Saalbach 9 dagar

- Alpernas idyll med vackra vyer

I Saalbach möter vi vänliga människor och vidunderlig natur. Här finns de vitaste alptopparna med den renaste bergsluften, de grönaste ängarna och de klaraste bäckarna. Balkongerna i de små byarna är vackert smyckade i färgsprakande blomsterprakt. Saalbach är en resa för både kropp och själ!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 alternativt 2 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
4 795:-
Dagar:9
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – MEERANE

Förväntansfulla startar vi vår resa i Malmö. Vi tar Öresundsbron till Danmark och når Tyskland via färjeöverfarten Gedser-Rostock. Väl i land fortsätter vi genom Mecklenburg-Vorpommern, men vi gör naturligtvis stopp för kaffe och för att lära känna varandra lite bättre. Vi passerar förbi Potsdam under eftermiddagen och snart är vi framme på vårt övernattningshotell i Meerane. Här väntar god middag och sköna sängar. Ca 69 mil

DAG 2, SÖNDAG: MEERANE – SAALBACH

Efter en rejäl frukost bär det av söderut mot det böljande Bayern. Färden går vidare genom skogsklädda landskap och lagom till lunch stannar vi till vid ett trevligt sydtyskt värdshus för en bit mat. Snart skymtar vi gränsen till Österrike och på slingrande vägar och genom sköna dalar går färden rakt in i Glemmtal, där Saalbach ligger vackert inbäddad mellan höga bergstoppar. Reseledaren hjälper till med inkvartering på respektive hotellalternativ, Hotel Gappmaier eller Pension Michael. Välkomna till Saalbach! Ca 52 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: SAALBACH

Inramad av snöklädda toppar och grönskande ängar ligger alpbyn Saalbach på drygt tusen meters höjd. Här fyller vi lungorna med den friska alpluften och njuter av de närbelägna bergens gröna sluttningar. I närheten porlar fjällbäckarnas vatten och hörs klangen från kobjällror i ett av Österrikes allra vackraste landskap. Byns huvudgata kantas av rustika hus i traditionell arkitektur med överdådiga blomsterarrangemang på balkongerna. Här kan vi njuta av österrikiskt gemyt, god mat och milslånga skyltade vandringsleder som leder till storslagna vyer över mäktiga berg och klara sjöar. Det varierande utflyktsprogrammet ger oss möjlighet att byta vandringskängorna mot promenadskorna och uppleva det undersköna landskapet i Salzburgerland! Ett besök i Mozarts födelsestad Salzburg står givetvis på programmet, liksom en tur till det högt belägna Örnnästet med oslagbara vyer över alperna. Kom med och upptäck!

DAG 8, LÖRDAG: SAALBACH – GÖTTINGEN

Efter fem sköna och innehållsrika dagar i Saalbach tar vi farväl av Österrike och styr norrut genom Tyskland. Vi stannar till för lunch på en trevlig restaurang. Framåt kvällen närmar vi oss vårt övernattningshotell i Göttingen. Här checkar vi in innan det blir dags att äta middag. Ca 68 mil

DAG 9, SÖNDAG: GÖTTINGEN – MALMÖ

Nordtysklands vidsträckta landskap breder ut sig inför våra ögon på vår färd norrut. Vi passerar Lübeck innan det blir ett lunchstopp. Snart är bussen i Puttgarden varifrån färjan till Rödby går. Färden tar oss genom det danska öriket och snart återser vi Malmö som vi beräknas anlända till vid 20-tiden. På återseende! Ca 63 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.780:- Ordinarie pris: 1.980:- Du sparar 200:-
 
     

VÄLKOMMEN TILL ALPERNA, FÖRMIDDAGSTUR

Vårt äventyr i de österrikiska alperna inleds med att vi gemensamt åker linbana uppför en närbelägen höjd. Vi kan känna den friska alpluften medan vi blickar ut över berg och dalar. Sedan slår vi oss ner på en servering och njuter av något att dricka. Varför inte en alptopp?

Pris inkl. linbana och förfriskning ca 120:-

SALZKAMMERGUT OCH ST WOLFGANG, HELDAG

I början av 1800-talet upptäcktes Salzkammergut av den romantiska skolans konstnärer. Nu är det vår tur. Området är välkänt för sina kurorter och från musikalen Sound of Music. Via Mondsee når vi fram till Wolfgangsee och den gästvänliga byn St Wolfgang. Här gör vi ett rejält uppehåll med tid för shopping i de mysiga butikerna. En promenad i byn för oss till det berömda värdshuset som gett namn åt operetten Vita Hästen. Färden går vidare till Liechtensteinklamm, en djup ravin med vattenfall, som är en av de naturskönaste platserna i Österrike.

