Julshopping i Madrid 4 dagar ✈

Madrid kan verkligen sägas vara Spaniens hjärta. Den räknas som den spanskaste av landets alla städer och här finns ett sprudlande gatuliv, imponerande byggnader, bra shopping och flera konstmuseer i världsklass. Madrid är dessutom en av Europas yngsta och modernaste huvudstäder. Det är inte utan anledning som Madrid kallas för staden som aldrig sover! I december finns också trevliga julmarknader!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Madrid t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
4 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – MADRID

Vi lämnar Skandinavien och efter bara ett par timmars direktflygning landar vi i Spaniens huvudstad Madrid.  Väl framme välkomnas vi av vår reseledare och tar plats i transferbussen som snabbt och smidigt tar oss till fyrstjärniga och uppskattade Hotel City House Florida Norte. Ca 2 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: MADRID

I Spaniens geografiska mittpunkt ligger den kungliga huvudstaden Madrid, belägen 600 meter över havet, och lockar med stora boulevarder, öppna platser med fontäner och tjusiga byggnader där skulpturer tronar på taken. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol. Längs huvudstråket Gran Via hittas alla de stora modekedjorna, såväl som mindre butiker, restauranger och kaféer. För den shoppingfrälste är staden en dröm med sitt utbud av skor och väskor, varor som satt Spanien på shoppingkartan. I gamla stadsdelen La Latina kan vi strosa längs smala och branta gator som leder till stora torg med många uteserveringar. Kanske förnimmer vi dofter av saffran från den populära paellan eller kryddiga tapas? Här trivs både konstnärer, hippa Madridbor och besökare. För konstintresserade är Madrid en verklig skattkista, med tre stora konstmuseer av yppersta världsklass, belägna inom bekvämt gångavstånd från varandra; Museo del Prado visar upp klassiska mästerverk av Velázquez, Goya och El Greco, museet Thyssen-Bornemisza innehåller bland annat verk av van Gogh och Picasso och på Centro de Arte Reina Sofia finns Picassos Guernica, men även fantastiska verk av Dalí och Miró. Fotbollsintresserade njuter av åsynen av Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabéu. Bland stadens berömda söner kan vi nämna tenoren Plácido Domingo och smörsångaren Julio Iglesias. Missa inte den för staden så typiska spanska operan, zarzuela!

DAG 4, SÖNDAG: MADRID – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Det har blivit dags att lämna hotellet och bege sig till Madrids flygplats. Så småningom lyfter flygplanet och vi säger adjö till Kastilien och Spanien för den här gången. Efter några timmars flygning landar vi åter i Skandinavien. Hasta luego - på återseende! Ca 2 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 745:- Ordinarie pris: 830:- Du sparar 85:-
 
     

STADSRUNDTUR I MADRID, HALVDAG

År 1561 upphöjdes Madrid till kunglig huvudstad och stadens storhetstid inleddes. I de västra delarna ser vi det majestätiska palatset som dominerar Madrids gamla stad. En bit därifrån fascineras vi av stora torget, Plaza Mayor. Det är svårt att föreställa sig att det torg som nu sjuder av liv en gång användes som tjurfäktningsarena och avrättningsplats! Vi höjer blicken och beundrar de magnifika palatsen och monumenten, samt upptäcker de folkliga kvarteren och torgen. En spännande resa genom Madrids kultur, historia och geografi.

Pris ca 240:-

TOLEDO OCH VINGÅRDSMIDDAG, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vackra Toledo vid floden Tajo var fram till mitten av 1500-talet Spaniens huvudstad, då Felipe II bestämde sig för att bygga El Escorial och flytta makten till Madrid. I dag är Toledo ett levande museum och finns med på Unescos lista över världsarv. Vi tittar närmare på stadens intressantaste platser och byggnader under en trivsam rundtur. Framåt kvällen beger vi oss till en vingård utanför staden där man vårdar en lång och traditionsrik historia av vintillverkning. Efter rundvandring och vinprovning smakar en trerätters middag med gårdens egna viner alldeles utmärkt!

Pris inkl. vinprovning och middag med dryck ca 590:-

 

 

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 11 Hotel Florida Norte, Madrid
Arlanda 5 295:- Boka
30 / 11 Hotel Florida Norte, Madrid
Kastrup 4 995:- Boka
7 / 12 Hotel Florida Norte, Madrid
Arlanda 5 495:- Boka
7 / 12 Hotel Florida Norte, Madrid
Kastrup 5 295:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Madrid tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Florida Norte, Madrid
Centralt, välskött fyrstjärnigt storstadshotell med utmärkt service och bekväma rum. Läge: Centralt beläget, promenadavstånd till Plaza de Espana, Palacio Real...