Ligurien Långsemester 16 dagar

- Långsemester med lugnt tempo på Italienska rivieran

Pietra Ligure, den liguriska klippan, har fått sitt namn från en fästning uppe på en klippa som numera ligger inne i denna charmiga badort på den italienska rivieran. Här befinner vi oss inte långt från Frankrike och furstendömet Monaco. Pietra Ligure är en perfekt utgångspunkt för en lång och avslappnande semester, men också för att färdas längs det vackra havet och njuta av imponerande vyer med både natur och kultur.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 15 övernattningar i dubbelrum
  • 13 middagar
  • 15 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – BAD KISSINGEN

På morgonen samlas vi förväntansfulla på Öresundsterminalen i Malmö, där vi möter upp vår reseledare och medresenärer. Färden tar oss över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan från Rödby till tyska Puttgarden och stannar snart till vid ett trevligt tyskt värdshus för lunch. Under dagen passerar vi även Lübeck och Hannover. Vi stannar självklart också till för att fika och middag innan vi framåt kvällen närmar oss vårt övernattningshotell Sonnenhügel i Bad Kissingen. Här njuter vi av en god natts sömn. Ca 83 mil

DAG 2, SÖNDAG: BAD KISSINGEN – PIETRA LIGURE

Stärkta av morgonens frukost sätter vi oss väl tillrätta i bussen för att fortsätta färden genom det vidsträckta sydtyska landskapet. Vi njuter av fina vyer över Bodensjön precis innan vi lämnar Tyskland. Under kvällen checkar vi in på Hotel Miriam i Pietra Ligure mellan bergen och havet och njuter av en god middag. Nu är vi framme i Ligurien och tolv härliga dagar väntar oss här! Ca 86 mil

DAG 3-14, MÅNDAG TILL TORSDAG: LIGURIEN

Välkommen till Pietra Ligure och den italienska rivieran! Under vår långsemester har vi gott om tid på oss att njuta av god mat, fina sandstränder och intressanta upplevelser. Pietra Ligure är en fantastisk semesterort, utrustad med alla bekvämligheter. Närheten till andra semesterpärlor som Albenga och San Remo samt kända platser som Nice, Monaco och Genua gör detta till en optimal utgångspunkt för våra upptäcksfärder. Även vi som väljer att följa med på alla intressanta utflykter har gott om tid på oss att ta det lugnt, strosa längs havet eller låta tiden ha sin gång på någon trevlig servering medan vi blickar ut över folklivet. Missa inte denna semesterskatt vid den italienska blomsterrivieran!

DAG 15, LÖRDAG: PIETRA LIGURE – SCHWEINFURT

Det har blivit dags att ta farväl av Pietra Ligure för den här gången. Öppna vyer väntar oss på vägen genom Lombardiet och en välgörande kaffetår kan vi njuta av under förmiddagen. Den höga och friska alpluften gör sig påmind under färden genom Schweiz. Vi stannar för lunch, fikapaus och senare under dagen även middag innan vi framåt kvällen anländer till trakterna av Schweinfurt. Här checkar vi på vårt komfortabla övernattningshotell och rika på upplevelser stäcker vi ut oss i sängarna för att njuta av skön nattvila. Ca 83 mil

DAG 16, SÖNDAG: SCHWEINFURT – MALMÖ

Skönt utvilade smakar den tyska hotellfrukosten allra bäst. Under dagen fortsätter vi genom Tyskland och gör stopp för fika och lunch, innan vi kommer upp till färjeläget i Puttgarden. Här tar vi färjan till Rödby och Danmark. Snart ser vi konturerna av Malmö och Turning Torso på andra sidan sundet. Vi passerar Öresundsbron och snart är det dags att ta farväl av våra nyfunna kamrater. Tack för en trevlig resa! Ca 83 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2200:- Ordinarie pris: 2.445:- Du sparar 245:-
 
     

SAN REMO, LÅNG HALVDAG

San Remo är en liten pärla som bland andra vår egen Evert Taube besökte och omnämnde i sina sånger. Stadens befolkning skänker varje år magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi tar en titt i den charmiga centrumkärnan där vi kan strosa längs smala gator, flanera längs strandpromenaden eller titta runt bland marknadsstånd. När fötterna säger stopp finns det gott om mysiga trattorior att slinka in på.

