Jul och Nyårsresa Ligurien 12 dagar ✈

Under vår härliga semester i Ligurien får vi möjlighet att fira både jul och nyår i trevligt sällskap. Vädret brukar vara behagligt och passar perfekt för att upptäcka en av Italiens vackraste regioner. Sommarens folkmyller är som bortblåst och vi kan utan trängsel besöka regionens vackra orter. Välkommen till paradiset!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien-Nice t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 11 övernattningar i dubbelrum
  • 11 middagar
  • 11 frukostar
  • Jul- och Nyårsfirande
  • Reseledarservice
Pris från:
13 995:-
Dagar:12
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – NICE – SANTO STEFANO AL MARE

Under förmiddagen landar våra bekväma flyg från vald destination på flygplatsen i Nice. Här väntar vår reseledare som visar oss till den väntande transferbussen. Efter en dryg timmes färd når vi den charmiga byn Santo Stefano Al Mare, som blir vårt hem de kommande elva nätterna. Vi checkar in på vackert belägna Hotel Marina degli Aregai och får möjlighet att börja bekanta oss med omgivningarna. Under kvällen väntar en trivsam middag på hotellet och vi får möjlighet att lära känna våra medresenärer och reseledare. Ca 8 mil

DAG 2-11, LÖRDAG TILL MÅNDAG: LIGURIEN

Välkommen till den italienska rivieran! Under vår vistelse över både jul och nyår har vi gott om tid på oss att njuta av god mat, avslappnande atmosfär och intressanta upplevelser. Santo Stefano al Mare är en liten och omtyckt semesterort med en avslappnad atmosfär. På vårt gemytliga hotell får vi känna in lugnet under julen samt uppleva fyrverkerierna under nyåret. Närheten till andra semesterpärlor som San Remo samt kända platser som Nice, Monaco och Genua gör detta till en optimal utgångspunkt för våra upptäcksfärder. Även vi som väljer att följa med på alla intressanta utflykter har gott om tid på oss att ta det lugnt, strosa längs havet eller låta tiden ha sin gång på någon trevlig servering medan vi blickar ut över havet. Missa inte denna stillsamma skatt vid den italienska rivieran!

DAG 12, TISDAG: SANTO STEFANO AL MARE – NICE – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Ett och ett halvt dygn efter att vi firat in det nya året har det tyvärr blivit dags att lämna vårt semesterparadis och åka hem till Sverige. Efter en välsmakande frukost sätter vi oss på transferbussen för att åka tillbaka till flygplatsen. Semestern må närma sig sitt slut, men minnena kommer att bestå för evigt. Ca 8 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.285:- Ordinarie pris: 1.430:- Du sparar 145:-
 
     

SAN REMO, HALVDAG

San Remo är en liten pärla som bland andra vår egen Evert Taube besökte och omnämnde i sina sånger. Stadens befolkning skänker varje år magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi tar en titt i den charmiga centrumkärnan där vi kan strosa längs smala gator och flanera längs strandpromenaden. När fötterna säger stopp finns det gott om mysiga trattorior att slinka in på.

Pris ca 190:-

JULFIRANDE

Vi slår oss ner vid väldukade bord och njuter av italienska julspecialiteter i gott sällskap.

Ingår i resans pris!

COTE D’AZUR, HELDAG

Côte d’Azur med sitt behagliga klimat lockar turister från hela världen året om. Här trängs lyxyachterna vid hamnkajen och chansen att se någon kändis är stor! Vårt första stopp blir i Cannes, där vi ger oss ut på promenad längs med strandpromenaden La Croisette. Vi stannar till utanför Palais des Festivals där den årliga filmfestivalen äger rum. Efter vårt besök i Cannes fortsätter vi till Nice. Här inleder vi med en intressant rundtur under vilken vi får veta mer om stadens flertusenåriga historia. Vi beundrar utsikten på Cimiezkullen och naturligtvis även den magnifika strandpromenaden Promenade des Anglais.

Pris ca 295:-

ITALIENSKA DELIKATESSER, KVÄLLSTUR

I de vackra bergen strax norr om Alassio finner vi byn Arnasco där vi besöker en producent av olivolja och vin. Ett intressant besök ger oss inblick i tillverkningsprocesserna. Vi provsmakar självklart både vinet och oljan, samt även många andra lokala delikatesser tillredda på plats.

Pris inkl. provsmakningar och lättare måltid ca 365:-

NYÅRSFIRANDE

Under kvällen njuter vi av en festlig nyårsmåltid. När tolvslaget närmar sig går vi gemensamt ut och tittar på fyrverkerierna som speglar sig vackert över Medelhavet.

Ingår i resans pris!

GENUA, HALVDAG

Följ med till Christofer Columbus födelsestad. Vi besöker Gamla stan som minner om Genuas fornstora dagar. Husen och palatsen på Via Garibaldi byggdes på mitten av 1500-talet och hyser numera flera konstmuseer. Vi besöker naturligtvis också hamnen där en ung Columbus drömde sig bort till andra kontinenter. Efter en rundtur i staden ges det också tid att shoppa på egen hand.

Pris ca 185:-

MONACO, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Följ med till furstendömet Monaco och spegla dig i glansen av prinsar och prinsessor. I skatteparadiset Monaco finns palats, lyxhotell och exklusiva butiker. Pröva lyckan på det världsberömda kasinot. Vem vet, kanske blir det du som kammar hem högsta vinsten?

Pris ca 395:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
22 / 12 Hotel Marina degli Aregai, Santo Stefano al Mare
Arlanda 13 995:- Boka
22 / 12 Hotel Marina degli Aregai, Santo Stefano al Mare
Kastrup 13 995:- Boka
22 / 12 Hotel Marina degli Aregai, Santo Stefano al Mare
Landvetter 14 495:- Boka

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Nice tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och restur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (11 middagar och 11 frukostar) samt jul- och nyårsfirande. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid aktuell flygplats i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Marina degli Aregai, Santo Stefano al Mare
Härligt och trivsamt hotell vackert beläget endast ett stenkast från det underbart gnistrande medelhavet. Läge: Vackert beläget vid havet, cirka 1 km från centrum av Sa...