Julmarknad i Düsseldorf 4 dagar ✈

nyhet, flygresa, Dusseldorf, Tyskland

Konst- och handelsstaden Düsseldorf tillhör inte de mest välkända tyska julmarknadsstäderna, men detta är sannerligen en stad som överraskar! Fylld med intressanta konstmuseer, eleganta shoppinggator och vackert upplysta marknadsbodar är Düsseldorf som gjord för att vandra runt i under adventstid. Och med direktflyg till stadens egen flygplats kan vi knappast få det bekvämare!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Düsseldorf t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadsrundtur i Düsseldorf
  • Besök på CentrO
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Pris från:
4 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN – DÜSSELDORF

Via direktflyg når vi Düsseldorf, huvudstaden i Tysklands folkrikaste delstat Nordrhein-Westfalen, efter ett par timmar i luften. Vår reseledare möter upp på flygplatsen och i den moderna helturistbussen inleder vi med en orienterande rundtur. Under eftermiddagen checkar vi in på centralt belägna InterCity Hotel och när kvällsmörkret närmar sig är det dags för ett första besök bland de vackert upplysta marknadsstånden! Ca 1 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: DÜSSELDORF

Där floden Düssel mynnar ut i mäktiga Rhen växte samhället som vi i dag känner som storstaden Düsseldorf fram. Även om andra världskriget for omilt fram med staden finner vi ett flertal intressanta sevärdheter från svunna tider såsom Konstmuseum och det sengotiska rådhuset med en imponerande ryttarstaty föreställande pfalzgreven Johann Wilhelm, Düsseldorfs välgörare i början av 1700-talet. En av stadens välbesökta julmarkander breder ut sig på den gamla marknadsplatsen runt statyn. Utmed den vackert upplysta Königsallee, som även ståtar med eleganta butiker, och vid Heinrich-Heine-Platz kan vi botanisera bland ännu fler bodar. Shoppinggallerian Schadow Arkaden är väl värd ett besök och grönområdet Hofgarten bjuder in till trivsamma promenader. Konstmuseerna Kunstsamlung Nordrhein-Westfalen och Museum Kunst Palast erbjuder konst i världsklass och den tyska ölbryggerikulturen är välutvecklad i Düsseldorf. På nära håll finner vi även grannstäderna Wuppertal och Köln som även de bjuder på trevligt besök i adventstid! Här kan vi verkligen skämma bort oss under ett avkopplande veckoslut!

SÖNDAG: DÜSSELDORF – CENTRO – KÖPENHAMN

Efter den goda hotellfrukosten har vi möjlighet att fortsätta utforskningarna av Düsseldorf. Transferbussen hämtar oss sedan vid hotellet och vi sätter kurs mot CentrO utanför Oberhausen, ett av Europas allra största shoppingcentra. Framåt kvällen anländer vi till Düsseldorfs flygplats och ett par timmar senare är vi åter hemma igen. Tack för den här gången och på återseende!  Ca 8 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 340:- Ordinarie pris: 380:- Du sparar 40:-
 
     

STADSRUNDTUR I DÜSSELDORF

Vi inleder vårt besök i Düsseldorf med en orienterande rundtur. Storslagna Kunstakademie minner om svunna tider och utmed Rhen strävar tv-tornet Rheinturm mot skyn. Moderna Medienhafen låter oss förstå framåtandan i denna välmående kultur- och handelsmetropol. Längre söderut imponerar nyklassicistiska Schloss Benrath med sitt vackra läge. Düsseldorf är en stad som har mycket att bjuda på!

Ingår i resans pris!

JULMARKNAD I DÜSSELDORF

När kvällsmörkret kommer smygande ger vi oss ut på strövtåg bland Düsseldorfs alla marknadsstånd. Utmed den gamla marknadsplatsen, ett stenkast från Rhen, möts vi av en marknad av gammalt snitt. Vid det klassiska höghuset Wilhelm-Marx-Haus håller Sternchenmarkt till och en liten bit bort finner vi de små änglarnas marknad. Vi njuter av den vackra ljussättningen och värmer oss med rykande glühwein om kylan slår till!

Ingår i resans pris!

WUPPERTAL MED JULMARKNAD, EFTERMIDDAG- OCH KVÄLLSTUR

Wuppertal består egentligen av ett antal små städer utmed floden Wuppers dalgång och är väl mest känd för den unika och över 100 år gamla hängbanan, Schwebebahn, som binder samman stadsbebyggelsen. Under adventstid slås marknadsbodarna upp på många platser och byggnaderna dekoreras och belyses smakfullt och romantiskt. Mest omtalad är ljusmarknaden i Elderfelder med ett hundratal omsorgsfullt pyntade försäljningsställen. Vi inleder med en rundtur för att sedan få möjlighet att på egen hand ströva runt bland hantverkstradition och väldoftande grillkorvar!

Pris ca 160:-

KÖLN MED JULMARKNAD, LÅNG HALVDAG

Som en av Tysklands både äldsta och största städer bjuder Köln in till festligt besök under adventstid. Massor av olika julmarknader breder ut sig runt om i staden. Längs floden Rhens strandpromenad håller sjömännens spektakulära marknad till och vid den högresta Kölnerdomen erbjuder över hundrafemtio marknadsstånd allt från traditionella julgransdekorationer till välsmakande drycker och lokala specialiteter. Barnens favorit finns vid Rudolfsplatz och kanske får vi höra legenden om Heinzelmännchen? I Köln kan vi finna julklapparna som vi inte kan köpa här hemma!

Pris ca 220:-

EUROPAS STÖRSTA SHOPPINGCENTRA

I närheten av Oberhausen finns ett av Europas allra största shoppingcentra, CentrO, med över 250 affärer. Det som inte finns att handla här går inte att finna någon annanstans heller. I december förgylls dessutom utbudet med tre olika julmarknader som slår upp sina träbodar. Tomtens marknad, alvernas marknad och Alpmarknaden erbjuder tillsammans över hundra marknasstånd som innehåller allt från kanderade äpplen till hantverksmässigt framställda träfigurer. En fin avslutning på vår adventsresa!

Ingår i resans pris!

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
30 / 11 InterCity Hotel, Düsseldorf
Kastrup 4 995:- Boka
7 / 12 InterCity Hotel, Düsseldorf
Kastrup 5 295:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Düsseldorf tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar), stadsrundtur i Düsseldorf, besök på köpcentrat CentrO samt fria resor med lokaltrafik. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer (trebäddsrum på förfrågan).

Övrigt: Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från Kastrup. Vi ebjuder övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Düsseldorf
Trevligt och välskött hotell med bra service, centralt beläget nära sevärdheter, restauranger och shopping i storstaden Düsseldorf. Läge: Centralt beläget p&ari...