Paris 4 dagar ✈

- Ljuvliga dagar i romantikens och ljusets huvudstad

Det glittrar om Paris. Det har det alltid gjort. På konstmuseerna, i butikerna och på kvällarna i Sacré Coeur när ljusen är tända. Vi möts av skönhet och fantasi, av storslagna byggnader och intima bistroer. Utan mellanlandning flyger vi direkt till Ljusets stad. Ett långt och härligt veckoslut hägrar runt hörnet. Låt oss fylla det på bästa sätt!

 

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Paris t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – PARIS

Vi lämnar Skandinavien bakom oss och tar sikte på den franska huvudstaden. Efter ett par timmar i luften landar vi och vår reseledare möter upp på flygplatsen. Snabbt och bekvämt tar oss transferbussen till välskötta Ibis Montmartre i närheten av Montmartrekvarteren. Vi är i Paris! Ca 2 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: PARIS

Paris har förtrollat besökare i alla tider. Staden inspirerar och överraskar med mångfald och variation. Även om vi befinner oss i en myllrande världsmetropol präglas atmosfären av allt som är typiskt franskt. Staden ståtar med de senaste trenderna men är lika självklart romantikens huvudstad. Här finns storslagna historiska minnesmärken som Eiffeltornet, Triumfbågen och de breda boulevarderna. Ingen aveny är mer majestätisk än Champs-Elysées, som leder upp mot Triumfbågen och den okände soldatens grav. Vid sidan av praktbyggnader och monument har Paris även en småskalig och intim sida. Den stämningen känns kanske tydligast i Montmartres gamla konstnärskvarter kring Place du Tertre, målarnas torg. En mängd gemytliga bistroer lockar till att slå sig ned vid bord med rödrutiga dukar och avnjuta det franska köket. Konst och kultur finns i överflöd i några av världens främsta museer och de välrenommerade varuhusen erbjuder oslagbara shoppingmöjligheter. Att flanera längs trädkantade boulevarder eller se världen passera förbi från ett trottoarkafé är ett annat sätt att uppleva staden. Våra drömmars Paris blir till verklighet!

DAG 4, SÖNDAG: PARIS – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Även om det har blivit dags att lämna Paris har vi gott om tid att njuta av stadens digra utbud även i dag. Framåt förmiddagen checkar vi ut från hotellet och transferbussen kommer och hämtar oss lagom till att flyget lyfter. Tillbaka till Skandinavien tar vi med oss en härlig storstadskänsla, kryddad med fransk finess. Tack för den här gången! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.120:- Ordinarie pris: 1.245:- Du sparar 125:-
 
     

STADSRUNDTUR I PARIS, HALVDAG

Vi gör en stor och innehållsrik stadsrundtur som stillar vår nyfikenhet om historien bakom olika byggnader såsom Invaliddomen, Grand Palais, Operan och Triumfbågen. Detta kulturcentrum bjuder på en mångfald av sevärdheter, museer och shopping. Ett utmärkt sätt att lära känna staden innan vi ger oss ut på egna äventyr!

Pris ca 240:-

VERSAILLES, HALVDAG

Denna utflykt tar oss till Solkungens slott i Versailles ett par mil utanför Paris. Med hjälp av dåtidens främsta arkitekter och trädgårdsanläggare anlade Ludvig XIV, där hans fader tidigare hade haft en enklare jaktstuga, ett palats som saknar motstycke. Under vår vandring genom slottet möts vi av lyx, flärd och överdåd. Den allra mest praktfulla salongen är spegelsalen. Här undertecknades fredsfördragen efter både det fransk-tyska kriget 1871 och första världskriget. Följ med och känn historiens vingslag!

Pris inkl. inträde ca 295:-

AFTON PÅ MONTMARTRE, KVÄLLSTUR

Uppe på höjden Montmartre strävar Sacré Coeur, en av Paris mest omtalade helgedomar, mot skyn. Strax intill finns en utsiktsplats som skänker en bedårande vy över stadens takåsar. Vi sätter kurs mot Place du Tertre, målarnas torg, där stafflierna trängs med varandra. Flanera runt bland kullerstensgränderna, konstnärerna försöker säkert vinna din gunst och kanske kan ett porträtt bli resultatet. Höjdpunkten för aftonen är en fransk middag som serveras till tonerna av levande musik medan vinet flödar.

Pris inkl. middag med dryck ca 460:-

NOTRE-DAME OCH BÅTTUR PÅ SEINE, HALVDAG

Bland stadens många monument intar Notre-Dame en särställning. Denna gotiska katedral är Paris historiska hjärta och ligger på ön Ile de la Cité, där de första parisarna bodde. Än i dag imponerar denna medeltida helgedom med sina höga valv, stenskulpturer och massiva torn. Vi fortsätter våra upptäcktsfärder av den franska huvudstaden från vattnet. Likt ett blått band letar sig floden Seine genom Paris och ombord på en bekväm utflyktsbåt njuter vi av stadens tjusiga byggnader och broar.

Pris inkl. båtfärd ca 250:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Paris tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Från 1.095:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Till många orter erbjuder vi även anslutningsresa hem från Malmö dagen efter resans hemkomst. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid  flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)