den hänförande utsikten och alla vackert färgade hus som klänger sig fast på bergväggarna.

Pris ca 490:-

VILLA SAN MICHELE OCH ANACAPRI, HALVDAG

Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. I dag väntar en spännande upptäcktsfärd på en ö som tagen ur en saga. Vi besöker Axel Munthes hus, Villa San Michele. Här förverkligade den svenska hovläkaren sina drömmar om Italien. Vår reseledare tar också med oss på en promenad genom bykärnan i Capris högst belägna ort, Anacapri. Den som vågar hoppar på linbanan upp till toppen Monte Solaro, där vi från 589 meters höjd har en slående utsikt över hela ön, Neapelbukten och ända bort mot Amalfikusten.

Pris exkl. linbana ca 160:-

CAPRI STAD MED AUGUSTUSTRÄDGÅRDARNA OCH FARAGLIONIKLIPPORNA, LÅNG HALVDAG

Huvudorten på Capri heter samma som ön - Capri. Vi upptäcker denna lilla stad tillsammans med vår reseledare. Därefter väntar storslagen utsikt från Augustusträdgårdarna. Med minibussar anpassade för de smala slingrande vägarna tar vi oss sedan ner till Capris hamn, där en båt väntar på att ta oss runt öns östra udde, mot de berömda Faraglioniklipporna. En skönhetsupplevelse av sällan skådat slag!

Pris inkl. båttur ca 425:-

STADSRUNDTUR I ROM, HALVDAG

Under eftermiddagen ser vi de klassiska sevärdheterna och platserna såsom Piazza Navona, Spanska trappan och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv.

Pris ca 260:-

AFTON I TRASTEVERE, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till det omtalade nöjesdistriktet Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här avnjuter vi en god middag medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.

Pris inkl. middag med dryck ca 500:-

COLOSSEUM OCH PETERSKYRKAN, HALVDAG

I dag ägnar vi en del av uppmärksamheten åt två av Roms mest omtalade sevärdheter. Vi börjar med Colosseum, stadens främsta antika arena där dåtidens invånare underhölls av gladiatorer och vilda djur. Peterskyrkan, som ligger i Vatikanen, är världens största kyrkobyggnad och förutom en mäktig historia ryms här ett par arkitektoniska mästerverk såsom Berninis baldakin.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 375:-

OPERAMIDDAG, KVÄLLSTUR

Vid floden Tibern ligger den restaurang där vi tillbringar en festlig kväll i operans tecken. Vi serveras en fyrarätters middag medan skönsjungande sångare framför de mest älskade operapärlorna. En afton för musik- och operaälskare!

Pris inkl. middag med dryck ca 480:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

Samtliga priser är frånpris per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Båtresa fastlandet-Capri tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom i Rom (5 middagar och 7 frukostar) samt besök i Pompeji. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1195:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen. Observera att gruppen eller delar av gruppen kan komma att bo på annat hotell i Anacapri, läge och standard kan variera.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Landvetter eller Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)