Norra Siciliens pärla 8 dagar ✈

- Cefalù vid Siciliens dramatiska norra kust och vackra omgivningar

Cefalù har för oss svenskar blivit synonymt med "Mästarnas mästare". Det var i de fantastiska miljöerna kring denna romantiska medeltida pärla på Siciliens norra kust som programmet spelades in för något år sedan. Den gamla katedralen är en av stadens främsta stoltheter vid sidan om det rikliga utbudet av små butiker, restauranger, barer, kaféer och utomhusserveringar. Här är det lätt att trivas och må bra. Sicilien lockar också med ljuvligt blått hav och syditaliensk vardag. Lär känna en hänförande, hetlevrad och särpräglad del av Italien på bekvämast tänkbara vis! Varmt välkomna på en härlig påskresa till Cefalù!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Palermo t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Utflykter i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 6 middagar inkl. 1 glas vin samt vatten
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: STOCKHOLM – PALERMO – CEFALÙ

Vi lämnar Skandinavien och efter en bekväm direktflygning landar vi i Palermo på Medelhavets största ö, Sicilien. Här möter vår svenska reseledare och bekväma transferbuss upp för att ta oss till populära Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro vid Cefalù, belägen uppe vid på Siciliens norra kust. Ca 10 mil

DAG 2 - 7, SÖNDAG - FREDAG: CEFALÙ

Genom seklerna har Sicilien varit en tummelplats för olika folk och kulturer som alla satt sin prägel på ön. Men inte bara kulturella minnesmärken lockar till besök, naturen är överraskande frodig med vinodlingar, olivlundar och apelsinträd. I det kuperade landskapet biter sig ålderstigna byar trotsigt fast på branta sluttningar. Medelhavet bildar en ständig turkosblå kuliss. Med underbara Cefalù som utgångspunkt upptäcker vi några av Siciliens höjdpunkter. En semester på Sicilien är inte komplett utan ett besök vid den ståtliga vulkanen Etna, den högsta aktiva vulkanen i Europa. Bussen tar oss upp till knappt 2 000 meters höjd där lavaströmmarna kan ses. Vi passar också på att bekanta oss med inbjudande Taormina, utsökt belägen ovanför den glittrande Naxosbukten. En dag ska vi upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden Palermo. Staden har knappt en miljon invånare och är tydligt påverkad av sitt förflutna. Intrycken från styrande kolonisatörer som greker, romare och araber har satt avtryck i allt från arkitektur till mat. Staden vimlar av spännande shoppingmöjligheter bland de historiska marknaderna. Vi besöker också Monreale, den vackra katedralen med sin stora guldmosaik. Dagar fyllda med fantastiska upplevelser men även tid för avkoppling och rekreation. En oslagbar kombination!

DAG 8, LÖRDAG: CEFALÙ – PALERMO – STOCKHOLM

Efter en sista rofylld dag, kanske vid poolen där vi låter de solstrålarna värma gott närmar sig så det sicilianska äventyret sitt slut. Först under seneftermiddagen hämtar transferbussen oss vid hotellet. Från Palermos flygplats tar vi oss åter med direktflyg till Skandinavien med många kära resminnen i bagaget! Ca 10 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 695:- Ordinarie pris: 765:- Du sparar 70:-
 
     

PROMENAD I CEFALÙ

Den här staden kan ståta med en imponerande katedral, men också med mjuka sandstränder och utmärkta restauranger och kaféer. Kanske är det dags för en italiensk glass medan vi vilar ögonen på det skimrande Medelhavet?

Pris ca 95:-

PALERMO OCH MONREALE, HELDAG

Palermo är en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik tur och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. En liten bit härifrån stöter vi på den mäktiga katedralen som utgör ett sista vilohem för några av de sicilianska monarkerna. Vi besöker också Monreale. Denna vackert belägna katedral bjuder på en betagande utsikt över Conca d’Oro, den gyllene snäckan, som platsen där Palermo ligger ibland kallas. De normandiska kungarna lät utsmycka byggnaden med glänsande mosaiker. Slanka och vackert snidade kolonner ramar in de strikta klostergångarna. Ett verkligt arkitektoniskt mästerverk, där olika stilar skönt smälter samman och bildar en tilltalande enhet!

Pris ca 275:-

ETNA OCH TAORMINA, HELDAG

Etna är Europas högsta aktiva vulkan och dess mäktiga topp syns långväga i det sicilianska landskapet. Bussen tar oss upp till ca 2000 m höjd där lavaströmmarna kan ses. Ett märkligt och fantasieggande landskap har bildats av lava som stelnat efter Etnas utbrott. Norr om Etna ligger Italiens mest fotograferade stad, Taormina. Det är lätt att förstå varför besökare har lockats hit i alla tider. Stadens läge ovanför Naxosbukten bjuder på ett praktfullt panorama. Den eleganta gågatan Corso Umberto lockar med ett stort och varierande affärsutbud. Den grekiska amfiteatern är ett välbevarat minne från antiken.

Pris ca 395:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Skandinavien-Palermo tur och retur utan mellanlandning. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Utflykter i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc och balkong. Havsutsikt kan bokas mot tillägg. Halvpension under hela resan (6 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Eftersom flyget landar först kl 19.40 på anm serveras ingen middag på hotellet.

Resan avgår: Från Arlanda. Eftersom flyget landar sent på Arlanda har du möjlighet att boka övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med hemresan.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)