Nyår i Lübeck 4 dagar

Gränshandel, bussresa, Lubeck, Tyskland

Inför årets sista helg rustas det för fest i den anrika hansestaden. I mysiga Lübeck slår vi klackarna i taket och firar in det nya året!
 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Nyårsfirande inkl. middag
  • Stadspromenad i Lübeck
  • Reseledarservice
Pris från:
4 195:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – LÜBECK

På Öresundsterminalen stiger vi ombord på bussen och via bron tar vi färjan från danska Rödby. Senare under eftermiddagen checkar vi in på trevliga Tryp by Wyndham Aquamarin och nu kan vi börja bekanta oss med den trivsamma hansestaden! Ca 29 mil

DAG 2-3, SÖNDAG TILL MÅNDAG: LÜBECK

Vi gläds alla över att få möjlighet att fira årets sista dagar i denna historiska stad. Lübecks förflutna som förmögen handelsstad går inte att ta miste på. Men bland alla välbevarade köpmanshus och kyrkor finner vi också en ytterst levande och framåtblickande modern stad. Förväntningarna stiger i takt med att klockan närmar sig tolvslaget. Silvester, som nyårsfesten kallas i Tyskland, firas med eftertryck och Hotel Tryp by Wyndham Aquamarin har ställt till med ett extra festligt firande. Med bubblande sekt i våra glas skålar vi in det nya året!

DAG 4, TISDAG: LÜBECK – MALMÖ

Den goda hotellfrukosten blir en utmärkt start på dagen. Därefter sitter vi upp i bussen och styr åter mot Östersjökusten och den prisvärda gränshandeln i närheten av färjeläget Puttgarden. Snart når vi det danska öriket och lagom till kvällen korsar vi Öresund och ser Malmö skymtar en bit bort. Vilken bra start på det nya året! Ca 29 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 565:- Ordinarie pris: 630:-.
 
     

JULMARKNAD I LÜBECK

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset.

Ingår i resans pris!

STADSPROMENAD I LÜBECK

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor och Buddenbrookhuset där Thomas Mann bodde vid tiden då han författade sitt mästerverk.

Ingår i resans pris!

NYÅRSFIRANDE

Några timmar innan det gamla årets ska lämna plats för det nya dukas det i trevlig miljö fram en välsmakande nyårsmiddag. Framåt midnatt lyses himlen upp av fyrverkeripjäserna och med bubbel i glasen skålar vi in det nya året!

Ingår i resans pris!

BÅTTUR I HAMBURG, HALVDAG

Mitt i Hamburg ligger Alstersjöarna, Binnenalster och Aussenalster, som från början egentligen var fördämningar av floden Alster. Nuförtiden kantas sjöarna av vidsträckta parkområden och i de norra delarna ligger påkostade villor med vacker utsikt. Under jultid är det särskilt rofyllt att glida fram över vattnet och njuta av den juldekorerade staden!

Pris inkl båttur ca 290:-

TIMMENDORFER STRAND, KVÄLLSTUR

Nära havet i anrika badorten Timmendorfer Strand finner vi gemytligt inredda restaurant Schifferklause, dekorerad som ett gammaldags fiskefartyg. Här serveras vi tysk husmanskost och skummande fatöl medan vi noterar hur stämningen stiger i takt med att kvällen fortskrider. 

Pris inkl middag med dryck ca 340:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 12 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
4 195:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. nyårsfirande (3 frukostar och 1 middag) och stadspromenad i Lübeck. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 495:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördag 30/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
Välkomnande och trevligt hotell med bra kommunikationer till centrum. Läge: Beläget i stadsdelen St Lorenz, ca 2 km från centrum. Bra bussförbindelser som tar ca 10 min in ti...