Holland 5 dagar

– Blomsterprakt, slottstur och vindlande kanaler

Det vidsträckta holländska landskapet domineras av färgsprakande tulpanodlingar. Stora landområden delas upp av kanaler och naturliga vattendrag. Överallt syns de klassiska väderkvarnarna och vackra folkdräkter, ost och träskor är ständiga inslag. Amsterdam är storstaden som förgylls av vindlande kanaler mellan husen, men allra mest handlar det förstås om blommor så långt ögat når här i lökarnas förlovade land.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 middagar
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – AMERSFOORT

Vår resa börjar i Malmö, där vi välkomnas av reseledaren och tar plats i bussen. Den första etappen tar oss över Öresundsbron och vidare genom Danmark till hamnen i Rödby. Här väntar färjan som tar oss till Puttgarden i Tyskland. Väl i land gör vi ett uppehåll för lunch i norra Tyskland. Därefter fortsätter färden på snabba tyska vägar förbi bland annat Hamburg och Bremen. Efter att ha passerat gränsen till Holland når vi framåt kvällen Amersfoort och eleganta Van der Valk Hotel som tar emot med middag och skön nattvila. Ca 76 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: HOLLAND

Välkommen till några innehållsrika dagar i Holland! Staden Amersfoort är utgångspunkt för våra utflykter som visar dig Hollands bästa sidor. Vi ägnar en heldag åt Amsterdam, som känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad. Till småstadskänslan bidrar stadens berömda kanaler som vi upplever på en båttur. I sakta mak färdas vi längs kanaler som skuggas av lummig grönska och kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet. Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. Staden har dessutom mycket annat att erbjuda, inte minst flera museer i världsklass och ett spännande shoppingutbud. På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor. En dag ägnar vi givetvis åt denna förföriska blomsterprakt! Vi njuter av liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner under en promenad i blomsterparken Keukenhof och får kanske idéer till den egna täppan? Vi får även tillfälle att njuta av ett annat slags prakt i form av det gamla kungliga slottet Paleis Het Loo i närheten av staden Apeldoorn. Slottet var kungligt sommarresidens i över trehundra år. Här beundrar vi unika kulturskatter och eleganta salonger i originalskick. Slottets parkanläggning i barockstil är unik i Europa. Låt dig hänföras av kunglig elegans från en svunnen tid!

DAG 5, TORSDAG: AMERSFOORT – MALMÖ

Efter en god frukost är det dags att ta adjö av Holland. Över det holländska slättlandskapet rullar vi norrut via Hamburg och Lübeck. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch på en trevlig restaurang. Färden går vidare mot Puttgarden varifrån vi tar färjan till Danmark. Framåt kvällen siktar vi åter Sverige och beräknas anlända till Malmö vid 20-tiden. Vi tar farväl av våra reskamrater och tackar för denna gång! Ca 76 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 990:- Ordinarie pris: 1.100:- Du sparar 110:-
 
     

AMSTERDAM, HELDAG

Hollands huvudstad är en brokig och vänlig nöjesstad med många sevärdheter. Våra ögon följer den förträffliga arkitekturen från olika historiska epoker och vi beundrar mer eller mindre utsmyckade husbåtar av olika slag på vår kanaltur genom Amsterdam. Efter att vi har bekantat oss med staden från vattnet tar vår reseledare med oss på en liten  promenad innan vi får tid att på egen hand upptäcka det mångfacetterade Amsterdam. Kanske lockar shopping i den trendiga och vackra stadsdelen De 9 Straatjes eller varför inte ett besök på något av stadens museer?

Pris inkl. kanaltur ca 395:-

SLOTTSTUR, LÅNG HALVDAG

Paleis Het Loo utanför Apeldoorn var den holländska kungafamiljens sommarresidens fram till 1975. Därefter omvandlades slottet till ett attraktivt och välbesökt museum. Vi beundrar den lyx och elegans som de eleganta salongerna och deras inredning utstrålar. Vi gör även ett strövtåg i slottets berömda barockträdgård.

Pris inkl. inträde ca 290:-

KEUKENHOF, HELDAG

En blommornas dag väntar oss! Keukenhof är floristernas paradis och här är det svårt att se sig mätt på den blomsterprakt som fyller stora fält med sin färgrikedom. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman.

Pris inkl. inträde ca 415:-

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (4 middagar och 4 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.395:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)