Andalusien Långsemester 15 dagar ✈ - mars 2017

I Andalusien kommer värmen tidigt om våren och dröjer sig kvar länge om hösten! På denna resa tränger vi under skinnet på Spaniens mest fascinerande region, belägen där Atlanten möter Medelhavet och Europa nuddar vid Nordafrika. Låt dig ryckas med!

Allt det här ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien - Malaga t/r
  • Transfer flygplats - hotell t/r
  • 14 övernattningar i dubbelrum
  • 14 middagar
  • 14 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – MALAGA – FUENGIROLA

Vi anländer till Malagas flygplats och hälsas välkomna av vår reseledare. Transferbussen tar oss sedan smidigt till Fuengirola strax söder om Malaga och fyrstjärniga Monarque Fuengirola Park som blir vårt hem de kommande veckorna. Välkomna till Spanien! Ca 3 mil

DAG 2-14, SÖNDAG TILL FREDAG: ANDALUSIEN

Nu har vi två härliga veckor på oss att både koppla av och lära känna den här delen av södra Spanien lite bättre. Andalusien tillhör både de största och mest befolkade regionerna i Spanien och kanske har det trivsamma klimatet bidragit till att människor gärna bosätter sig här och har så gjort under långa tider. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, ungefär 300 soldagar per år, ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol. Fuengirola, orten där vi bor och som ursprungligen var en liten fiskeby, är numera mest omtalad för sin långa sandstrand och välskötta strandpromenad som anses vara den vackraste på hela solkusten. Förutom det vänliga klimatet väntar spännande och trevliga utflykter för oss som vill vidga våra vyer. Storstaden Sevilla, historiska Granada och unika Gibraltar är några av platserna som vi får tillfälle att besöka. Sol, äventyr och avkoppling. De bästa ingredienserna för en lyckad semesterresa!

DAG 15, LÖRDAG: FUENGIROLA – MALAGA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Efter en mängd färgstarka upplevelser har det blivit dags att säga adjö till Andalusien. Vårt flyg tar oss tillbaka till Skandinavien med oförglömliga spanska minnen i bagaget. På återseende! Ca 3 mil

 

 

 

 

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 2.655:- Ordinarie pris: 2.950:-

 
     

SEVILLA, HELDAG

Sevilla, Spaniens fjärde största stad med sina 700 000 invånare, ligger vid floden Guadalquivir. Vår reseledare tar oss med på en givande rundtur. Katedralen från 1400-talet är en av de stora sevärdheterna och här finns även Columbus grav. Mittemot ligger kungapalatset Alcazár som ursprungligen var ett moriskt palats. Vi får även tid att upptäcka staden på egen hand under eftermiddagen.

Pris inkl. inträde i katedralen ca 400:-

MARBELLA, HALVDAG

Vi besöker den exklusiva semesterorten Marbella. I hamnen ligger välpolerade yachter förtöjda och stadens breda shoppingutbud spänner från de lyxigaste boutiquerna till de välkända kedjorna. Här finns något för alla smaker!

Pris ca 150:-

GRANADA OCH ALHAMBRA, HELDAG

Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Fortfarande anses det vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på Unescos världsarvslista, liksom Albaicín, den arabiska ”gamla stan”. Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. I stadens imponerande katedral vilar det förenande Spaniens första kungapar, Isabella och Ferdinand. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik upptäcktsfärd innan vi får tid till egna strövtåg.

Utflykten måste förbokas senast två veckor före avresa om du ej valt Alla Utflykter.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 500:-

STADSRUNDTUR I MALAGA MED PICASSO, LÅNG HALVDAG

Under en intressant rundtur upptäcker vi de olika delarna av Malaga, hamnstaden med 600 000 invånare, som är den största staden utmed Costa del Sol. Staden lär ha grundats av fenicier för nästan tre tusen år sedan, men det var under den moriska eran på 700-talet som staden utvecklades till en viktig handelsplats. Till stadens mest berömda invånare räknas Pablo Picasso som föddes här i slutat av 1800-talet och konstmuseet som bär hans namn är väl värt ett besök.

Pris inkl. inträde ca 300:-

GIBRALTAR, HELDAG

Vi passerar gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Den legendariska kalkklippan The Rock är drygt 400 meter hög och avtecknar sig som en mäktig kuliss. Vid klart väder siktar man Atlasbergen på den afrikanska sidan. I Gibraltar Town är den brittiska atmosfären påtaglig. Passa på att shoppa taxfree! Vår reseledare berättar mer om den fängslande klippans dramatiska historia och har vi tur träffar vi även på klippans berömda apor.

Pris ca 400:-

ALMUÑECAR OCH NERJAS BERÖMDA GROTTOR, HELDAG

I dag beger vi oss österut och besöker Almuñecar. Högt över staden tronar fästningen Castillo de San Miguel och vi njuter av stadens vackra gamla bebyggelse och dess lugna tempo. Den botaniska Majueloparken inbjuder till en trivsam promenad. Under dagen passar vi också på att stanna i Nerja och besöka de berömda Nerjagrottorna, upptäckta av fem tonårspojkar 1959 och i dag en av de mest besökta sevärdheterna i Spanien. Vi fascineras av stalaktiter och stalagmiter under vårt besök!

Pris inkl. inträde ca 300:-

VITA STADEN MIJAS, HALVDAG

På en höjd ovanför Costa del Sol ligger den vackra vita staden Mijas. Här är alla husen vita och vid klart väder har man en hänförande utsikt över kusten ända bort mot Gibraltar och Atlasbergen! Vi passar också på att besöka ett vinmuseum där vi får veta mer om regionen Malagas långa vinhistoria. Givetvis blir det även vinprovning!

Pris inkl. vinprovning ca 250:-

RONDA, HELDAG

Ronda är en av Spaniens mest dramatiskt belägna städer på en klippa högt över den bråddjupa ravinen El Tajo. Vi beundrar bland annat den berömda bron Puente Nuevo från 1700-talet som är stadens mest kända symbol. Bron förbinder den gamla moriska stadsdelen med de nyare kvarteren i El Mercadillo. Ronda stoltserar också med en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor och på Plaza de Toros vill alla matadorer uppträda.

Pris ca 250:-

MALAGA MED FLAMENCO, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Vi beger oss åter till Malaga där vi under eftermiddagen får vi tillfälle till egna upptäckter och kanske lockar utbudet hos varuhuskedjan El Corte Ingles? Flamenco beskrivs oftast som mer än en dans och denna utrycksfulla konstart har sitt ursprung i Andalusien. Vi rundar av kvällen med en god bit mat medan vi njuter av flamencons omisskännliga rytmer.

Pris inkl. middag och underhållning ca 400:-

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

Samtliga priser är frånpris per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Malaga tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och restur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (14 middagar och 14 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)