Edinburgh 5 dagar ✈

- Som taget ur en riddarsaga

Skotska Edinburgh räknas som en av de mest dramatiska städerna i Europa. Vid en Nordsjövik, övervakad av ett mäktigt slottsberg, med tusentals välbevarade stenhus från både medeltid och georgiansk tid, bjuder staden in till strövtåg längs utmärkta shoppinggator och gladlynta pubstråk. Fàilte! Välkommen!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Edinburgh t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
5 895:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – EDINBURGH

Under dagen anländer våra flygplan till Skottland och med transferbussens hjälp tar vi oss in till centrala Edinburgh. Vi checkar in på gästvänliga Ibis South Bridge Hotel under eftermiddagen och sedan finns det möjlighet att följa med på en innehållsrik rundtur i den skotska huvudstaden. Ca 1 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: EDINBURGH

Skottlands huvudstad anses vara en av Europas vackraste och lockar med ett kulturutbud utan dess like. Det vimlar av historiska byggnader och ovanför alltsammans tronar Edinburgh Castle på sin klippa. I georgianska New Town ligger prydliga husrader varvat med öppna platser och parker medan i Old Town är husen hopträngda och omgivna av slingrande gator och små gränder som ruvar på spännande historier. Kontrasterna är påtagliga men alltsammans lika charmigt. Strosa längs Royal Mile, vägen som förbinder Edinburgh Castle med stadens andra slott, Holyrood Palace. Kanske lockas vi till inköp i någon av alla de butiker som kantar den en mile långa gatan? Om inte shoppingsuget stillas här är det bara att fortsätta till Princes Street. Här finns all shopping man kan tänka sig och även Edinburghs eleganta varuhus Jenners. För oss som önskar uppleva lite mer av Skottland finns det möjlighet att följa med på en tur till ett whiskydestilleri. Här får vi lära oss hemligheterna bakom den skotska nationaldrycken. På kvällen avslutar vi vår vistelse med det bästa Skottland har att erbjuda under en afton med musik, dans, mat och dryck!

DAG 5, TORSDAG: EDINBURGH – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Rika på nya upplevelser och minnen har det blivit dags att lämna ett Edinburgh vi redan håller kärt. Vår bekväma transferbuss tar oss snabbt och smidigt till flygplatsen. Ett par timmar senare landar vi åter på hemmaplan fyllda av minnen från Skottland. Haste ye back – på återseende! Ca 1 mil

 

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.490:- Ordinarie pris: 1.660:- Du sparar 170:-

 
     

STADSRUNDTUR I EDINBURGH, HALVDAG

Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i Europa. I östra ändan av Royal Mile breder Holyrood Palace ut sig, drottning Elisabeth II:s officiella skotska residens. I väster reser sig Edinburgh Castle upp ur granitberget med en imponerande envis urkraft som symboliserar hela det inhemska kynnet. Vackra flervåningshus från den georgianska eran samsas med medeltida gränder kring Grassmarket. Med fantasins hjälp och vår reseledares berättarglädje tar vi oss på en tur genom tid och rum.

Pris ca 240:-

WHISKY OCH ROSSLYN CHAPEL, HALVDAG

Söder om Edinburgh breder området Borders, gränslandet, ut sig. Ett område välkänt för sin skönhet och sin dramatiska historia. Närheten till England gjorde att trakten blev skådeplats för återkommande stridigheter. Vi inleder dagen med att besöka ett whiskydestilleri där vi får lära oss mer om hur man framställer denna Skottlands nationaldryck. Givetvis får vi även provsmaka! Därefter fortsätter vi till Rosslyn Chapel, en fascinerande klosterkyrka som uppmärksammats i bästsäljaren Da Vinci-koden.

Pris inkl. provsmakning och inträde ca 390:-

HOPETOUN HOUSE, HALVDAG

Hopetoun är ett magnifikt slott omgivet av naturskönt vidsträckta marker nordväst om Edinburgh. En guidad visning av slottet ger oss en glimt av slottslivet förr och nu.

Pris inkl. inträde ca 290:-

SKOTSK AFTON, KVÄLLSTUR

Vi får vara med om en fantastisk helkväll med skotsk sång, musik, dräkter, säckpipor, fioler, svärddans och Highland Fling. I historisk miljö på anrika Prestonfield blir vi serverade en smakrik skotsk middag. Sedan sätter showen igång! I föreställningens paus ges det  även möjlighet att prova den skotska nationalrätten haggis. En perfekt avslutning på vår vistelse i Skottland!

Pris inkl. show och middag med dryck ca 740:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
17 / 9 Ibis Hotel Edinburgh Southbridge, Edinburgh
Arlanda 5 995:- Inga tillgängliga platser
17 / 9 Ibis Hotel Edinburgh Southbridge, Edinburgh
Obs 2 platser kvar!
Kastrup 5 895:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Edinburgh tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.495:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Ibis Hotel Edinburgh Southbridge, Edinburgh
Nybyggt hotell med perfekt läge i centrala Edinburgh, nära till shopping och sevärdheter. Läge: Centralt beläget i Edinburghs historiska delar,  ett kvarter från Th...