Skottland med LAND 8 dagar ✈

- Högländernas kärva skönhet och de skotska städernas mystik, en resa i whiskyns tecken!

På denna resa får du det bästa av Skottland: vackra landskap, kristallklara sjöar och intressanta städer som Glasgow och Edinburgh. Dessutom gör vi ett antal spännande besök på några av Skottlands många whiskydestillerier. Vi täcker in whisky från tre olika regioner; Lowlands, Highlands och Speyside. Självklart passar vi också på att smaka på denna ädla dryck och det ges också möjlighet att handla hem till förmånliga priser från de olika destillerierna!

Allt detta ingår i priset!

● Flyg Skandinavien–Edinburgh t/r
● Transfer flygplats–hotell t/r
● Rundresa i inhemsk helturistbuss
● 7 övernattningar i dubbelrum
● 7 frukostar och 6 middagar (varav 4 på hotell och 2 under kvällsutflykter)
● Svensk reseledare från Ölvemarks Holiday
● 9 utflykter och arrangemang (Stadsrundtur i Edinburgh, Whisky i Auchentoshan, Whisky i Oban & slottet Invevaray, Whisky i Glengoyne, Stadsrundtur i Glasgow inkl. middag, Whisky i Tullibardine, Whisky i Speyside, St Andrews, Skotsk afton med show inkl. middag) 
 

LANDs boka-tidigt-rabatt på denna resa är 1500:- per person.
Ange kampanjkod
LASKO när du bokar resan.

Pris från:
13 495:-
Dagar:8
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: ARLANDA/KÖPENHAMN – EDINBURGH

Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår reseledare möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till moderna Holiday Inn. Vi hinner börja bekanta oss med den skotska huvudstaden redan under eftermiddagen. Välkommen till Skottland! Ca 2 mil

DAG 2, FREDAG: EDINBURGH – AUCHENTOSHAN – ARROCHAR

Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända hit. Vi färdas västerut och når under förmiddagen Auchentoshan, ett av regionen Lowlands främsta whiskydestillerier. Här stannar vi för en rundtur och får en första inblick i whiskyproduktionen. Självklart avslutar vi besöket med att smaka på deras whisky, innan vi reser vidare mot trevliga Loch Long Hotel, beläget i staden Arrochar vid sjön Loch Long.
Ca 15 mil

DAG 3, LÖRDAG: ARROCHAR

Arrochar tronar naturskönt precis invid Loch Long som trots sitt namn egentligen är en djup havsvik. Den skotska klanen MacFarlane räknar dessa trakter som sitt urhem och under långa perioder har området varit utsatt för diverse erövringsförsök, bland annat för tusen år sedan av vikingar. Det råder inget tvivel om att naturen är lika dramatisk som det förflutna. Här, i gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna, avlöser kristallklara sjöar, höga berg och grönskande dalar varandra. Vi som vill kan följa med på en tur i det vackra landskapet och besöka ett whiskydestilleri i Oban samt det vackra slottet Inveraray.

DAG 4, SÖNDAG: ARROCHAR – GLENGOYNE – GLASGOW

Efter frukost tar vi farväl av Arrochar och sätter av söderut. Vi besöker det välrenommerade whiskydestilleriet Glengoyne och får oss både en intressant rundvandring och smakprov till livs. Sedan bär det av mot storstaden Glasgow, som visar en ny och modern sida av Skottland. Vi checkar in på centrala Holiday Inn Theatreland och framåt kvällen finns det möjlighet att lära sig mer om Glasgow under vår rundtur. Glasgow är en spännande stad och hit hittar inte alla turister. Staden har sitt ursprung vid floden Clyde, var en gång en av Storbritanniens största hamnstäder och spelade en viktig roll under den industriella revolutionen. Tack vare sitt universitet nådde staden framgångar även under den skotska upplysningen. Nu för tiden är Glasgow en stad med moderna såväl som ålderdomliga inslag och med sina museer och goda shoppingmöjligheter är det en stad som bara väntar på att utforskas. Ca 7 mil

