Krakow 6 dagar

– Genom bördiga Polen till kulturstaden

Krakow räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten. Moderna inslag saknas inte. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs i Krakow!

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 2 middagar
  • 5 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
3 495:-
Dagar:6
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – POZNAN

Vi lämnar Malmö bakom oss och via Öresundbron och de danska öarna tar vi färjan från Gedser över till Tyskland. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen kommer vi till Poznan som faktiskt en gång i tiden fungerade som polsk huvudstad. Vi checkar in på trevliga Novotel Malta i Poznan där en god middag väntar. Ca 72 mil

DAG 2, MÅNDAG: POZNAN – KRAKOW

Efter frukost fortsätter vi vår resa genom det bördiga landskapet. Vi stannar till för lunch och senare under dagen når vi den delen av Polen som på svenska brukar benämnas Lillpolen. Framåt kvällen rullar vi in i dess huvudort, den välbevarade sagostaden Krakow, och här tar vi på utomordentliga Hotel Golden Tulip Kazimierz för tre nätter. Ca 46 mil

DAG 3-4, TISDAG TILL ONSDAG: KRAKOW

Krakow har rykte om sig att vara en öppen och elegant stad, ungefär som stadens invånare. Staden grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad. Krakow är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sin nuvarande gestaltning under renässansen. I pyttesmå konstfärdigt utförda trästånd säljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. När vädret tillåter flyttar kaféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. I stadskärnan samsas små butiker med trendiga krogar och än så länge är prisnivån förmånlig. Det kungliga palatset är storslaget sedan det på 1500-talet renoverades av florentinska arkitekter och är nu fyllt till bristningsgränsen av allsköns beställningsjobb och krigsbyten. För många blir utflykten till det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz väster om Krakow en omskakande upplevelse. Besöket blir en gripande historielektion och ett minne som aldrig bleknar.

DAG 5, TORSDAG: KRAKOW – WROCLAW – SWIEBODZIN

Det är dags att ta farväl av Krakow för den här gången och vi sätter kurs västerut mot huvudstaden i det historiska Schlesien, Wroclaw. Vi passar på att äta lunch och se lite grann av staden. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut och kommer fram till Swiebodzin. Här bor vi över på bekväma Hotel Sen som tar emot med middag. Ca 46 mil

DAG 6, FREDAG: SWIEBODZIN – MALMÖ

Dagen inleder vi med frukost och sedan beger vi oss mot Östersjökusten. Från Rostock seglar färjan över till Danmark och sedan har vi inte långt kvar till Malmö som vi beräknas nå vid 20-tiden. Tack för den här gången, vi ses igen! Ca 61 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.715:- Ordinarie pris: 1.910:- Du sparar 195:-
 
     

STADSPROMENAD I KRAKOW, KVÄLLSTUR

Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och många anser att Krakow är en av Europas och världens allra vackraste städer. Gamla stans stora torg är en naturlig samlingsplats för både Krakowbor och besökare. Här finner vi den medeltida Tyghallen som i dag rymmer småbutiker och marknadsstånd. Vår reseledare vet historien bakom det vackra vi ser. Kvällen avslutar vi på en av stadens trevliga restauranger.

Pris inkl. middag med dryck ca 350:-

AUSCHWITZ-BIRKENAU, HELDAG

Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas baracker. Under vår rundvandring påminns vi om en skamlig epok i människans historia.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 365:-

Avresa 23/4 äger evenemanget March of the Living rum i Krakow. Vid detta tillfälle är det ytterst begränsat vem som tillåts besöka Auschwitz och i första hand är det evenemangets deltagare som prioriteras. Det innebär att vi endast har fått 30 biljetter till vår utflykt Auschwitz-Birkenau vilket tyvärr också betyder att högst 30 personer kan deltaga i utflykten. Det kommer att vara först till kvarnprincipen som gäller, vilket i praktiken innebär att de 30 första som bokar Utflyktspaketet kommer vara garanterade plats på utflykten till Auschwitz & Birkenau. Därefter kommer vi inte att kunna erbjuda fler Utflyktspaket eller fler platser på utflykten Auschwitz & Birkenau.

POLSK AFTON, KVÄLLSTUR

Polens nationaldräkt kommer från Krakow! Vi får se mycket av denna på kvällens folkloreshow där vi även äter en god middag. En fartfylld kväll du inte får missa!

Pris inkl. middag med dryck ca 475:-

SALTGRUVAN I WIELICZKA, HALVDAG

Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats, om vilka vi får veta mer under vår rundvandring.

Pris inkl. inträde ca 295:-

JUDISK AFTON, KVÄLLSTUR

Före andra världskriget hade Krakow en betydande judisk befolkning. Judarna hade en egen stadsdel och egna seder och bruk. De flesta av dem överlevde inte andra världskriget. I dag upplever den polskjudiska kulturen en pånyttfödelse. Vi får ta del av en särpräglad kultur under denna kväll, återspeglad i mat och musik.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
7 / 5 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Obs 4 platser kvar!
3 495:- Boka
21 / 5 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Obs 3 platser kvar!
4 195:- Boka
25 / 6 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
4 195:- Boka
2 / 7 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
4 295:- Boka
16 / 7 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
4 395:- Boka
13 / 8 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
3 995:- Boka
3 / 9 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
4 295:- Boka
17 / 9 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
4 195:- Boka
24 / 9 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
4 195:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middag i Poznan och Swiedbozin (2 middagar och 5 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.195:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 5

Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Nybyggt och stilfullt hotell centralt beläget i det mycket trendiga och populära distriktet Kazimierz. Läge: Centralt beläget i det populära distriktet Kazimierz, nära ti...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Novotel Malta, Poznan
Välskött fyrstjärnigt hotell med utmärkt service och bekväma rum. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Poznan , spårvagnsförbindelse till centrum Adress: Ter ....

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Sen, Swiebodzin
Nybyggt hotell med gästvänlig personal, trivsamma rum och ett omtalat kök Läge: Beläget i de centrala delarna av Swiebodzin Adress: Swierczewskiego 1, PL-66-200 SWIEBODZIN Tel ....