Riva del Garda Långsemester 16 dagar

- Långsemester vid ljuvliga Gardasjön

Under vår långsemester har vi gott om tid på oss att upptäcka Gardasjön, ett av Italiens främsta paradis. Azurblått vatten, vackra vyer och anrika gamla städer med vindlande gränder. Välsmakande viner, mysiga serveringar med rödvita dukar och svalkande kvällspromenader. Vid Italiens största sjö hittar vi allt vi behöver för en lyckad semester!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 15 övernattningar i dubbelrum
  • 15 middagar
  • 15 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
10 995:-
Dagar:16
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – GERA

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga på bussen. Resan börjar med att vi via Öresundsbron anländer till Danmark och fortsätter till Gedser, varifrån vi tar båten över till Rostock. Ombord finns möjligheten att äta lunch och botanisera bland shoppingutbudet. Under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår väg söderut. Framåt kvällen anländer vi till trakterna av Gera och tar in på vårt bekväma övernattningshotell där middag och sköna sängar väntar. Ca 65 mil

DAG 2, SÖNDAG: GERA – RIVA DEL GARDA

Efter frukost fortsätter resan genom Tyskland. Lunch äter vi på en trevlig restaurang utmed färdvägen i Bayern. Under eftermiddagen kör vi över gränsen till Österrike och passerar Innsbruck. Överallt ser vi höga alptoppar. Efter det högt belägna Brennerpasset kommer vi till Italien och når på kvällen vårt semesterparadis vid Gardasjöns norra strand. Här tar vi in på gemytliga Hotel La Perla i Riva del Garda. Nu väntar oss härliga dagar vid Lago di Garda! Ca 75 mil

DAG 3-14, MÅNDAG TILL FREDAG: RIVA DEL GARDA

Riva del Garda är en populär semesterort vackert belägen vid Gardasjöns norra strand. Djupblått vatten kantat av lummiga berg ramar in vårt semestermål. Atmosfären är livlig på stadens gator och torg som kantas av butiker och restauranger. Strandpromenaden och dess omgivningar med olivträd, cypresser och palmer är en italiensk dröm. Vi som vill se mer av omgivningarna får vårt lystmäte genom det innehållsrika utflyktsprogrammet som ger en guldkant på vår vistelse vid Gardasjön! Antika Verona, bedårande Iseosjön, kraftfulla amaroneviner och Dolomiternas vilda bergslandskap är bara några av upplevelserna som väntar runt hörnet.

DAG 15, LÖRDAG: RIVA DEL GARDA – FULDA

Vi tar farväl av Gardasjön och tar sikte på Österrike. På förmiddagen kör vi in i Tyskland och passerar München. Humleodlingar kantar vår väg norrut och under eftermiddagen färdas vi genom det omväxlande bayerska landskapet. Naturligtvis stannar vi till för att dricka kaffe utmed resvägen. Framåt kvällen anländer vi till trakterna av Fulda och vårt trevliga övernattningshotell som väntar med middag och bekväma sängar. Ca 76 mil

DAG 16, SÖNDAG: FULDA – MALMÖ

Efter en stärkande frukost är det dags för hemfärd. Bussen tar oss smidigt norrut genom Tyskland. Vi passerar Hannover och Lübeck innan det blir lunch på en trevlig restaurang. Färjan i Puttgarden tar oss över till Danmark. Från Rödby går sedan färden vidare genom Danmark och snart når vi Malmö dit vi beräknas anlända vid 20-tiden. På återseende! Ca 76 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.035:- Ordinarie pris: 2.265:- Du sparar 230:-
 
     

GARDASJÖN RUNT, HELDAG

En innehållsrik dag runt Gardasjön med båttur och bussfärd väntar oss i dag. I Riva del Garda stiger vi ombord på en båt och kryssar sedan söderut. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. I Maderno väntar bussen åter på oss och vi följer La Gardesana, som vägen runt sjön kallas. Längst i söder besöker vi Sirmione, omtalad för sina mysiga gränder och inbjudande serveringar.

