Julhelg i Rostock 4 dagar

Under julhelgen sänker sig ett behagligt lugn över Rostock. I takt med mörkrets intåg tänds de tindrande ljusen och en oförglömlig upplevelse i julens tecken skapas!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julfirande inkl. middag
  • Stadspromenad i Rostock
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Pris från:
3 395:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1: LÖRDAG: MALMÖ – ROSTOCK

I Malmö och tar vi plats i vår bekväma buss och sätter kurs mot danska Gedser. Härifrån avgår färjan till Tyskland och ombord finns möjlighet att äta lunch. Tidigt under eftermiddag ankommer vi till Rostock och centralt belägna InterCity Hotel. Nu väntar en avkopplande julhelg på oss! Ca 21 mil

DAG 2-3: SÖNDAG TILL MÅNDAG: ROSTOCK

Rostock är en inbjudande plats där gammalt och nytt skapar en spännande stadskärna. Det praktfulla rådhuset och den imponerande gotiska Marienkriche från 1200-talet vittnar om den gamla hansestadens rikedomar. Gamla stans huvudstråk, gågatan Kröpeliner Strasse, kantas av eleganta gavelhus vackert upplysta under julhelgen. På julafton beger vi oss ut på landsbygden till ett hemtrevligt lantställe och njuter vi av god mat och trevligt sällskap. Vi som vill uppleva ännu mer passar på att besöka den gamla hertigstaden Schwerin, vackert beläget i ett vinterfagert sjölandskap.

DAG 4: TISDAG: ROSTOCK – MALMÖ

Vår julhelgupplevelse i norra Tyskland går mot sitt slut och framåt eftermiddagen seglar färjan till Gedser. Vi fortsätter genom Danmark till Malmö som vi beräknas anlända till vid 20-tiden. Farväl och tack för denna gång! Ca 21 mil

Utflykter

     
  Utflykterna som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare.  
     

STADSRUNDTUR I ROSTOCK

Vi inleder vårt besök i den anrika hansestaden med en rundtur. Rostock ståtar med en inbjudande stadskärna med byggnader från flera epoker. Gågatan Kröpeliner Strasse leder fram till Neuer Markt och det vackra rosa rådhuset med 800-åriga anor. Från centrum tar vi oss ut till Östersjökusten i stadens utkant. Här ligger den klassiska badorten Warnemünde behagligt utsträckt längs den vackra sandstranden.

Ingår i resans pris!

JULFIRANDE

När mörkret börja sänka sig beger vi oss ut på den mecklenburgska landsbygden. På ett hemtrevligt lantställe pysslar personalen om oss extra omtänksamt i dag. En välsmakande middag dukas fram och vi låter oss väl smaka av de goda rätterna. I lugn och ro njuter vi tillsammans av den vällagade maten och det trevliga umgänget. 

Ingår i resans pris!

SCHWERIN, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vi besöker delstaten Mecklenburg-Vorpommerns välbevarade huvudstad Schwerin. Schweriner See skapar en glittrande vattenspegel och stadens praktfulla slott tronar på en ö likt en hägring. Slottet, stadens symbol och stolthet, är med sina tinnar och torn ett riktigt sagoslott och härifrån styrde förr Mecklenburgs mäktiga hertigar. Schwerins vindlande gränder bjuder in till trivsamma promenader  och uppifrån det numera klassiska TV-tornet bjuds vi på vidsträckt utsikt och en god middag.

Pris inkl. middag ca 350:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
23 / 12 InterCity Hotel, Rostock
3 395:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension och middag inkl. julfirande (3 frukostar och 1 middag) samt fria resor med lokaltrafik. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 495:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på förfrågan.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördag 23/12 kl 08.10. Vi erbjuder anslutningsresa samma morgon som resan avgår från Malmö och samma kväll som hemkomsten till Malmö. Du kan också köpa till övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Rostock
Mycket uppskattat och välskött hotell med bra standard, god service och trevlig personal. Läge: Hotellet som har ljudisolerade fönster är beläget vid järnvägsst...