Rom 5 dagar ✈

- Fem dagar i den eviga staden

Rom är allt! Det antika arvet, fantastisk mat, sevärdheter som på ett pärlband, vacker musik och snyggt designade kläder. Men framförallt temperament och livsglädje. Alla vägar har ju alltid burit hit och med vårt bekväma direktflyg är vi snabbt på plats. Följ med du också!
 

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Rom t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
6 195:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – ROM

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen. Efter ett par timmar i luften landar vi i Rom. Här möter vår svenska reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Hotel Archimede, centralt beläget i närheten av Via Nazionale, en av Roms stora shoppinggator. Välkommen till Italien! Ca 3 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: ROM

Mode, mat, livsglädje och sevärdheter i världsklass möter oss i Rom. Inte att undra på att Rom lockat besökare i alla tider. Redan för två tusen år sedan var staden en mäktig metropol och antikens minnesmärken är lika imponerande nu som då. Att med egna ögon uppleva maktbyggnaderna på Forum Romanum och gladiatorspelens Colosseum är en oförglömlig upplevelse. Sevärdheter som Spanska trappan och Pantheon bidrar till Roms mytomspunna skönhet. Barockfasaderna utmed Piazza Navona vibrerar av energi. Samtidigt som Rom är en överdådig skattkista av konst och kultur är den också en modern och dynamisk mångmiljonstad. Shoppingmöjligheterna är oändliga och omfattar allt från trendiga modegator till livliga marknadstorg. Under utflykterna visar vår kunniga reseledare oanade sidor av ”den eviga staden”. De krokiga gränderna i stadsdelen Trastevere, ”på andra sidan Tibern”, är spännande att utforska. Kontrasten mot Vatikanen och den storslagna Peterskyrkan är effektfull. Rom gör ingen besviken!

DAG 5, TORSDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Även om Rom anses vara evig är dessvärre inte vårt besök i staden det. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten innan transferbussen rullar fram. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 3 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.665:- Ordinarie pris: 1.855:- Du sparar 190:-
 
     

STADSRUNDTUR I ROM MED VATIKANSTATEN, HELDAG

Under förmiddagen gör vi en innehållsrik och omfattande stadsrundtur, delvis till fots, och beser de klassiska platserna och sevärdheterna såsom Piazza Navona och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv. Efter lunch fortsätter upptäckterna i Vatikanstaten. Världens minsta stat kan ståta med världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan, som är en pampig och påkostad helgedom med en mäktig historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska kyrkan innan det blir dags att återvända till hotellet.

Pris ca 340:-

BELLA NOTTE, KVÄLLSTUR

Rom glittrar förföriskt och alla sägenomspunna platser och byggnader förgylls i strålkastarskenet. Vi färdas utmed Roms kända gator och tjusas av den eviga staden. Extra stämningsfullt är det vid Fontana di Trevi, där vi stannar till och beundrar den upplysta fontänen.

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

COLOSSEUM OCH FORUM ROMANUM, HALVDAG

I dag ägnar vi en del av uppmärksamheten åt två av Roms mest omtalade sevärdheter. Vi börjar med Colosseum, stadens främsta antika arena där dåtidens invånare underhölls av gladiatorer och vilda djur. Forum Romanum var den politiska såväl som kommersiella mittpunkten i antikens Rom och dess spännande historia levandegörs för oss under vandringen genom suggestiva ruiner.

Pris inkl. inträden ca 370:-

ROMS KATAKOMBER, HALVDAG

Ett spännande besök under jord väntar oss. Nere i en av stadens katakomber visas vi runt i gravgångarna och får höra om de första kristna i Rom och deras öden. Vi besöker också San Giovanni in Laterano, Roms egen domkyrka, samt La Scala Santa, den heliga trappan som är ett välbesökt pilgrimsmål. Alldeles i närheten finner vi en av Roms populäraste gatumarknader som vi får möjlighet att ägna lite tid åt.

Pris inkl. inträde ca 265:-

AFTON I TRASTEVERE, KVÄLLSTUR

Vi beger oss till det omtalade nöjesdistriktet Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här avnjuter vi en god middag medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.

Pris inkl. middag med dryck ca 490:-

Resefilm

Film från resan Rom 5 dagar som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Klicka här för att se fler bilder från Claes resa till Rom 22 - 26 juni 2014

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 4 Hotel Archimede Rom
Arlanda 4 495:- Inga tillgängliga platser
30 / 4 Hotel Archimede Rom
Kastrup 4 495:- Inga tillgängliga platser
30 / 4 Hotel Archimede Rom
Landvetter 4 495:- Inga tillgängliga platser
14 / 5 Hotel Archimede Rom
Arlanda 5 995:- Inga tillgängliga platser
14 / 5 Hotel Archimede Rom
Kastrup 6 295:- Inga tillgängliga platser
14 / 5 Hotel Archimede Rom
Landvetter 6 295:- Inga tillgängliga platser
28 / 5 Hotel Archimede Rom
Arlanda 6 395:- Inga tillgängliga platser
28 / 5 Hotel Archimede Rom
Kastrup 6 495:- Inga tillgängliga platser
28 / 5 Hotel Archimede Rom
Landvetter 6 395:- Boka
18 / 6 Hotel Archimede Rom
Arlanda 6 495:- Boka
18 / 6 Hotel Archimede Rom
Kastrup 6 495:- Boka
18 / 6 Hotel Archimede Rom
Landvetter 6 495:- Boka
23 / 7 Hotel Archimede Rom
Arlanda 6 695:- Boka
23 / 7 Hotel Archimede Rom
Kastrup 6 395:- Boka
23 / 7 Hotel Archimede Rom
Landvetter 6 195:- Boka
3 / 9 Hotel Archimede Rom
Arlanda 6 795:- Boka
3 / 9 Hotel Archimede Rom
Kastrup 6 595:- Boka
24 / 9 Hotel Archimede Rom
Arlanda 6 695:- Boka
24 / 9 Hotel Archimede Rom
Kastrup 6 495:- Boka
24 / 9 Hotel Archimede Rom
Landvetter 6 595:- Boka
29 / 10 Hotel Archimede Rom
Arlanda 6 495:- Boka
29 / 10 Hotel Archimede Rom
Kastrup 6 395:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.095:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa om resan avgår mellan april och oktober. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Archimede Rom
Uppskattat fyrstjärnigt hotell med bra service, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Mycket centralt beläget nära centralstationen Termini. Livlig genomfartstrafik. ...