Julshopping i Lissabon 4 dagar ✈

Portugals huvudstad Lissabon är en vackert kuperad hamnstad belägen vid Atlantkusten. Staden är en av Europas äldsta och här blandas gammalt med nytt i en perfekt kombination. I stadsdelen Alfama slingrar sig de gamla gränderna fram och kontrasterar mot den moderna bebyggelsen i Parque de Nações, Nationernas park. Strosa längs boulevarderna, njut ett glas portvin på en uteservering eller bara insup den genuina atmosfären. Lissabon är en pulserande storstad med det bästa av kultur och nöjen!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Lissabon t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
4 795:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN – LISSABON

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och efter några timmar i luften landar vi i Portugals huvudstad, Lissabon. På flygplatsen möter vår reseledare upp och transferbussen tar oss snabbt och smidigt till det fyrstjärniga, stilfulla och centralt belägna Hotel Real Parque. Redan under eftermiddagen har vi möjlighet att följa med på en historisk spårvagnstur. Ca 1 mil

DAG 2-3, LÖRDAG TILL SÖNDAG: LISSABON

För över tre tusen år sedan grundade fenicierna Lissabon och många kulturer har därefter satt sin prägel på staden. Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar, alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga. Paradgatan Avenida da Liberade ligger i hjärtat av Lissabon, i stadsdelen Baixa som uppfördes efter den stora jordbävningen 1755. Stadsdelen är belägen nära floden och ett måste för den shoppingsugne med modehus och butikskedjor! Här hittar vi också stadens högsta julgran, hela 30 meter hög! På de närliggande julmarknaderna kan vi som vill prova på den typiska kakan bolo rei, som äts under juletid. Den som har otur hittar en favaböna i sin kaka, vilket innebär att man ska betala för kakorna till alla andra i sällskapet vid nästa besök!

Öster om Baixa hittar vi  Alfama, med branta och nästintill labyrintliknande gator, som överlevde jordbävningen och därmed bjuder på gammaldags och genuin atmosfär. I Bairro Alto är tempot lugnare och här finns många restauranger och småbutiker. Kanske lockar den berömda marknaden Feira da Ladra, tjuvarnas marknad, som sitt något missvisande namn till trots lockar med både gammalt och nytt! Från stadsdelen Belém seglade upptäcktsresande som Vasco da Gama och Henrik Sjöfararen iväg över de sju haven. På vår upptäcktsresa till Lissabon upplever vi det mesta och det bästa denna spännande stad har att erbjuda!

DAG 4, MÅNDAG: LISSABON – KÖPENHAMN

Även i dag har vi några timmar på oss att utforksa den posrtugisiska huvudstaden innan transferbussen hämtar oss vid hotellet. Efter några timmar i luften landar vi återigen i Skandinavien, fyllda av portugisiska minnen. På återseende! Ca 1 mil 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 995:- Ordinarie pris: 1110:- Du sparar 115:-
 
     

 

LISSABON MED SPÅRVAGN, HALVDAG

Vi tar oss till Lissabons historiska centrum och utforskar staden på det mest klassiska vis man kan göra, nämligen med spårvagn. De historiska vagnarna tar oss upp och ner genom trånga gator och gränder, dit vår buss aldrig når, och vi får komma riktigt nära inpå det genuina livet i de gamla kvarteren. Under rundturen beskådar vi bland annat katedralen, operan och det portugisiska parlamentet.

Utflykten måste bokas senast 2 veckor före aktuellt avresedatum om du ej köpt Alla Utflykter.

Pris ca 360:-

BELÉM OCH MIDDAG I DOCAS, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vi besöker två av Lissabons mest framträdande stadsdelar, Belém och Docas. I Belém finns många av stadens mesta sevärdheter såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet och Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Eller är det kanske det berömda kaféet där Portugals populära nationalbakelse har serverats sedan 1837 som lockar? Vi beger oss sedan till de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks nedanför den berömda hängbron 25 de Abril och äter en god middag.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

CASCAIS, CABO DA ROCA OCH SINTRA, HELDAG

Inte långt från Lissabon ligger några riktiga pärlor till byar, populära både bland kungligheter, jetset och vanligt folk. Vi åker längs kusten och inleder med ett besök i Cascais, en gång ett litet fiskeläge men i dag en av Lissabons flottaste förorter. Här ligger färgglada fiskebåtar sida vid sida med de välbeställda invånarnas yachter. Vi fortsätter till Cabo da Roca, det europeiska fastlandets västligaste punkt. Från klipphöjden bjuds vi en fantastisk utsikt över Atlanten och de kringliggande bergstrakterna. Vi fortsätter till Sintra, sedan länge lissabonbornas mest populära utflyktsmål. Tack vare sitt läge vid bergen bjuder staden på ett svalare klimat än Lissabon. Här flanerar vi bland utsmyckade sommarvillor och beser det gamla kungliga palatset. En dag full av hänförande naturscenerier och sköna intryck!

Pris ca 325:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
1 / 12 Hotel Real Parque, Lissabon
Kastrup 4 995:- Boka
8 / 12 Hotel Real Parque, Lissabon
Kastrup 4 795:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Lissabon tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 795:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår:  Från Kastrup. Vi erbjuder övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Real Parque, Lissabon
Fyrstjärnigt och stilfullt hotell med en välkommnande känsla. Centralt beläget och flera metrostationer i närheten som gör det lätt att nå storstadens alla sev...