Irland 8 dagar ✈

- En livgivande vecka på den gröna ön

Det keltiska arvet, den livliga folkmusiken, trädgårdskonst och landskapsvyer så mäktiga att skummet på Guinnessen darrar av hänförelse väntar oss på denna välkomponerade resa. Irländarnas gästfrihet är vida känd och efter den här resan vill vi uppleva den igen!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Dublin t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • 2 middagar
  • Reseledarservice
Pris från:
8 495:-
Dagar:8
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – DUBLIN

Vi lyfter från Skandinavien med siktet inställt på den gröna ön ute i Atlanten och dess huvudstad. Vår reseledare möter oss på flygplatsen och med den bekväma transferbussen tar vi oss in till centrala Dublin. Under eftermiddagen checkar vi in på centralt belägna Harcourt Hotel  och sen finns det möjlighet att följa med på en innehållsrik rundtur i den irländska huvudstaden.  Ca 1 mil

DAG 2, TORSDAG: DUBLIN – GLENDALOUGH – KILKENNY

Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Längs med slingrande landsvägar når vi vallfartsorten Glendalough, omtalad bland annat för sitt unika rundtorn. Framåt eftermiddagen hälsas vi välkomna till Kilkenny och vårt välrenommerade Kilford Arms Hotel. Nya upplevelser väntar! Ca 16 mil

DAG 3, FREDAG: KILKENNY

Kilkenny, belägen intill floden Nore, ståtar med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal där det irländska parlamentet ofta sammanträdde. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna; det finns inte mindre är 80 stycken att välja på i Kilkenny och de serverar givetvis stadens eget öl. Det är inte svårt att bli förtjust i denna vänliga och gemytliga stad. Även den omkringliggande landsbygden är väl värd ett besök!

DAG 4, LÖRDAG: KILKENNY –  LIMERICK – LISDOONVARNA

En massa spännande upplevelser väntar oss i dag. Vi färdas västerut genom grevskapen Tipperary och Limerick, och stannar också till för lunch i residensstaden Limerick, vackert belägen vid floden Shannon. Framåt eftermiddagen anländer vi till Lisdoonvarna och hemtrevliga Imperial Hotel som kommer att ta hand om oss de kommande nätterna. Ca 20 mil

DAG 5, SÖNDAG: LISDOONVARNA

Lisdoonvarna är en gammal kurort med 800 invånare, belägen i grevskapet Clare. Många anser att detta är det riktiga Irland där gaeliska fortfarande talas dagligdags och de öppna vidderna genomkorsas av uråldriga låga stenmurar. Denna lugna plats är en utmärkt utgångspunkt för vår utflykt till Irlands västkust och ett av landets mest omtalade naturfenomen, Cliffs of Moher. I närheten finner vi även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med unik flora såväl som fauna. Staden Galway finner vi en liten bit härifrån och den får vi också tillfälle att besöka. Följ med och upplev den irländska naturen och kulturen när den är som bäst! På kvällen bjuder hotellet in till trevlig middag.

DAG 6, MÅNDAG: LISDOONVARNA – DUBLIN

Med en god frukost inleder vi dagen och sedan tar vi farväl av grevskapet Clare. Vi far österut mot Dublin där vi senare under eftermiddagen återser välbekanta och centralt belägna Harcourt Hotel. Nu får vi anledning att fördjupa vår bekantskap med denna vänliga huvudstad! Ca 24 mil

DAG 7, TISDAG: DUBLIN

Liksom många andra städer i Irland kan vi spåra grundandet av Dublin tillbaka till vikingatiden och enligt vissa teorier betyder namnet Dublin ”den svarta dammen” och lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och efter ett par dagar här är det lätt att förstå varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i.

DAG 8, ONSDAG: DUBLIN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper? Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.265:- Ordinarie pris: 2.520:- Du sparar 255:-
 
     

STADSRUNDTUR I DUBLIN, EFTERMIDDAGSTUR

Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida återfinner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St Patrick. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!

Pris ca 240:-

GLENDALOUGH

Glendalough är som namnet skvallrar om en dal belägen vid två sjöar och räknas som en av Irlands främsta pilgrimsorter. Dess historia går mer än femton århundraden tillbaka i tiden. Legenden om St Kevin blir ytterst levande i denna suggestiva miljö med gravplatser, ruiner, valvbågar och inte minst det välbevarade rundtornet.

Ingår i resans pris!

PUBTUR, KVÄLLSTUR

Vi besöker ett par av traktens traditionellt trevliga pubar. Guinness är ett mörkt irländskt öl men det finns också halvmörka och ljusa ölsorter som Kilkenny och Smithwicks. Irländsk öl är alltid lika törstsläckande och irländsk whiskey är perfekt i kaffet!