Pris ca 190:-

COTE D’AZUR, HELDAG

Côte d’Azur med sitt varma klimat lockar turister från hela världen. Här trängs lyxyachterna vid hamnkajen och chansen att se någon kändis är stor! Vårt första stopp blir i Cannes, där vi ger oss ut på promenad längs med strandpromenaden La Croisette. Vi stannar till utanför Palais des Festivals där den årliga filmfestivalen äger rum. Efter vårt besök i Cannes fortsätter vi till Nice. Här inleder vi med en intressant rundtur under vilken vi får veta mer om stadens flertusenåriga historia. Vi beundrar utsikten på Cimiezkullen och naturligtvis även den magnifika strandpromenaden Promenade des Anglais.

Pris ca 295:-

ITALIENSKA DELIKATESSER, KVÄLLSTUR

I de vackra bergen strax norr om Alassio finner vi byn Arnasco där vi besöker en producent av olivolja och vin. Ett intressant besök ger oss inblick i tillverkningsprocesserna. Vi provsmakar självklart både vinet och oljan, samt även många andra lokala delikatesser tillredda på plats.

Pris inkl. provsmakningar och lättare måltid ca 365:-

PORTOFINO, HELDAG

I dag går färden till Rapallo där vi stiger på båten till underbara Portofino, som kanske är den mest exklusiva semesterorten i hela Italien. I den bilfria staden kan vi flanera längs med kajkanterna och låta oss imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen eller njuta av en förfriskning på någon av de charmiga serveringarna. Ovanför staden tronar kastellet tillsammans med kyrkan San Giorgio som påstås hysa relikerna efter drakdödaren St Göran.

Pris inkl. båttur ca 395:-

MONACO, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Följ med till furstendömet Monaco och spegla dig i glansen av prinsar och prinsessor. I skatteparadiset Monaco finns palats, lyxhotell och exklusiva butiker. Pröva lyckan på det världsberömda kasinot. Vem vet, kanske blir det du som kammar hem högsta vinsten?

Pris ca 395:-

TOIRANOGROTTORNA, HALVDAG

Vi beger oss upp i bergen för att besöka de välkända Toiranogrottorna där man har hittat forntida lämningar efter de nu utdöda grottbjörnarna och till och med efter människosläktets föregångare. Inne i grottorna möts vi av imponerande droppstensformationer i form av såväl stalagmiter som stalaktiter. Ett riktigt äventyr!

Pris ca 245:-

GENUA, HALVDAG

Följ med till Christofer Columbus födelsestad. Vi besöker Gamla stan som minner om Genuas fornstora dagar. Husen och palatsen på Via Garibaldi byggdes på mitten av 1500-talet och hyser numera flera konstmuseer. Vi besöker naturligtvis också hamnen där en ung Columbus drömde sig bort till andra kontinenter. Efter en rundtur i staden ges det också tid att shoppa på egen hand.

Pris ca 185:-

VENTIMIGLIA OCH DOLCEACQUA, LÅNG HALVDAG

På fredagarna äger en stor marknad rum i gränsstaden Ventimiglia. Hit lockas både fransmän och italienare i jakt på fynd. Efter att ha botaniserat bland de många stånden beger vi oss upp i de vackra bergstrakterna strax norrut. Här finner vi vinodlingsbyn Dolceaqua, vars färggranna stenhus klänger sig fast på bergsluttningarna. Byn genomkorsas av floden Nervia och länkas samman av en medeltida stenbro som Claude Monet låtit avbilda. Förutom de gamla borgruinerna domineras omgivningarna av terrasserade vingårdar och vi besöker en gemytlig restaurang där vi får möjlighet att smaka det robusta vinet Rossese tillsammans med andra lokala godsaker.

Pris inkl. vinprovning och lätt lunch med dryck ca 375:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
9 / 9 Hotel Miriam, Pietra Ligure
11 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom under resdagarna (13 middagar och 15 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

På avresan 1/7 bor vi på Wyndham Garden Hotel Bad Kissingen istället för Hotel Sonnenhügel (utresa) och Hotel Primula (hemresa).

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 15

Hotel Miriam, Pietra Ligure
Välkommnande och charmigt hotell perfekt för en avkopplande semester. Egen utomhuspool och naturligtvis avgiftsfri strand som tillhör hotellet, endast 200 m bort. Läge: Utmärk...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Sonnenhügel Bad Kissingen
Stort och komfortabelt mellanklasshotell med bekväma rum. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Bad Kissingen Adress: Burgstrasse 15, DE-97688 BAD KISSINGEN Telefon: 0049-971-830 Officiell klass: ....

Övernattning Dag 15 - 16

Hotel Primula, Schweinfurt
Välskött och trivsamt mellanklasshotell med trevlig personal. Läge: Beläget i utkanten av Schweinfurt. Viss genomfartstrafik Adress: Friedrich Rätzer Strasse 11, DE-97424 SCHWEINFURT ....