DAG 5, MÅNDAG: GLASGOW – TULLIBARDINE – BLAIRGOWRIE

En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden norrut. Vi stannar till vid destilleriet Tullibardine, vars nuvarande produktion återupptogs först 2003 efter att ha varit vilande i ett decennium. På destilleriet gör vi en rundtur med tillhörande provsmakning. Senare under eftermiddagen anländer vi till Blairgowrie och checkar in på gemytliga Angus Hotel som väntar med en god middag. Nya spännande upptäckter ligger framför oss! Ca 12 mil

DAG 6, TISDAG: BLAIRGOWRIE

Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den varma och gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Här har man tid för varandra och här tar man sig också tid för besökarna. Det kommer vi att märka under besöket i Blairgowrie!
Staden är också utgångspunkt för vår tur till Speyside, Skottlands kanske främsta whiskyregion. Vi får möjlighet att både prova whisky och besöka ett av de få kvarvarande tunnbinderierna i Skottland.

DAG 7, ONSDAG: BLAIRGOWRIE – ST ANDREWS – EDINBURGH

Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, bekant världen över för sin betydelse inom golfen. Framåt eftermiddag kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Ibis South Bridge Hotel i stadens hjärta. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! Ca 13 mil

DAG 8, TORSDAG: EDINBURGH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vi inleder med frukost innan det blir dags att stiga ombord på transferbussen. Från Edinburghs flygplats tar vi oss snabbt och smidigt hem till Skandinavien. Vi blickar tillbaka på en innehållsrik vecka när vi tar farväl av våra nya resvänner. På återseende! Ca 2 mil

Utflykter

STADSRUNDTUR I EDINBURGH, EFTERMIDDAGSTUR

Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i Europa. I östra ändan av Royal Mile breder Holyrood Palace ut sig, drottning Elisabeth II:s officiella skotska residens. I väster reser sig Edinburgh Castle upp ur granitberget med en imponerande envis urkraft som symboliserar hela det inhemska kynnet. Vackra flervåningshus från den georgianska eran samsas med medeltida gränder kring Grassmarket. Med fantasins hjälp och vår reseledares berättarglädje tar vi oss på en tur genom tid och rum.

Ingår i resans pris!

WHISKY I AUCHENTOSHAN

På vägen mellan Edinburgh och Arrochar stannar vi till vid whiskytillverkaren Auchentoshan, vars namn sägs komma från det högskotska, achadh oisnin, ”i hörnet av fältet”. Sedan 1817 har här gjorts whisky. Detta destilleri sägs vara det enda som använder sig av trippeldestillering, vilket gör att whiskyn blir annorlunda än hos de flesta andra tillverkare. Under vår rundtur får vi veta mer om denna process och självklart också provsmaka dessa ädla droppar.

Ingår i resans pris!

WHISKY I OBAN OCH SLOTTET INVERARAY, LÅNG HALVDAG

Vi kör till staden Oban för ett besök på destilleriet med samma namn. Destilleriet Oban, som ligger i centrum med utsikt över hamnen, är faktiskt äldre än själva staden. När bröderna Stevenson startade detta destilleri 1797 var Oban ett litet fiskeläge. Whiskyn är en av de sex sorterna som ingår i ”six classic malts”, en samling av olika whiskysorter som ska representera de olika regionerna i Skottland. Vi besöker också Inveraray Castle med anor från 1400-talet, ett av Skottlands mest imponerande historiska slott. Här speladesTV-serien Downton Abbeys julspecial in 2012. Det ikoniska slottet är säte för klanen Campbell, välkänd i den skotska historien. Efter rundvandring i de praktfulla salarna får vi möjlighet att beundra de vackra trädgårdarna som omger slottet.

Ingår i resans pris inkl. inträden och provmakning!

