Alsace med Colmar 7 dagar

- Tusenåriga anor längs östra Frankrikes vindistrikt

Följ med till en av Frankrikes främsta vinregioner, där de berömda alsacevinerna riesling, gewurztraminer och pinot gris produceras. Vi bor centralt i den sagolikt vackra korsvirkesstaden Colmar, varifrån vi besöker olika vinkällare, njuter av kombinationer från det franska och tyska köket och upplever Alsaces unika atmosfär!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 alternativt 2 middagar
  • 6 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
3 995:-
Dagar:7
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – REMSCHEID

Då vi alla mottagits av vår reseledare och stigit på den bekväma bussen beger vi oss söderut via Öresundsbron och färjeleden Rödby- Puttgarden. I norra Tyskland gör vi uppehåll för lunch och under eftermiddagen fortsätter färden förbi hansestäderna Lübeck och Hamburg. Väl framme i Remscheid tar vi in på Hotel Mercure där mat och sköna sängar väntar. Ca 75 mil

DAG 2, SÖNDAG: REMSCHEID – TRIER – COLMAR

Efter frukosten lämnar vi vårt hotell och fortsätter söderöver för att stanna till i Trier, som gör anspråk på att vara Tysklands äldsta stad. Trier ligger vackert vid floden Mosel och här tittar vi bland annat närmare på den gamla romerska stadsporten Porta Nigra.Lagom till kvällen anländer vi till Colmar och här inkvarterar vi oss på respektive hotellalternativ, Hotel Kyriad Colmar Centre eller Hotel Balladins. Nu börjar vårt franska äventyr på riktigt! Ca 52 mil

DAG 3-5, MÅNDAG TILL ONSDAG: COLMAR

Välkommen till några minnesvärda dagar med storslagna upplevelser i vackra Alsace. Detta framstående vindistrikt kombinerar med sin blandning av tysk och fransk kultur det bästa av två världar. Alldeles nedanför Vogesernas grönklädda sluttningar ligger Colmar, som blir vår utgångspunkt för utflykterna i området. Colmar är en stad utöver det vanliga och inbjuder till promenader i den välbevarade medeltida stadskärnan. Gamla stadens centrum kring ”Lilla Venedig” präglas av smala kanaler, kantade av gamla korsvirkeshus, doftande blomsterprakt och inbjudande restauranger. Varför inte följa impulsen att slå sig ner på någon trivsam uteservering och avnjuta ett glas vin från trakten? I de små vinodlarbyarna utanför Colmar framställs Alsaces berömda vita viner i ett sagolikt vackert landskap, där vinodlingarna sträcker sig mil efter mil. På utflykten Route du Vin ges möjlighet att närmare lära känna både denna trivsamma del av Frankrike och områdets härliga viner. Välkommen med på våra utflykter!

DAG 6, TORSDAG: COLMAR – HEIDELBERG – KASSEL

Vi tar farväl av Colmar efter frukost och beger oss norrut mot Neckardalen och dess pärla Heidelberg, drottning Silvias födelsestad. I denna välbevarade universitetsstad kan vi bland annat beskåda det berömda renässansslottet högt ovan floden Neckar. Under eftermiddagen färdas vi genom ett vackert kuperat landskap och tid för en kaffetår ges. Framåt kvällen är vi framme vid vårt hotell i Kasseltrakten där en god middag väntar oss innan nattens timma är slagen. Ca 46 mil

DAG 7, FREDAG: KASSEL – MALMÖ

Hemfärden går norrut efter en stärkande frukost på hotellet. I skön och lugn takt åker vi till en tysk by för lunch innan vi beger oss den sista biten upp mot färjan i Puttgarden som tar oss till Danmark. Efter att ha tagit oss över Öresund via bron siktar vi åter Malmö och det börjar bli dags att ta farväl av våra reskamrater. Hoppas att vi snart ses igen för nya spännande äventyr! Ca 67 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.370:- Ordinarie pris: 1.525:- Du sparar 155:-
 
     

TRIER

Följ med på en liten promenad i Tysklands äldsta stad! Vi möts av den mäktiga romerska stadsporten Porta Nigra, som efter närmare två tusen år fortfarande är en imponerande syn. De inbjudande gågatorna kantas av både butiker och serveringar som lockar med frestande utbud.

Ingår i resans pris!

LA BONNE VIE, KVÄLLSTUR

La bonne vie! Det goda livet. Det är dags att stifta bekantskap med den alsaciska atmosfären. Efter middagen tar vi en liten orienterande stadspromenad genom den välbevarade stadskärnan, känd som ”Lilla Venedig”. Vi promenerar på säregna broar över kanalerna och beundrar de för Colmar så typiska korsvirkeshusen. Kvällen rundar vi av med att gästa en trevlig restaurang där vi avnjuter ett glas vin och en god ostbit. Vi är i Alsace!