Pris inkl. båttur ca 415:-

VERONA, LÅNG HALVDAG

Även om Verona kanske mest är omtalad för balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia innehåller denna välmående stad så mycket mer av intresse. Genom de centrala delarna slingrar sig floden Adige fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Vår reseledare visar upp staden från sin bästa sida. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe!

Pris ca 240:-

MARKNAD OCH VINPROVNING, LÅNG HALVDAG

Under onsdagar är det marknad i charmiga Lazise på Gardasjöns östkust. Vi åker hit för att få möjlighet att besöka denna omtalade handelsplats och kan passa på att göra fynd. Efter att vi handlat klart, åker vi till en närliggande vingård där vi smakar bardolinoviner.

Pris ca 195:-

DOLOMITERNA, HALVDAG

Vi tar oss upp i alpmassivet på slingrande vägar för att nå den lilla bergsbyn Madonna di Campiglio. Minns den vinterdag år 1974 då vår svenske skidkung Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger här. Under resan hänförs vi av de vackra naturscenerierna och andas in den friska bergsluften. Färden går vidare genom den italienska landsbygden och på eftermiddagen anländer vi till Riva del Garda igen.

Pris ca 195:-

VINTUR I VALPOLICELLA, HALVDAG

Vi beger oss till det natursköna vindistriktet som ligger mellan Verona och Gardsajön. Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks det smakrika och kraftfulla Amarone della Valpolicella. Givetvis får vi möjlighet till både provsmakning och inköp.

Pris inkl. vinprovning ca 320:-

BASSANO DEL GRAPPA OCH MAROSTICA, HELDAG

Vid berget Monte Grappas fot ligger den fridfulla staden Bassano del Grappa. Andrea Palladios smäckra träbro från 1500-talet sträcker sig över floden Brenta och i bakgrunden strävar bergstopparna mot himlen. Genom århundradena har olika makthavare försökt styra över staden och vi får höra mer om detta under vårt besök. Staden förknippas också med tillverkningen av destillatet grappa som framställs av bottensatsen från vintillverkningen. Vi gör en provsmakning av grappan, och när vi druckit upp dessa goda droppar, tar vi oss till Marostica, en pittoresk småstad som framförallt är känd för sin säregna ringmur och att man här vartannat år anordnar ett schackspel med människor som pjäser.

Pris inkl. grappaprovning ca 285:-

ISEOSJÖN, HELDAG

Vi stiftar bekantskap med gemytliga huvudorten Iseo och tar sedan båten till den charmigt bergiga ön Monte Isola som väntar på att upptäckas. Vid Iseosjön ligger dessutom ett att Italiens bästa områden för mousserande viner, Franciacorta. Uppfyllda av undersköna vyer får vi en inblick i produktionen.

Pris inkl. båttur och vinprovning ca 420:-

TRENTO, HALVDAG

Vi beger oss upp på sydsluttningarna av bergskedjan Dolomiterna och låter oss bedåras av naturscenerierna. I Italiens nordligaste region Trentino-Alto Adige är Trento huvudorten. Den välbevarade stadskärnan livas upp med marknad varje torsdag och vi passar på att besöka den och samtidigt njuta av de vackra historiska byggnaderna

Pris ca 195:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 9 Hotel la Perla, Riva del Garda
10 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (15 middagar och 15 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.495:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 15

Hotel la Perla, Riva del Garda
Trivsamt, prisvärt och privatägt hotell med härlig pool beläget endast ca 100 meter från stranden. Läge: Beläget i den moderna delen av Riva med viss genomfartstraf...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

The Royal Inn Regent, Gera
Välskött fyrstjärningt hotell med bekväma rum och bra service i de centrala delarna av Gera. Läge: Centralt beläget med promenadavstånd till centrum Adress: Schülerst ....

Övernattning Dag 15 - 16

Park Hotel Kolpinghaus, Fulda
Uppskattat hotell med centralt läge i Fulda, nära till restauranger och sevärdheter. Läge: Centralt beläget med pormenadavstånd till järnvägsstationen. Adress: Goethe ....