WHISKY I GLENGOYNE

Vi besöker det sydligaste av alla highlandsdestillerier, Glengoyne. Destilleriet hette från början Burnfoot Distillery, men bytte namn på 1800-talets slut till Glenguin, vilket betyder ”gåsdalen”.  Glengoynes whisky är helt orökt och kan sägas vara en motsats till den påtagligt rökiga Islaywhiskyn. Vi gör en rundtur där vi både får se tillverkningen och provsmaka.

Ingår i resans pris inkl. inträde och provsmakning!

Se fler filmer från GLENGOYNE »

STADSRUNDTUR I GLASGOW, KVÄLLSTUR

Skottlands största stad har mycket att erbjuda besökaren. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Följ med vår reseledare genom en stad fylld av sägner och berättelser från flydda tider. Vi avslutar kvällen med en god bit mat i glada vänners lag.

Ingår i resans pris inkl middag med dryck!

WHISKY I TULLIBARDINE

Tullibardine är ett relativt ungt destilleri, som tog upp sin nuvarande produktion igen först 2003 efter att ha varit vilande i cirka tio år. Det ursprungliga destilleriet grundades kort efter andra världskriget, men på platsen har man hanterat alkohol långt tidigare. I lokalerna fanns det ett bryggeri redan 1488, som bryggde ett speciellt öl för kröningen av kung Jakob IV. Vi gör en rundtur och provsmakning i Highlandwiskyns spännande värld!

Ingår i resans pris inkl. inträde och provsmakning!


Se fler filmer från TULLIBARDINE »

WHISKY I SPEYSIDE, HELDAG

Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier, och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.

Ingår i resans pris inkl. inträden och provsmakning!

ST ANDREWS

Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling.

Ingår i resans pris!

SKOTSK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi får vara med om en fantastisk helkväll med skotsk sång, musik, dräkter, säckpipor, fioler, svärddans och Highland Fling. I historisk miljö på anrika Prestonfield blir vi serverade en smakrik skotsk middag. Sedan sätter showen igång! I föreställningens paus ges det  även möjlighet att prova den skotska nationalrätten haggis. En perfekt avslutning på vår vistelse i Skottland!

Ingår i resans pris inkl. show och middag med dryck!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
28 / 9 Angus Hotel, Blairgowrie
Arlanda 13 495:- Inga tillgängliga platser
28 / 9 Angus Hotel, Blairgowrie
Kastrup 13 495:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Edinburgh tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar i Arrochar och Blairgowrie (4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i St Andrews samt på whiskydestillerierna Auchentoshan, Glengoyne och Tullibardine.

Enkelrumstillägg: 2.295:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen. För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 5 - 7

Angus Hotel, Blairgowrie
Anrikt och genuint skotskt hotell med perfekt läge i charmiga Blairgowrie. Läge: Mycket centralt beläget i Blairgowrie. Viss genomfartstrafik Adress: 46 Wellmeadow, GB-PH10 6NH BLAIRGOW...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Holiday Inn, Edinburgh
Välskött och modernt konferenshotell med bekväma faciliteter beläget vid Edinburgh Zoo. Läge: Beläget i utkanterna av Edinburgh vid Edinburghs Zoo, cirka 4 km från cen ....

Övernattning Dag 2 - 4

Loch Long Hotel, Arrochar
Charmigt brittiskt mellanklasshotell med välkomnande personal, vackert beläget vid viken Loch Long. Läge: Vackert beläget i natursköna Arrochar. Adress: Main Street, GB-583 7AA A ....

Övernattning Dag 4 - 5

Holiday Inn Express Glasgow Theatreland, Glasgow
Populärt hotell med internationell prägel, utmärkt beläget i de centrala delarna av Glasgow. Läge: Centralt beläget i Glasgow med promenadavstånd till centrum. Adress: ....

Övernattning Dag 7 - 8

Ibis Hotel Edinburgh Southbridge, Edinburgh
Nybyggt hotell med perfekt läge i centrala Edinburgh, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Centralt beläget i Edinburghs historiska delar,  ett kvarter från The R ....