Pris inkl. ost och vin ca 210:-

STRASBOURG, HELDAG

I gåsleverstaden Strasbourg, där hela Europa sammanträder i olika konstellationer, flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France" som vi glider förbi under kanalturen på floden Ill. Under dagen ges även tid för egna strövtåg.

Pris inkl. kanaltur ca 365:-

VINPROVNING, KVÄLLSTUR

Vinerna i Alsace ges ofta namnet ”de gyllene dropparna”. Här odlas sju olika druvsorter med tonvikten på de vita gyllene vinerna. Denna afton gör vi en vinprovning för att lära känna vinerna och få veta mer om vinodlingskonsten.

Pris ca 210:-

ROUTE DU VIN, HELDAG

Vinets väg, Route du Vin, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av små trevliga franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinsluttningar och stolta slott. Vi besöker det romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by och charmiga Ribeauvillé, där kända sorter som riesling och gewurztraminer odlas. På en trevlig vingård avsmakar vi Alsaces viner. När vi sedan fortsätter genom det vackra landskapet är det lätt att förstå varför tyskar och fransmän slagits om Alsace i århundraden.

Pris inkl. vinprovning ca 425:-

VINDISTRIKTET BADEN, HALVDAG

Strax öster om Colmar korsar vi floden Rhen och beger oss in i Tysklands sydligaste vindistrikt, Baden. På de vulkaniska jordarna utmed bergmassivet Kaiserstuhls sluttningar odlas många olika druvsorter. Bland de mest framträdande hittar vi pinot gris, som här oftast kallas för grauburgunder, och vi passar på att besöka en lokal vinodlare för att ta reda på hur de tyska vinerna förhåller sig till sina franska motsvarigheter några mil bort.

Pris inkl. vinprovning ca 315:-

HEIDELBERG

Drottning Silvias födelsestad bjuder oss på ett romantiskt stadslandskap. Vår reseledare tar oss med på en liten promenad i den välbevarade universitetsstaden och vi beundrar den imponerande bron Alte Brücke som spänner över floden Neckar. Ovanför staden, på Schlossberg, tronar ruinerna av Heidelbergs överväldigande renässansslott, ett av Tysklands mest berömda landmärken. Vi strosar runt i stadskärnan och insuper den historiska atmosfären.

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
27 / 5 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
6 195:- Boka
27 / 5 Hotel Balladins, Colmar
4 695:- Boka
8 / 7 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
5 995:- Boka
8 / 7 Hotel Balladins, Colmar
4 495:- Boka
19 / 8 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
5 495:- Boka
19 / 8 Hotel Balladins, Colmar
3 995:- Boka
2 / 9 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
6 095:- Boka
2 / 9 Hotel Balladins, Colmar
4 595:- Boka
9 / 9 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
6 095:- Boka
9 / 9 Hotel Balladins, Colmar
4 595:- Boka
23 / 9 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
Obs 2 platser kvar!
6 095:- Boka
23 / 9 Hotel Balladins, Colmar
4 595:- Boka
7 / 10 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
6 095:- Boka
7 / 10 Hotel Balladins, Colmar
4 595:- Boka
28 / 10 Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
5 795:- Boka
28 / 10 Hotel Balladins, Colmar
4 295:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Alsace samt middagar på övernattningshotellen i Tyskland (6 middagar och 6 frukostar alternativt 2 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Trier och Heidelberg.

Enkelrumstillägg: Hotel Balladins 995:-, Hotel Kyriad Colmar Centre 1.995:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på Hotel Balladins. Vid bokad halvpension på Hotel Balladins serveras middagarna på en mycket uppskattad närliggande restaurang.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Balladins, Colmar
Enkelt men omtyckt hotell  med trevlig personal, bästa läge mitt inne i Colmar. Läge: Mycket centralt beläget i Colmar. Genomfartstrafik Adress: 5 Rue des Ancêtres, FR-6...

Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Kyriad Colmar Centre, Colmar
Trevligt franskt hotell med utmärkt service och ett mycket bra läge i Colmar. Läge: Centralt beläget vid järnvägsstationen med några minuters promenad till Gamla st...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Mercure, Remscheid
Komfortabelt och bra övernattningshotell i utkanten av Remscheid med bekväma rum. Läge: Beläget ca 4 km från centrum Adress: Jägerwald 4, DE-42897 REMSCHEID Telefon: 004 ....

Övernattning Dag 6 - 7

InterCity Hotel, Kassel
Välskött och välkommnande övernattningshotell med bekväma rum, centralt beläget i Kassel. Läge: Beläget ca 3 km från det historiska hjärtat av Kassel ....