Dansweekend på Lüneburger Heide 4 dagar

- Sköna toner och vackra landskap

Mitt i det tyska hedlandskapet hittar vi den lilla charmiga orten Schneverdingen. Här kan vi njuta av fin natur i en bekväm miljö. Läget är utmärkt för att utforska vidsträckta Lüneburger Heide och metropolen Hamburg. Vi bor på ett stort men ändå gemytligt fyrstjärnigt hotell med utmärkt service, kegelbana, bastu och inomhuspool. Fredag och lördag kväll bjuds det upp till dans på hotellet. Ett bättre sätt att tillbringa ett veckoslut på får vi leta efter!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
3 495:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – MÖLLN – SCHNEVERDINGEN

Förväntansfulla samlas vi på Öresundsterminalen i Malmö och hälsas välkomna ombord på bussen av vår reseledare. När vi alla är på plats börjar färden söderut,  över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar sedan färjan från Rödby till Puttgarden och stannar snart till för ett lunchstopp på en trevlig tysk restaurang. Under eftermiddagen fortsätter vi söderut och passar på att besöka den lilla staden Mölln, innan vi anländer till förträffliga Landhotel Schnuck. Vi slår oss ner i hotellets restaurang för en första välsmakande middag. Sedan lockar kanske ett besök i cocktailbaren Allegro eller i hotellets egen Biergarten? Ca 42 mil.

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: LÜNEBURGER HEIDE

Två härliga dagar i norra Tyskland väntar oss. Schneverdingen ligger mitt på Lüneburger Heide, i ett av de vackraste och äldsta kulturlandskapen i Tyskland. Naturen är både karg och ljuv. Lüneburgheden domineras av blåbärsris, ljung och bokskogar. Vi gör en intressant tur i området och får se mer av detta fantastiska landskap! Vi som vill förgylla resan med ett storstadsbesök gör också klokt att följa med till metropolen Hamburg! Fredag kväll bjuds det på dans efter middagen då hotellets egen lilla men uppskattade tvåmannaorkester spelar upp live och sjunger dansvänliga schlagers och evergreens. Lördag kväll kommer en discjockey med en mix av oldies, goodies, pop och lite nyare hits från listorna.

DAG 4, SÖNDAG: SCHNEVERDINGEN – LÜBECK – MALMÖ

Det har blivit dags att lämna det tyska hedlandskapet för denna gång. På vår väg tillbaka stannar vi till i hansestaden Lübeck, där vår reseledare tar oss med på en kortare promenad. Vi fortsätter sedan norrut mot Puttgarden och färjan till Danmark. De kvarvarande milen efter den korta överfarten går snabbt framåt och innan vi vet ordet av är vi tillbaka på Öresundsterminalen i Malmö, där det har blivit dags att säga farväl till våra nyfunna vänner. Ca 42 mil.

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 495:- Ordinarie pris: 550:- Du sparar: 55:-
 
     

MÖLLN

Vi stannar till i den lilla pärlan Mölln, belägen i ett vackert landskap bland skog och vatten. Här tar vi en kort promenad där vi får se den medeltida stadsmuren, St Nicolaikyrkan och statyn av narren i Eulenspiegel.

Ingår i resans pris!

HAMBURG, HALVDAG

Vi bekantar oss med Tysklands näst största stad, Hamburg.  Vår utflykt inleds med en intressant rundtur där vi bland annat får se Rådhuset, Mikaelikyrkan och nöjeskvarteren runt det omtalade Reeperbahn. Vi får också möjlighet att upptäcka staden på egen hand.

Pris ca 285:-

LÜNEBURGER HEIDE OCH LÜNEBURG, HALVDAG

I dag väntar härliga naturupplevelser på den vackra heden Lüneburger Heide, där ljung, blåbärsris och bokskogar regerar. Vi besöker också den välbevarade hansestaden Lüneburg. Här tar vi en promenad och beundrar det vackra rådhuset innan vi hälsar på saltmuseet där vi får höra mer om ”det vita guldet” som länge dominerade Lüneburgs ekonomi.

Pris inkl. inträde ca 265:-

LÜBECK

På hemvägen stannar vi till vid hansestaden Lübeck. Det var hit saltet fraktades från Lüneburg. Här tar vi en kort guidad stadspromenad och får bland annat se Marienkirche. Vi kanske även passar på att handla hem marsipan från Niederegger?

Ingår i resans pris!

 

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
25 / 5 Landhotel Schnuck, Schneverdingen
3 495:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (3 middagar och 3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Mölln och Lübeck.

Enkelrumstillägg: 295:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)


 

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Landhotel Schnuck, Schneverdingen
Välkomnande och välskött hotell i lantlig miljö. Beläget i byn Schneverdingen på den välkända och mycket natursköna Lüneburger Heide. Läge: Bel&...