          Pris ca 265:-

STADSPROMENAD I KILKENNY, HALVDAG

De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, s.k. Kilkennymarmor. Staden styrdes i nästan femhundra år av den inflytelserika normandiska familjen Butler. Historiska byggnader från olika epoker sätter sin prägel på denna småstadsidyll såsom Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott, som har ett imponerande läge med utsikt över floden Nore. Givetvis gör vi ett besök på slottet.

Pris inkl. inträde ca 230:-

NEW ROSS MED DUNBRODY, HALVDAG

I mitten på 1800-talet drabbades Irland av missväxt och massvis av irländare emigrerade till Nordamerika. Ett av skeppen som seglade över Atlanten hette Dunbrody och i New Ross ligger en modern kopia av detta skepp. Vi går ombord och känner historiens vingslag. På vackra småvägar fortsätter vi sedan genom grevskapet Wexford och härifrån härstammar den amerikanska presidentfamiljen Kennedys förfäder.

Pris inkl. inträde ca 250:-

CLIFFS OF MOHER, EFTERMIDDAGSTUR

Vid Irlands dramatiska västra kust finner vi Cliffs of Moher, ett av Irlands mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande!

Pris inkl. inträde ca 240:-

GALWAY OCH BURREN, HELDAG

Den medeltida handelsstaden Galway räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel och det märks inte minst genom Galways rikliga utbud av både shopping och serveringar. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-tals byggnader. På väg mot Galway stannar vi till vid Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med en unik flora såväl som fauna, där även de flera tusen år gamla gravplatserna stämmer till eftertanke. Vi tittar lite närmare på en av dem, nämligen Poulnabrone Dolmen.

Pris ca 295:-

JAMESON WHISKEY, HALVDAG

Vi kan ju inte besöka Irland utan att bekanta oss med landets whiskey. På Old Jameson Distillery har man lång erfarenhet av de gyllene dropparna i dag är det vår tur att få reda på hur detta hantverk går till. I historisk miljö visas vi runt och vi som fyllt 18 får även provsmaka!

Pris inkl. provsmakning ca 200:-

POWERSCOURT, HALVDAG

Vid randen av Wicklow Mountains, några mil söder om Dublin, återfinner vi en av Irlands mest välbevarade trädgårdsanläggningar. Trädgårdarna började anläggas i mitten av 1700-talet på beställning av den förste viscounten av Powerscourt, Richard Wingfield. Den välordnade italienskinspirerade barockträdgården är ett lysande exempel över människans förmåga att forma naturen efter egna önskemål, medan den japanska trädgården inbjuder till överraskande promenader. Den vidsträckta utsikten och det omgivande dramatiska landskapet fulländar upplevelsen!

Pris inkl. inträde ca 250:-

IRLÄNDSK AFTON, KVÄLLSTUR

I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en av Irlands mest gemytliga pubar, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.

Pris inkl. middag, dryck och musik ca 550:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
23 / 8 The Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Arlanda 8 995:- Inga tillgängliga platser
23 / 8 The Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Kastrup 6 995:- Inga tillgängliga platser
23 / 8 The Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Landvetter 6 995:- Inga tillgängliga platser
6 / 9 The Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Obs 4 platser kvar!
Arlanda 8 495:- Boka
6 / 9 The Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Kastrup 8 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Dublin tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar I Lisdoonvarna (2 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Glendalough och Limerick.

Enkelrumstillägg: 2.395:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Observera att gruppen kan komma att bo på annat hotell i Lisdoonvarna, läge och standard kan variera. Boende kan även ske på annan ort.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 4

The Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Bekvämt och välskött hotell centralt beläget i Kilkenny med serviceinriktad personal. Läge: Mycket centralt beläget i Kilkenny. Genomfartstrafik. Adress: John Street, IE-...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

The Harcourt Hotel, Dublin
Välkommnande hotell med mycket bra läge i centrala Dublin, nära till shopping och sevärdheter Läge: Mycket centralt beläget i Dublin, nära till restauranger och teatrar. ....

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Imperial, Lisdoonvarna
Trivsamt och inbjudande hotel beläget i centrum av Lisdoonvarna, bekväma rum och utmärkt service. Läge: Beläget i hjärtat av den charmiga orten Lisdoonvarna. Genomfartstrafik. ....

Övernattning Dag 6 - 8

The Harcourt Hotel, Dublin
Välkommnande hotell med mycket bra läge i centrala Dublin, nära till shopping och sevärdheter Läge: Mycket centralt beläget i Dublin, nära till restauranger och teatrar. ....