Rom Populär 5 dagar ✈

Rom är allt! Det antika arvet, fantastisk mat, sevärdheter som på ett pärlband, vacker musik och snyggt designade kläder. Men framförallt temperament och livsglädje. Alla vägar har ju alltid burit hit och med vårt bekväma direktflyg är vi snabbt på plats, och checkar in på centralt beläget hotell med fyra stjärnor. På våra avgångar ”Rom Populär” ingår dessutom arrangemangen som beskrivs i dagsprogrammet i resans grundpris!  La vita è bella!

Allt det här ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien – Rom t/r
  • Transfer flygplats – hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
  • Arrangemang och transporter enligt dagsprogram
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – ROM

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen. Efter ett par timmar i luften landar vi i Rom. Här möter vår svenska reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Hotel Archimede, centralt beläget i närheten av Via Nazionale, en av Roms stora shoppinggator. Ca 3 mil

DAG 2, MÅNDAG: STADSRUNDTUR I ROM

Vi inleder vår vistelse med en intressant guidad stadsrundtur med buss och även till fots – en utmärkt introduktion till den italienska huvudstaden. På kvällen beger vi oss till Spanska trappan och Fontana di Trevi, två av Roms populäraste platser, där folklivet och stämningen är i topp. Passa på att kasta en slant över axeln i Anita Ekbergs berömda fontän, så lär du garanterat få se Rom igen. Den som vill kan välja att avsluta kvällen med en trevlig middag på en gemytlig restaurang (kostnad för middag tillkommer).

DAG 3, TISDAG: PETERSKYRKAN OCH VATIKANSTATEN

Efter frukost samlas vi för gemensam färd till Vatikanstaten. Världens minsta stat kan ståta med världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan, som är en pampig och påkostad helgedom med en mäktig historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska kyrkan och dess rika utsmyckningar. Eftermiddagen ligger fri för egna äventyr i härliga Rom. Kanske lockar shopping på Roms flärdfulla huvudgata Via del Corso? Eller kanske en promenad bland smala gränder med tvätt på tork i folkligt bohemiska Trastevere?

DAG 4, ONSDAG: ANTIKENS ROM

I dag tittar vi närmare på det antika Rom och ägnar en del av uppmärksamheten åt två av Roms mest omtalade sevärdheter. Vi börjar med Colosseum, stadens främsta antika arena där dåtidens invånare underhölls av gladiatorer och vilda djur. Forum Romanum var den politiska såväl som kommersiella mittpunkten i antikens Rom och dess spännande historia levandegörs för oss under vandringen genom suggestiva ruiner, i sällskap av vår kunniga lokalguide och lyssnarapparater (inträde tillkommer).

DAG 5, TORSDAG: ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Även om Rom anses vara evig är dessvärre inte vårt besök i staden det. Vi njuter av hotellfrukosten innan transferbussen rullar fram. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen! Ca 3 mil

 

Utflykter

     
  Samtliga utflykter ingår i resans pris! Lokala förflyttningar sker oftast med tunnelbana.  
     

STADSRUNDTUR I ROM

Under förmiddagen gör vi en innehållsrik och omfattande stadsrundtur, delvis till fots, och beser de klassiska platserna och sevärdheterna såsom Piazza Navona och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv.

Ingår i resans pris!

VATIKANSTATEN OCH PETERSKYRKAN

Världens minsta stat kan ståta med världens största kyrkobyggnad, Peters-kyrkan, som är en pampig och påkostad helgedom med en mäktig historia. Vi får möjlighet att på egen hand utforska påvens kyrka, som pryds av mästerverk som Berninis högaltare och Michelangelos skulptur Pietà. I kryptan ligger vår egen drottning Kristina begravd.

Ingår i resans pris!

COLOSSEUM OCH FORUM ROMANUM

I dag ägnar vi en del av uppmärksamheten åt två av Roms mest omtalade sevärdheter. Vi börjar med Colosseum, stadens främsta antika arena där dåtidens invånare underhölls av gladiatorer och vilda djur. Forum Romanum var den politiska såväl som kommersiella mittpunkten i antikens Rom och dess spännande historia levandegörs för oss under vandringen genom suggestiva ruiner. Pris inkl. lokalguide, exkl. inträde.

Ingår i resans pris!

BELLA NOTTE

På kvällen beger vi oss till Spanska trappan och Fontana di Trevi, två av Roms populäraste platser, där folklivet och stämningen är i topp. Passa på att kasta en slant över axeln i Anita Ekbergs berömda fontän, så lär du garanterat få se Rom igen. Den som vill kan välja att avsluta kvällen med en trevlig middag på en gemytlig restaurang (kostnad för middag tillkommer).

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

Samtliga priser är frånpris per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår utflykter och arrangemang enligt program.

Enkelrumstillägg: 895:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)