Pris ca 315:-

HITLERS ÖRNNÄSTE, LÅNG HALVDAG

Vi beger oss till Tyskland och Berchtesgadens mäktiga landskap. Äventyret tar oss med till Kehlsteins topp, där vi trampar historisk mark i Örnnästet. Här hade Adolf Hitler sin undangömda vrå tillsammans med Eva Braun. Utsikten är bedårande så glöm inte att ta med kameran!

Pris inkl. inträde ca 340:-

HEIMATABEND, KVÄLLSTUR

Denna kväll bjuder oss på en riktigt gemytlig afton. Vi gör som österrikarna och roar oss med traditionell musik och dans till sena kvällen. Svinga din sejdel och kom loss!

Pris inkl. dryck ca 190:-

ALPÄVENTYRET GROSSGLOCKNER, HELDAG

Varje årstid har sin tjusning. På våren när smältvattnet forsar fram i floder och bäckar och bergen står klädda i vinterskrud. Då det knoppas och sommaren slår ut i full blom med färgsprakande alprosor och betande kor på ängarna. Och så hösten med dess fantastiska färgskiftningar. Året runt spelar bergmassivet upp hisnande naturscenerier. På slingrande vägar färdas vi in i alpäventyret!

Pris ca 340:-

KEGELAFTON, KVÄLLSTUR

Kegel påminner lite grann om bowling och är ett riktigt folknöje i Österrike. Varje by har egna banor och nu är det dags för oss att visa vad vi går för!

Pris inkl. dryck ca 150:-

SALZBURG, HELDAG

Välkommen till Mozarts förtrollande stad som ligger vackert inbäddad bland höga alptoppar. Här gör vi en stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, rådhuset, Festspelshuset och domkyrkan. Sedan blir det tid till shopping i butikerna, kanske ett besök i fästningen Hohensalzburg eller en åktur med häst och vagn?

Pris ca 315:-

ZELL AM SEE, KVÄLLSTUR

Efter middagen beger vi oss till den charmiga lilla staden Zell am See som breder ut sig mellan höga bergstoppar och den kristallklara Zellersjön. Vi får möjlighet att flanera längs med strandpromenaden medan skymningen sakta sänker sig och ljuset börjar spegla sig i vattnet. Kvällen avrundas med en förfriskning på en av stadens många mysiga barer.

Pris inkl. dryck ca 210:-

 

Resefilm

Film från resan Saalbach 9 dagar som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Klicka här för att se fler bilder från Claes resa till Saalbach 16-24 juli 2016

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
24 / 6 Hotel Gappmaier, Saalbach
6 095:- Boka
24 / 6 Pension Michael, Saalbach, frukostpension
4 795:- Boka
1 / 7 Hotel Gappmaier, Saalbach
6 295:- Boka
1 / 7 Pension Michael, Saalbach, frukostpension
4 895:- Boka
8 / 7 Hotel Gappmaier, Saalbach
6 395:- Boka
8 / 7 Pension Michael, Saalbach, frukostpension
4 995:- Boka
22 / 7 Hotel Gappmaier, Saalbach
6 395:- Boka
22 / 7 Pension Michael, Saalbach, frukostpension
4 995:- Boka
29 / 7 Hotel Gappmaier, Saalbach
6 395:- Inga tillgängliga platser
5 / 8 Hotel Gappmaier, Saalbach
6 295:- Boka
5 / 8 Pension Michael, Saalbach, frukostpension
4 895:- Boka
19 / 8 Hotel Gappmaier, Saalbach
6 095:- Boka
19 / 8 Pension Michael, Saalbach, frukostpension
4 795:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Saalbach och halvpension under resdagarna (2 middagar och 8 frukostar alternativt 8 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Pension Michael 595:-, Hotel Gappmaier 695:-.

Barnrabatter: 30% för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en eller två extrabäddar kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Gappmaier, Saalbach
Trevligt familjeägt hotell i centrala Saalbach, beläget precis intill floden Saalach. Läge: Centralt beläget mitt i byn. Adress: Glemmtaler Landesstrasse 293, AT-5753 Saalbach Tele...

Övernattning Dag 2 - 8

Pension Michael, Saalbach, frukostpension
Gemytligt och familjärt alppensionat med trevlig stämning och bra läge. Läge: Ca 300 m till centrum. Viss genomfartstrafik Adress: Glemmtaler Landesstrasse 258, AT-5753 SAALBACH Te...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Meerane, Meerane
Välskött och uppskattat fyrstjärnigt hotell med bekväma rum och bra service. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Meerane Adress: An der Hohen Strasse 3, DE-08393 MEERANE Te ....

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Astoria, Göttingen
Uppskattat trestjärnigt hotell med utmärkt service och trevlig personal. Läge: Beläget ca 2 km från centrum Adress: Hannoversche Strasse 51-53, DE-37075 GÖTTINGEN Telefo ....